Troskliwe misie to absolutna klasyka jeżeli idzie o seriale animowane dla dzieci.
Wyobraźcie sobie że jest pierwsz połowa lat 90 i macie przed sobą jeszcze całe beztroskie dzieciństwo , wieczorynki i zabawki a najbardziej wypatrujecie sobotniej dobranocki gdyż wtedy emitują właśnie Troskliwe Misie ... tym beztroskim akcentem rozpoczynam ten temat i może trochę informacji dotyczących serialu , wg wikipedii :
Troskliwe Misie zostały wymyślone przez instytucję American Greetings w roku 1981 jako wizerunki na pocztówki , bardzo szybko zorientowano się że można zrobić z tych postaci coś więcej i tak w roku 1984 powstał serial animowany który liczy sobie 103 odcinków.
W mojej opinii to piękny serial dla dzieci , no ale dla dzieci tylko niestety , nie umywa się do Gumisiów , co prawda w zastępstwie można obejrzeć ale niejako Gumisie mają więcej humoru i mniej słodyczy , ten serial momentami jest jak dla mnie za słodki , przygody miśków też nie porywają tak jakby miały porywać ale serial robił wrażenie te naście lat temu , są dobre wspomnienia i obok Dinusiów ( z którymi mam więcej wspomnienń , bo nawet na TVP Polonia go emitowali !!!!!!!!!!! ) oraz Wyspy Niedźwiedziej relikt z czasów dawnych , gdzie rządzący pamietali o najmłodszych widzach i nie traktowali ich jak pomioty , taka prawda , no i jescze z bajowego kina pamiętam Troskliwe Misie.6/10
Nie chcę was martwić ALE Nowa seria Troskliwych Misiów
Żeby nie było że to blef i kpina , popłaczcie sobie nad tym obrazkiem :
Jednym słowem kpina i skok na kasę , takie rysunki mnie płoszą a nie przyciągają :/
Zresztą :
http://www.youtube.com/watch?v=FK5C4k3ZtdU&mode=related&search=wygladają jak Happy Tree Friends :/
Użytkownik Bajkofil edytował ten post 06 października 2007 - 14:26