Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
Napisano 25 października 2008 - 18:28
Napisano 09 listopada 2008 - 14:03
Napisano 07 grudnia 2008 - 15:30
Przypomniała mi się kolejna bajka. Opowiadała ona o chłopcu i jego potworach. Nie pamiętam dokładnie, ale coś mi świta, że ten chłopiec miał takie pudełko (może magiczne ono było). Ów chłopiec zmieszał w nim jakieś substancje i z tego eksperymentu powstała czwórka mutantów (bohaterów) (nie były to żółwie ninja - na pewno ). Pamiętam, że każdy z nich miał (w miejscu brzucha) taką jakby klepsydrę i jak kończyła się w nich przesypywać zawartość to tracili siły i co jakiś czas musieli uzupełniać zapasy energii.
Mało szczegółów i dość nie precyzyjnie powiedziane, ale może coś Wam to przypomina?
Stare i dobre Kosmożuki emitowane na TV4. Chłopiec ów pracował u jakiegoś złego i mrocznego doktora, który stworzył jakieś dziwaczne pudło posiadające magiczną moc. Po wrzuceniu do tego pudła jakiś składników i ewentualnej formy życia powstawały potwory. Chłopaczek z pracy wyleciał bo nie był zbyt zły i mroczny jednak wcześnie stworzył trzy żuki jeden używał lin, drugi kart a trzeci nie pamiętam czego i walczyli z potworami tamtego złego kolesia. Później żuków przybywało i chyba w ostatnim odcinku jaki u nas wyemitowali chłopaczek stworzył chyba piątego w kolejności, który używał ognia aby rozmrozić miasto zamrożone przez kolejny wymysł doktora. Najczęściej owe Kosmożuki z tego co pamiętam ładowały się w szafie xD
Teraz ja mam pytanie chodziła raz na Krakowie (niby to teraz TVP 3 się zwie) kreskówka, której tytuł wymawiało się Rołzi Rozrabiaka. Opowiadała ona o małej dziewczynce, która wyobrażała sobie różne rzeczy np: że jej sąsiedzi są czarownikami i cała akcja odcinka biegła jej tokiem myślenia. Zazwyczaj pod koniec odcinka rodzice uświadamiali ją, że nie jest tak jak ona myśli i w tym wypadku jej sąsiedzi okazali się być wegetarianami xD. Chodzi mi o angielski tytuł tej bajki jak by ktoś znał oczywiście.
Napisano 07 grudnia 2008 - 16:47
Teraz ja mam pytanie chodziła raz na Krakowie (niby to teraz TVP 3 się zwie) kreskówka, której tytuł wymawiało się Rołzi Rozrabiaka. Opowiadała ona o małej dziewczynce, która wyobrażała sobie różne rzeczy np: że jej sąsiedzi są czarownikami i cała akcja odcinka biegła jej tokiem myślenia. Zazwyczaj pod koniec odcinka rodzice uświadamiali ją, że nie jest tak jak ona myśli i w tym wypadku jej sąsiedzi okazali się być wegetarianami xD. Chodzi mi o angielski tytuł tej bajki jak by ktoś znał oczywiście.
"Little Rosie"? O ile pamiętam tytułowa bohaterka wzorowana była na Roseanne Barr, aktorce znanej u nas głównie z sitcomu "Roseanne".
Napisano 07 grudnia 2008 - 18:01
Ta kreskówka chodziła we wszystkich oddziałach TV Regionalnej bo na TV Wrocław też ją widziałem i z tego co pamiętam była też powtarzana w bajkowym kinie TVN Na samym początku istnienia stacji 1997 naj dalej początek 1998.Teraz ja mam pytanie chodziła raz na Krakowie (niby to teraz TVP 3 się zwie) kreskówka, której tytuł wymawiało się Rołzi Rozrabiaka. Opowiadała ona o małej dziewczynce, która wyobrażała sobie różne rzeczy np: że jej sąsiedzi są czarownikami i cała akcja odcinka biegła jej tokiem myślenia. Zazwyczaj pod koniec odcinka rodzice uświadamiali ją, że nie jest tak jak ona myśli i w tym wypadku jej sąsiedzi okazali się być wegetarianami xD. Chodzi mi o angielski tytuł tej bajki jak by ktoś znał oczywiście.
Użytkownik lupa33 edytował ten post 07 grudnia 2008 - 18:12
Napisano 07 grudnia 2008 - 18:32
"Little Rosie"? O ile pamiętam tytułowa bohaterka wzorowana była na Roseanne Barr, aktorce znanej u nas głównie z sitcomu "Roseanne".
Dzięki tego będę się trzymał chociaż szanowny internet nie wyrzuca żadnych obrazków ani klipów dotyczących podanego tytułu tylko same informacje na temat produkcji, czasu trwania itp.
Ta kreskówka chodziła we wszystkich oddziałach TV Regionalnej bo na TV Wrocław też ją widziałem i z tego co pamiętam była też powtarzana w bajkowym kinie TVN Na samym początku istnienia stacji 1997 naj dalej początek 1998.
Akuratnie na TVN tego nie widziałem a oglądałem praktycznie wszystko co tam chodziło. Natomiast jak patrzyłem w spisach tytułów emitowanych przez ową stacje to brak takowej pozycji.
Napisano 07 grudnia 2008 - 18:55
a ja głowę bym dał że to leciało na TVN a że na wiki czy Filmwebie tego niema? no nie sposób wymienić wszystkich kreskówek jakie były emitowane w tym paśmie.Dzięki tego będę się trzymał chociaż szanowny internet nie wyrzuca żadnych obrazków ani klipów dotyczących podanego tytułu tylko same informacje na temat produkcji, czasu trwania itp.
Akuratnie na TVN tego nie widziałem a oglądałem praktycznie wszystko co tam chodziło. Natomiast jak patrzyłem w spisach tytułów emitowanych przez ową stacje to brak takowej pozycji.
Napisano 19 grudnia 2008 - 16:07
Nikt nie odpowiedział, więc ja to zrobię. ;] Na TVN leciała. Nazywała się "Przerażające historie", w każdym bądź razie coś w ten deseń. Na planszy tytułowej pojawiał się napis otoczony jakimś glutem a'la "Gęsia skórka". W każdym bądź razie okazywało się, że historyjka przedstawiona w bajce wcale nie była przerażająca, ale potrafiła ubawić do łez. Zaczynała się sformułowaniem "to się przydażyło koledze mojego kolegi". Mogliśmy poznać tam perypetie, na przykład, chłopca, który dostawał od babci fasolkę po bretońsku. Próbował się wstrzymywać, bo rodzice mówili mu, że to byłby ogromny nietakt. Niestety, finalnie zwieracze puściły. Reakcja babci była wręcz przeciwna. Stwierdziła, że pierdzi jak jego dziadek w dawnych czasach. Jednakże dziadek nie żył. Dzieciaki się potem domyślały, dlaczego dziadziunio kopnął w kalendarz. Usłaszałem też historię dziewczynki, która tak zawzięcie żuła swoje włosy, że w końcu się nimi zakrzusiła. Tylko to mi przychodzi na myśl.Była ona emitowana bodajże na TVNie lub TVN7. Kreskówka w stylu dreszczowca, w każdym odcinku były różne historie, które trwały około 6-10min. Bardzo mroczny klimat miała. Więcej opisać nie mogę bo nie pamietam
Użytkownik dred edytował ten post 19 grudnia 2008 - 16:20
Napisano 19 grudnia 2008 - 16:17
Napisano 20 grudnia 2008 - 17:32
Napisano 20 grudnia 2008 - 17:42
Napisano 20 grudnia 2008 - 18:55
Użytkownik Armix2 edytował ten post 20 grudnia 2008 - 18:58
Napisano 26 grudnia 2008 - 11:38
Czy to nie było emitowane na jakimś kanale w Polsce? Bo theme nie wiem czemu świetnie pamiętam.
Użytkownik Cyril Sneer edytował ten post 26 grudnia 2008 - 11:38
Napisano 26 grudnia 2008 - 12:11
Chyba tak, mi się zdaje, że była emitowana na Jedynce. Już bym sprawdził na anime.info.pl, ale strona została zablokowana. Dlaczego tam? Ano, dlatego:http://pl.youtube.co...h?v=MOfd8jr6ZSg
Czy to nie było emitowane na jakimś kanale w Polsce? Bo theme nie wiem czemu świetnie pamiętam.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2744
Napisano 26 grudnia 2008 - 16:21
Napisano 26 grudnia 2008 - 17:30
Napisano 26 grudnia 2008 - 19:08
Napisano 07 lutego 2009 - 21:52
Napisano 07 lutego 2009 - 22:09
EDIT: Bajka nazywa się "Wodnikowe wzgórze", czy coś w ten deseń.
Napisano 07 lutego 2009 - 23:26
Użytkownik Daguchna edytował ten post 07 lutego 2009 - 23:26
Użytkownicy przeglądający ten temat: 13
0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych