Witam serdecznie wszystkich amatorów bajek!
Jestem wielkim miłośnikiem starych bajek (tych na których się wychowałem). Na wstępie chciałbym serdecznie podziękować za pomoc w odzyskaniu mojej kolekcji ukochanych bajek na VHS Hanna-Barbery i nie tylko. Myślałem że straciłem ją bezpowrotnie: parę dobrych lat w wstecz rodzice stwierdzili przy porządkach że wydoroślałem z bajek i wyrzucili ponad 20 VHS ów 240 na śmietnik
tłumacząc mi potem że taśmy były zjechane i stare... i że wydorośleć powinienem z bajek w moim wieku. Jednak nie chyba nie "wydoroślałem"
bo mam obecnie mam lat 23. i... Nadal lubię obejrzeć dobra animację (dobre bajki nie takie byle co obecnie leci telewizji) niż jakiś beznadziejny film czy 1159 odcinek serialu.
I mam zamiar oglądać takie bajki bez względu na wiek czy będę ojcem z synem czy dziadkiem z wnuczkiem
Wg mnie są one ponadczasowe. Nie ma znaczenie ile się ma lat.
Mogę zaoferować Wam swoją pomoc obecnie mam dużo wolnego czasu. Posiadam magnetowid obsługujący system SP i LP oraz stacjonarną nagrywarkę DVD z dyskiem twardym. Na tym sprzęcie wykonałem wiele kopii kaset VHS miedzy innymi śpiącą królewnę z oryginalnym pierwszym dubbingiem która jest udostępniona na forum. Nagrywarka doskonale spisuje się przy nagrywaniu (cyfrowo) z telewizji filmów (mój mały kucyk który obecnie wysyłam na serwer) Zapraszam do współpracy to co robicie jest naprawdę wspaniałe i warte naśladowania. Chętnie się do tego przyłącze i pomogę.
Często odwiedzam wypożyczalnie (niestety wykruszają się bardzo szybko) Większość z nich prowadzi wyprzedaż swoich kaset VHS (bo kto w dobie DVDHD kasety wypożycza
) bardzo często można za przysłowiową 1zł kupić taką kasetę (oczywiście nie spodziewajmy się jakości kryształ) wielokrotnie jest na początku pomięta czy zużyta Kilka razy w ten sposób udało mi się odnaleźć naprawdę "unikatowe perełki". Zachęcam więc odwiedzania wypożyczalni.
pozdrawiam
Użytkownik leosimba edytował ten post 09 marca 2008 - 05:22