To może być Marzenie Brenta - https://dubbingpedia...Marzenie_Brenta
Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
Napisano 04 sierpnia 2023 - 16:23
#1202 Gość_Vtec_*
Napisano 06 sierpnia 2023 - 15:21
#1203 Gość_Adison_*
Napisano 09 sierpnia 2023 - 11:42
Poszukuje nazwy bajki, w której była drużyna znajomych, którzy walczyli z obcymi. Pamiętam też, że w późniejszej części bajki posiadali on super duże samochód (można by powiedzieć samochód bojowy). Ktoś wie jak się ona nazywała?
#1204 Gość_Adam_*
Napisano 11 sierpnia 2023 - 18:59
Pierwsza: bajka która tytuł chyba miała "gwiezdny pierścień", ale nie mogę po tym tytule jej znaleźć. Posiadałem ją na VHS w lektorze. Był w niej jakiś zły gość który posiadał kulę o nazwie Saturn i poszukiwał do niej brakującego elementu o nazwie gwiezdny pierścień. Zadaniem bohaterów było chyba chronić ten pierścień. Akcja w ala przyszłości.
Druga bajka lub serial, nie pamiętam dokładnie o czym była. Chyba o podróżniku w czasie, ale nie chcę wprowadzić w błąd. Była w dubbingu i pamiętam głównie scenę z prehistorii gdzie było trzech jaskiniowców, którzy chcieli ugotować żółwia (był chyba przyjacielem głównego bohatera?). Nieśli go do góry nogami krzycząc "zupa z żółwia! Zupa z żółwia!". W innej scenie razem z tymi jaskiniowcami główny bohater zbudował katapultę, którą trzeba było napiąć. Niestety, co chwila któryś z jaskiniowców puszczał line mówiąc "Goga swędzieć!", "Nandi kichnąć", aż główny bohater wpadł na pomysł żeby zawiązać na linie supły i naciągać ją "partiami".
#1205 Gość_Gość_*
Napisano 21 sierpnia 2023 - 14:20
Szukam kreskówki którą oglądałem w dzieciństwie z tego co pamiętam bohaterowie mieli różne kryształy w kształcie diamentów, chyba główny bohater miał czerwony i miał tak sam kolor ubioru. Te kryształy dawały im chyba jakieś ekstra zdolności, wydaje mi się że ta bajka była transmitowana na TVN. Kojarzy ktoś ??
#1206 Gość_Nikola_*
Napisano 23 sierpnia 2023 - 20:23
Nie mogę sobie przypomnieć tytułu może ktoś z was pamięta?
#1207 Gość_Ala_*
Napisano 23 sierpnia 2023 - 21:22
#1208 Gość_Lukil_*
Napisano 26 sierpnia 2023 - 09:59
#1209 Gość_Robert_*
Napisano 26 sierpnia 2023 - 15:57
#1210 Gość_Paweł_*
Napisano 26 sierpnia 2023 - 22:54
#1211 Gość_Drax_*
Napisano 27 sierpnia 2023 - 12:06
Ogólnie mało co pamiętam, ale, bajka była filmem animowany, gdzie były sceny z normalnego świata, a główny bohater wchodził do krainy swoich zabawek coś w tym stylu. Jedyne, co pamiętam, to dwie sceny, W pierwszej dziecko było w szkole i z jakiegoś powodu miał zabawkę w koszu. Postacie z tamtej krainy użyły jakiejś mocy, aby ożywić tamtą zabawkę by odnaleźć tamtego dzieciaka, aby uratował ich świat. I druga scena przed napisami końcowymi, bohater był w tej krainie ubrany jak rycerz i uciekał od księżniczki, która chciał mu dać buziaka. Wiem, że mała informacji, ale strasznie dawno temu to widziałem.
#1212 Gość_Krysia_*
Napisano 29 sierpnia 2023 - 15:54
#1213 Gość_Bulbas_*
Napisano 31 sierpnia 2023 - 19:38
#1214 Gość_Tomasz_*
Napisano 04 września 2023 - 20:30
Ostatnio chodzi mi po głowie bajka którą oglądałem na VHS w latach 90tych o tym jak ludzie(albo dzieci) podróżują po kosmosie (albo uciekają) w statku kosmicznym przypominającym pociąg. I gdy pojawiają się "złe roboty" przód tego pociągu zamienia się w robota którym steruje garstka ludzi i z nimi walczy... Napewno był to film i nie mam pojęcia czy był też serial. Może ktoś kojarzy.. trochę przypomina generała Diamosa ale to nie to raczej...
Napisano 06 września 2023 - 20:38
Cześć
Szukam kreskówki którą oglądałem w dzieciństwie z tego co pamiętam bohaterowie mieli różne kryształy w kształcie diamentów, chyba główny bohater miał czerwony i miał tak sam kolor ubioru. Te kryształy dawały im chyba jakieś ekstra zdolności, wydaje mi się że ta bajka była transmitowana na TVN. Kojarzy ktoś ??
Może chodzić o tę kreskówkę https://youtu.be/2I48Sg3VFrk?t=109
#1216 Gość_GreyLost87_*
Napisano 10 września 2023 - 21:47
Jak nazywała się bajka o typie co żył pod ziemią w innym świecie, zbierał potwory i strzelał nimi z pistoletu, takie blazy(?)
To może być "Slugterra"
#1217 Gość_GreyLost87_*
Napisano 10 września 2023 - 22:43
Witam.
Pomóżcie mi proszę znaleźć tytuły tych bajek:
1. Prehistoria...samotny młody jaskiniowiec blondyn gdzieś wyrusza (nie pamiętam gdzie). Ma ze sobą tylko nóż z zęba dinozaura. Ma różne przygody (łapią go mieszkający na cmentarzysku kości bo myślą ze ukradł on im nóż, a w innym pomaga pokonać t-rexa metalowym prętem i błyskawicą). Miał bardzo krótkie imię.
2. Grupa licealistów futbola amerykańskiego jadąc żółtym autobusem szkolnym przenosi się do czasów średniowiecznych i zyskują magiczne zbroje dające im super umiejętności. Ich moce zależały od herbu jaki miała ich zbroja. Główny bohater nazywa sie (oczywiście) Artur i próbują wrócić do teraźniejszości oraz odkryć tajemnice zniknięcia prawdziwych rycerzy okrągłego stołu.
3. Polski (chyba) serial animowany emitowany jak o dobranocka na tvp1 chyba w sobotę lub piątek. Miał dziwna jak dla mnie kreskę i jeszcze dziwniejsze postacie. Najbardziej zapamiętałem ogórkowego rycerza w stylu Don Kichota, który miał pokonać potwora/smoka wyglądającego jak dosłownie słoik. Gdy zaatakował go swoją ogórkowa lancą, potwór w jednej chwili zjadł ja przerabiając na mizerię. Rycerz lamentował ze to była jego najlepsza małosolna lanca. Potem się pogodzili... Postacie sie powtarzały ale większość odc. nie miła wspólnej fabuły.
Proszę o pomoc
#1218 Gość_Ania_*
Napisano 18 września 2023 - 18:52
Gość J.
witam, może ktoś pomoże. Otóż szukam bajki a może film. Oglądałem ją na przełomie lat 80ych i 90ych. Zaczynało się jak film (nie bajka). Był dwór ze stawem.
Mała dziewczynka wpadła do stawu i przeniosła się do świata bajki. Dalej niestety nie pamiętam co i jak. Może ktoś, coś kojarzy ?
Wodne dzieci moze
#1219 Gość_Gość_*
Napisano 18 września 2023 - 21:55
#1220 Gość_Gość_*
Napisano 18 września 2023 - 22:24
hejka! Szukam bajki którą oglądałam baaardzo dawno temu. Historia Czerwonego Kapturka, ale taka jakby alternatywna. Tam był jakiś robot chyba, kopał ziemię wzdłuż, jakby rów. Ktoś tam tym rowem szedł i nagle mówi "o, trufle, moje ulubione". I na dziewczynkę zanim zaczeli mówić Czerwony Kapturek to mówili bodajże Minerwa. Może ktoś kojarzy tytuł tej bajki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych