Pierwszy w Polsce kanał o anime ruszy w przyszłym roku
Napisano 17 października 2007 - 19:57
#2 Gość_Sismondi_*
Napisano 17 października 2007 - 20:08
Napisano 17 października 2007 - 20:24
Użytkownik Eire edytował ten post 18 października 2007 - 16:09
Napisano 17 października 2007 - 20:25
Użytkownik AtoMan edytował ten post 17 października 2007 - 20:28
#5 Gość_Sismondi_*
Napisano 17 października 2007 - 20:45
Napisano 18 października 2007 - 05:32
#7 Gość_mateuszzarychta_*
Napisano 18 października 2007 - 15:35
Mam nadzieję, że dadzą dubbing. Lektor to przeżytek w tego typu sprawach, a trzeba przyznać, że dubbingi są coraz lepsze.
a ja mowie: nie nie i jeszcze raz nie
ja wole z lektorem
ja anime z dubbingiem nigdy nie lubilem (przyklad: zdubbingowane naruto)
jesli chodzi o ten kanal to bardzo dobry pomysl, a jesli poszcza go jeszcze w kablowkach (w co watpie) to bedzie zaje ... znaczy bardzo fajnie
i popieram Eire i tez chcialbym dragon balla (a kto by nei chcial ? ) - moge ogladac (noi ogladam) na portalach kreskowkowych ale to nie to samo ... bo jak sie ogladam online to sie wszytko zapamietuje za pierwszym ogladanieciem i wogle nei ma tego ze sie czeka z niecierpliwoscia na kolejny odcinek
ale i tak watpie ze puszcza dragon balla
jesli chodzi o kanal to ja wole z lektorem ale najbardziej bym chcial zeby bylo z napisami
Napisano 18 października 2007 - 16:08
Pytanie do przeciwników dubbingów: ile tych "złych" dubbingów widzieliście? Jak na razie wytaczacie cały czas jeden przykład.ja anime z dubbingiem nigdy nie lubilem (przyklad: zdubbingowane naruto)
Jak mamy oceniać dubbing anime, skoro prawie wcale ich nie robią? W USA też zaczynali od wpadek (Slayers, Dragon Ball), ale wraz z ilością zdubbingowanych anime znacznie poprawiła sie ich jakość.
Napisy to wersja dla fanów anime, których liczba w stosunku do potencjalnych widzów Animax'u wygląda jak błąd statystyczny. Animax nie może być robiony wyłącznie pod fanów, gdyż jet to zwyczajnie nieopłacalne. Dubbingowane anime przyciągną nową publiczność, sprawią, że nasza pasja trafi wreszcie do szerokich kręgów ludzi.
Napisano 18 października 2007 - 16:09
Napisano 18 października 2007 - 16:14
Napisano 18 października 2007 - 16:21
Napisano 18 października 2007 - 16:40
Napisano 18 października 2007 - 16:43
Napisano 18 października 2007 - 17:15
Napisano 18 października 2007 - 18:15
A propos lektora, ciekawy cytat dialogistki:
Co do losu tekstu zaś, to... no właśnie... poszedł do korekty - NIE MA ŻADNEJ MOŻLIWOŚCI, żebym go po tej korekcie obejrzała i, uwaga uwaga, LEKTOR w razie czego też coś tam "POPRAWI"...
żal.
Napisano 18 października 2007 - 19:49
Dubbing do Naruto jest wporzątku - nie trzeba się go czepiać.a ja mowie: nie nie i jeszcze raz nie
ja wole z lektorem
ja anime z dubbingiem nigdy nie lubilem (przyklad: zdubbingowane naruto)
Mogę nawet spokojnie powiedzieć, że dubbing polski przy niektórych anime i bajkach jest lepszy od orginału (weźmy takiego króla szamanów, w japońskiej wersji miałam wrażenie że Yoh to dziewczyna xD)
Szczerze mówiąc, to wątpię, aby tak zrobili. Raczej będą albo z dubbingiem albo z lektorem. Chociaż podobno mają w planach, stworzyć specjalną ramówkę z anime w orginale. Wtedy można liczyć na japońską wersję z napisami.Idealnie by było gdyby dali do wyboru napisy lub dubbing. Jest na to szansa, jako, ze programy HBO mają taką opcję.
#17 Gość_koper89_*
Napisano 10 grudnia 2007 - 21:17
Napisano 12 grudnia 2007 - 21:02
Pytanie do przeciwników dubbingów: ile tych "złych" dubbingów widzieliście? Jak na razie wytaczacie cały czas jeden przykład.
Jak mamy oceniać dubbing anime, skoro prawie wcale ich nie robią? W USA też zaczynali od wpadek (Slayers, Dragon Ball), ale wraz z ilością zdubbingowanych anime znacznie poprawiła sie ich jakość.
Napisy to wersja dla fanów anime, których liczba w stosunku do potencjalnych widzów Animax'u wygląda jak błąd statystyczny. Animax nie może być robiony wyłącznie pod fanów, gdyż jet to zwyczajnie nieopłacalne. Dubbingowane anime przyciągną nową publiczność, sprawią, że nasza pasja trafi wreszcie do szerokich kręgów ludzi.
O to ta to!
Ostatnio oglądałam kinówkę DB z polskim dubbingiem i po prostu szczęka mi opadła do samej ziemi. Po traumatycznych przeżyciach z polskim dubbem w tv to było jak miód na moje uszy. Jeśli tak mają zdubbingować więcej anime, to ja jestem za.
A napisy to może do filmów, które z góry nie mają szans na masową widownię?...
P.S. I zamiast trafić w "Odp." podziękowałam przedmówcy xD Od razu oznajmiam, że przez przypadek.
Użytkownik Daguchna edytował ten post 12 grudnia 2007 - 21:04
Napisano 12 grudnia 2007 - 21:14
Użytkownik AtoMan edytował ten post 12 grudnia 2007 - 21:27
Napisano 12 grudnia 2007 - 21:51
Z tego co wiem to w styczniu ma być premiera Animax w Polsce, ale nie wiadomo czy będzie dostępny od stycznia np. w C+. Platformy będą miały na pewno różne premiery tego kanału, a niektóre mogą w ogóle jej nie mieć! Trzeba to też brać pod uwagę. Jak na razie nie ma żadnych oficjalnych zapowiedzi ze strony CP, C+ i NAha, Animax od stycznia ma być w C+, CP i w sieci Orange, i w nieokreślonych kablówkach...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych