Kreskówki do których mamy sentyment
Napisano 21 czerwca 2007 - 21:06
Napisano 21 czerwca 2007 - 21:57
#3 Gość_iff3_*
Napisano 21 czerwca 2007 - 22:03
Użytkownik iff3 edytował ten post 21 czerwca 2007 - 23:43
Napisano 21 czerwca 2007 - 22:51
Bardzo podobały, podobają i będą podobać Wuzzle. Po oglądnięciu niestety tylko 13 odcinków. Pozostała mi żal, że nie zrobili więcej, bo pomysł naprawdę super!! A polska obsada? No sama śmietanka!!!!
Troskliwe Misie też były niezłe, choć bardziej przypały mi do gustu ze względu na obsadę. Bardzo podobały mi się postacie Dzielny Lew, Wódz (zawsze się z nim utożsamiałem), Pysio i Hultaj oraz niezapomniany Gderek.
Oczywiście należy wymieć tutaj jeszcze Gumisie, Super Baloo, Sandokan, Wodnikowe wzgórze, Psotny Bill, Wojownicze Żółwie Ninja, Historie Biblijne, oraz te które pamiętam jako migawki z dzieciństwa, ale nie znam tytułów.
Napisano 22 czerwca 2007 - 08:32
Napisano 22 czerwca 2007 - 12:52
Napisano 22 czerwca 2007 - 12:57
Napisano 22 czerwca 2007 - 15:56
Napisano 22 czerwca 2007 - 16:09
Napisano 22 czerwca 2007 - 16:34
Napisano 22 czerwca 2007 - 16:49
Napisano 22 czerwca 2007 - 19:14
Nigdy nie ma tak, że nie ma nic ciekawego... Jeśli chodzi o mnie, to ja mam dość nietypowy gust, więc to co Tobie wyda się do niczego. to ja to z chęcią pobioręnajpierw muszę przejrzeć co i na jakiej kasecie jest ... bo nie mam podpisane ... a czy coś ciekawego w tym będzie to raczej wątpię ... bo już dawno bym miał to zgrane no ale zobaczymy może akurat ... na pewno dam znać jak wszystko przejrzę
Napisano 24 czerwca 2007 - 18:39
A co do Sandokana i ogólnie VHSów to wielka szkoda, że ludzie jak tylko kupią DVD, lub poprostu, by nie wyjść na "zacofanych w technice" to wywalają i pozbywają się tych nośników, a to właśnie na nich są najcenniejsze rzeczy. Znajdźcie mi na DVD polskiego Sandokana?? Nawet nie wyszedł... i tak jest w wielu innych przypadkach.
Co z tego, że jakość kiepska, liczy się forma i przekaz, fabuła i dubbing... a w takim wypadku nie ma znaczenia czy ogląda sie DVD czy VHS.
Zgadzam się, trzeba być głupim, żeby wywalać stare VHS, bo są tam takie rzeczy, jakich już nigdy nie zdobędziemy nigdzie ińdziej, np. stary dubbing Smerfow... A potem co, oglądać w TVP z tym beznadziejnym Wieprzewskim - Gargamelem ?!
O innych bajkach, co teraz nowy dub. mają, już nie wspominam ...
Ludzie, miejcie trochę rozumu!
Napisano 24 czerwca 2007 - 19:38
#15 Gość_Guest_Zielon-Granatowy_*_*
Napisano 24 czerwca 2007 - 20:10
Oj Wieprzewskiego czepiać się nie dam!!! To wspaniały aktor!!
Nie chciałem ujmować nic Wieprzewskiemu, bo w innych rolach też go lubię. Na przykład taki Twipsy (leciało to na MiniMaxie)! Ale Gargamel to Wiesław Drzewicz i kropka. Niestety, ale Wieprzewski nie gra już tak jak on. Zgodzę się, że w ostanich odcinkach trzeba było dać kogoś innego na Gargamela, skoro Drzewicz już nie żył. Ale nie mogę zgodzić się na nowy dubbing starych odcinków z Wieprzewskim, podczas gdy te samy sceny kiedyś zagrał Wiesław Drzewicz!! I tylko o głupotę TVP mam pretensję, a nie o Wieprzewskiego.
Napisano 24 czerwca 2007 - 20:23
Napisano 01 lipca 2007 - 22:40
Bardzo podobały, podobają i będą podobać Wuzzle. Po oglądnięciu niestety tylko 13 odcinków. Pozostała mi żal, że nie zrobili więcej, bo pomysł naprawdę super!! A polska obsada? No sama śmietanka!!!!
Od dawna chodził mi ten serial po głowie, bo pamiętam, jak przez mgłę, ze leciał w tv, ale nie znałem tytułu. Dzięki Cornelius za naprowadzenie na właściwy trop
Co do kreskówek to sentyment mam do:
Smerfy - pierwszy dubbing, pierwsze serie bez Smerfiątek
Gumisie, Brygada RR, Kacze Opowieści - klasyka, esencja
Mickey, Donald, Bugs i reszta
Spiderman, He-man,Conan,
No i oczywiście bajki z wytwórni Hanna Barbera, ale nie z dubbingiem z kanału Boomerang, tylko ze składanek VHS z 1989 roku
Podsumowując - sentyment pozostał do tych bajek z początku lat 90, kiedy na ulubioną kreskówkę czekało się cały tydzień.
Napisano 16 lipca 2007 - 22:30
sobotni blok disneya>>>kacze opowiesci, super baloo, alladyn...
dobranocki niedzielne>>> chip i dale, gumisie...
krotkometrazowki>>>donald,mickey,pluto,goofy...
bajki z tygodnia>>>spiderman, bystry bill,tmnt...
i wiele wiele innych...
od kilku lat juz nie ogladam bajek chyba ze powtarzaja cos w tv z mojego dziecinstwa
mialem nawet 2 skladanki chyba nr10 i 15-16
...sentymentalne wspomnienia...
Napisano 28 lipca 2007 - 19:00
Napisano 28 lipca 2007 - 20:15
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych