Siema, cały czas chodzi mi po głowie bajka, w której występowały dwie główne postacie. Jedna to była lisica albo postać podobna do lisa, kolor miała ciemno rudy i miała swojego poznanego przyjaciela o kolorze żółtym (nie wiem czy nie pomyliłem kolorów, więc będę pisał o nim w ten sposób ). Wiem że na tego żółtego stworka polowali jacyś ludzie, nie wiem czy nie został on porzucony przez kogoś albo czy się nie zgubił. Nawet siedzi mi w głowie kilka scen. W jednej scenie rozmawiali ze sobą na śmietniku w opuszczonej alejce (Ten stworek / zwierzę wraz z lisiczką), przygrywała temu raczej stonowana muzyka. W drugiej scenie natomiast kojarzę, że rozmawiali ze sobą w jadącym bądź stojącym wagonie. Scena ta rozgrywała się bodajże o zachodzie słońca bo niebo przybierało kolor pomarańczowy. Jest to stara bajka bo kojarzę, że oglądałem ją w momencie, gdy na topie grano jeszcze chip and dale. Z każdą kolejną minutą szukania tej bajki coraz bardziej utwierdzam się w tym, że to mógł być tylko sen.

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
Gość_Biaggio_*
Napisano 20 marca 2023 - 09:24
Gość_Justyna_*
Napisano 23 marca 2023 - 20:01
Gość_Justyna_*
Napisano 23 marca 2023 - 20:06
Hej, szukam bajki (a może nawet to był film) głównie dla dziewczyn
Pamiętam, że była dostępna na yt, lata coś koło 2012(?)
Bajka animowana, było 5 przyjaciółek, jedna miała blond włosy, druga miała brązowe kręcone, trzecia chyba rude, reszty nie pamiętam. Na początku była scena jak idą po mieście, potem chyba była jakaś impreza na dachu, ale nie jestem pewna, na 100% była scena jazdy konnej.
Przeszukałam internet, nie wydaje mi się żeby to było Barbie, Lego Friends też nie.
Gość_Łukasz_*
Napisano 27 marca 2023 - 09:58
Jeżeli ta strona jeszcze funkcjonuje będę miło zaskoczona jeżeli mi pomożecie . Motyw przewodni to ciuchcia która odwiedza różne krainy i są tam wplecione różne bajki ... Dziadek do orzechów , dzielny ołowiany żołnierzyk , 3 świnki .. Bo szukam już po różnych frazach w całym necie i głowa puchnie 😉 tak jakby działo się w 2 światach takim realnym gdzie rysownik wymyśla nowe historię i bajkowym gdzie ciuchcia przenosi nas w świat bajki. Rany jak to ryje beret jak człowiek nie pamięta .
Jedynie co przychodzi mi do głowy, to Pan Andersen Opowiada (2002). Jednak czołówka wygląda następująco https://www.youtube....h?v=rAoVhkaINtM
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych