Skocz do zawartości

Zdjęcie

Moje vhs-y

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#101 Cornelius

Cornelius

Bajkowy Nałogowiec

• TEAM
  • 846 postów

Napisano 23 lutego 2008 - 21:08

Krzysku(Corneliusie) masz calkowita reacje nie ma sensu wrzucac czegos co juz jest albo leci na bierzaco bo rip z vhs-u napewno mało osub pobierze
w mojej wypowiedzi chodzilo mi o to zeby zgrac wszystko czego nie ma na forum i nie zapowiada sie zeby było :)
Ja na ciebie nie mam zamiary krzycec bo robisz kawał dobrej roboty :)Tak trzymaj

To tez chcemy osiągnąć. Rzecz w tym, że dwóch ludzi nie zna zawartośco całego forum, co jest, a czego nie ma. Dlatego jasiu21 udostępnia listy, za co powinniśmy być mu wdzięczni, jak również za taśmy; ja jestem bo dzieki temu znacznie przyjemniej się z taśmami pracuje.
Gdyby choć 5% ludzi zaglądnęło i wypowiedziało się w temacie to było by pewne że nic nie przeoczymy ani nie zdublujemy. Tak... musimy sobie jakoś radzić. Najgorzej będzie, jeśli potem się ocknął Ci którzy coś by chcieli, ale będzie za późno. Cóż, każda praca niesie za sobą jakieś ryzyko. W tym zawodzie najwyżej ludzie Cię znienawidzą :lol:
  • 0

#102 leosimba

leosimba

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 48 postów

Napisano 09 marca 2008 - 05:14

Witam serdecznie wszystkich amatorów bajek! Jestem wielkim miłośnikiem starych bajek (tych na których się wychowałem). Na wstępie chciałbym serdecznie podziękować za pomoc w odzyskaniu mojej kolekcji ukochanych bajek na VHS Hanna-Barbery i nie tylko. Myślałem że straciłem ją bezpowrotnie: parę dobrych lat w wstecz rodzice stwierdzili przy porządkach że wydoroślałem z bajek i wyrzucili ponad 20 VHS ów 240 na śmietnik :( tłumacząc mi potem że taśmy były zjechane i stare... i że wydorośleć powinienem z bajek w moim wieku. Jednak nie chyba nie "wydoroślałem" ;) bo mam obecnie mam lat 23. i... Nadal lubię obejrzeć dobra animację (dobre bajki nie takie byle co obecnie leci telewizji) niż jakiś beznadziejny film czy 1159 odcinek serialu. :wacko: I mam zamiar oglądać takie bajki bez względu na wiek czy będę ojcem z synem czy dziadkiem z wnuczkiem ;) Wg mnie są one ponadczasowe. Nie ma znaczenie ile się ma lat. :D Mogę zaoferować Wam swoją pomoc obecnie mam dużo wolnego czasu. Posiadam magnetowid obsługujący system SP i LP oraz stacjonarną nagrywarkę DVD z dyskiem twardym. Na tym sprzęcie wykonałem wiele kopii kaset VHS miedzy innymi śpiącą królewnę z oryginalnym pierwszym dubbingiem która jest udostępniona na forum. Nagrywarka doskonale spisuje się przy nagrywaniu (cyfrowo) z telewizji filmów (mój mały kucyk który obecnie wysyłam na serwer) Zapraszam do współpracy to co robicie jest naprawdę wspaniałe i warte naśladowania. Chętnie się do tego przyłącze i pomogę. :) Często odwiedzam wypożyczalnie (niestety wykruszają się bardzo szybko) Większość z nich prowadzi wyprzedaż swoich kaset VHS (bo kto w dobie DVDHD kasety wypożycza ;)) bardzo często można za przysłowiową 1zł kupić taką kasetę (oczywiście nie spodziewajmy się jakości kryształ) wielokrotnie jest na początku pomięta czy zużyta Kilka razy w ten sposób udało mi się odnaleźć naprawdę "unikatowe perełki". Zachęcam więc odwiedzania wypożyczalni. pozdrawiam

Użytkownik leosimba edytował ten post 09 marca 2008 - 05:22

• 0

#103 Kseroboy

Kseroboy

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 957 postów

Napisano 09 marca 2008 - 08:28

Witam serdecznie wszystkich amatorów bajek!

Jestem wielkim miłośnikiem starych bajek (tych na których się wychowałem). Na wstępie chciałbym serdecznie podziękować za pomoc w odzyskaniu mojej kolekcji ukochanych bajek na VHS Hanna-Barbery i nie tylko. Myślałem że straciłem ją bezpowrotnie: parę dobrych lat w wstecz rodzice stwierdzili przy porządkach że wydoroślałem z bajek i wyrzucili ponad 20 VHS ów 240 na śmietnik :( tłumacząc mi potem że taśmy były zjechane i stare... i że wydorośleć powinienem z bajek w moim wieku. Jednak nie chyba nie "wydoroślałem" ;) bo mam obecnie mam lat 23. i... Nadal lubię obejrzeć dobra animację (dobre bajki nie takie byle co obecnie leci telewizji) niż jakiś beznadziejny film czy 1159 odcinek serialu. :wacko: I mam zamiar oglądać takie bajki bez względu na wiek czy będę ojcem z synem czy dziadkiem z wnuczkiem ;) Wg mnie są one ponadczasowe. Nie ma znaczenie ile się ma lat. :D
Mogę zaoferować Wam swoją pomoc obecnie mam dużo wolnego czasu. Posiadam magnetowid obsługujący system SP i LP oraz stacjonarną nagrywarkę DVD z dyskiem twardym. Na tym sprzęcie wykonałem wiele kopii kaset VHS miedzy innymi śpiącą królewnę z oryginalnym pierwszym dubbingiem która jest udostępniona na forum. Nagrywarka doskonale spisuje się przy nagrywaniu (cyfrowo) z telewizji filmów (mój mały kucyk który obecnie wysyłam na serwer) Zapraszam do współpracy to co robicie jest naprawdę wspaniałe i warte naśladowania. Chętnie się do tego przyłącze i pomogę. :) Często odwiedzam wypożyczalnie (niestety wykruszają się bardzo szybko) Większość z nich prowadzi wyprzedaż swoich kaset VHS (bo kto w dobie DVDHD kasety wypożycza ;)) bardzo często można za przysłowiową 1zł kupić taką kasetę (oczywiście nie spodziewajmy się jakości kryształ) wielokrotnie jest na początku pomięta czy zużyta Kilka razy w ten sposób udało mi się odnaleźć naprawdę "unikatowe perełki". Zachęcam więc odwiedzania wypożyczalni.

pozdrawiam

Z mojej strony: Twoja pomoc na pewno się przyda i chętnie z niej skorzystamy. Przejdź się do wypożyczalń sprawdź co mają "archaicznego", zrób spis, pokaż na forum jak sprawa wygląda, a na pewno Ci ludzie pomagają z funduszami.

Zazwyczaj jak są jakieś perełki ludzie są bardzo chętni do pomocy :) A te 1 czy 2zł to chyba każdy ma :)
  • 0

#104 Cornelius

Cornelius

Bajkowy Nałogowiec

• TEAM
  • 846 postów

Napisano 10 marca 2008 - 20:34

@leosimba cieszę się, że pojawiłeś się w naszej, już nie takiej skromnej społeczności. Miło słyszeć, że ktoś też pragnie zagłębić się w świat starych bajek na nośnikach analogowych VHS. Miło mi będzie (i napewno nie tylko mi) jeśli zaszczycisz Nas jakąś bajką, lub serialem z lat naszego dzieciństwa.

Co do istoty tematu, to "przerobione" zostąły już wszystkie taśmy jasia21. trzeba by jakieś podsumowanie zrobić, ale mam lenia dziś strasznego i mi się nie chce :/ wkrótce pojawi się dokładny spis tego co forum zyskało dzięki składce kilkoro osób Wierzcie mi lub nie, ale jest tego SPORO!!
  • 0

#105 jasiu21

jasiu21

Bajkowy Fan

• Members
  • PipPipPipPip
  • 107 postów

Napisano 11 marca 2008 - 13:23

trzeba by jakieś podsumowanie zrobić, ale mam lenia dziś strasznego i mi się nie chce

wspólnie coś wypocimy :)
  • 0

#106 Cornelius

Cornelius

Bajkowy Nałogowiec

• TEAM
  • 846 postów

Napisano 14 marca 2008 - 18:28

wspólnie coś wypocimy :)

Myślałemm nad zrobieniem listy, w której będą takie informacje jak:
lp,
tytuł bajki,
liczba uzyskanych odcinków/liczba wszystkich odcinków
link do tematu

i to wszsytko dać może w osobny temat? byłoby to ładne podsumowanie całej akcji i sponsorzy, widzieliby (jeśli będą mieli taką ochotę) co dzięki ich datkom przybyło na forum.

Co to Tym sądzisze (sądzicie)?
  • 0

#107 Crockett

Crockett

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • 806 postów

Napisano 14 marca 2008 - 18:44

Dobry pomysł, jestem jak najbardziej za, każdy (niedowiarek ;) ) zobaczy co zostało zgrane i pozyskane z VHS ;)
  • 0

#108 gawex

gawex

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 453 postów

Napisano 14 marca 2008 - 19:34

Według mnie świetny pomysł. Każdy się do wie ile cudów zyskaliśmy dzięki tej zbiórce.
  • 0

#109 jasiu21

jasiu21

Bajkowy Fan

• Members
  • PipPipPipPip
  • 107 postów

Napisano 17 marca 2008 - 16:18

Myślę, że można to zrobić alfabetycznie + jak proponujesz + do tego ilość GB bo w nich nieskromnie dodam to wszystko się będzie liczyło.
Oddzielny temat to dobry pomysł.
  • 0

#110 jasiu21

jasiu21

Bajkowy Fan

• Members
  • PipPipPipPip
  • 107 postów

Napisano 16 lipca 2008 - 16:45

Znalazłem kilka następnych kaset podczas ostatnich porządków.
http://www.sendspace.pl/file/yG4QdHQY/
lub
http://rapidshare.com/files/130147080/
Spisy jeszcze cieplutkie więc zapraszam do zapoznania się z ich zawartością. Dodam, że znalazło się na nich kilka odcinków SuperBaloo, Batman, Casper, Tsubasa i Teenage Mutant Ninja Turtles. Na forum widzę, że jest animowany powrót do przyszłości, i ja mam kilka odc. dubb pl.
Oprócz w/w posiadam także:
Posted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image
Posted Image
Dziś wyjeżdżam na wakacje. Mam nadzieję, że jak wrócę to nie będzie to martwy topic.
Pozdrawiam i życzę wszystkim słoneczka !!

edit:linki sprawne

Użytkownik jasiu21 edytował ten post 29 lipca 2008 - 15:50

• 0

#111 Armix2

Armix2

Bajkowy Fan

• Members
  • PipPipPipPip
  • 152 postów

Napisano 16 lipca 2008 - 17:11

Drugi link niestety nie działa. Ale z pierwszego linku ja osobiście bym chciał i na czym mi zależy: -Power Rangers -Captain Tsubasa -Pole position (koniecznie te urywki i fragmenty !) -Boks (cokolwiek by to nie było to będzie cenne) -i oczywiście "TMNT", "Powrot do przyszłości" i resztę ale nie wymieniam już bo to każdy by chciał aby było na forum :)
  • 0

#112 AtoMan

AtoMan

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • 2 176 postów

Napisano 16 lipca 2008 - 17:37

Jeszcze z Tajemnicy Sagali "Jak powstawa serial", bo tego nigdy później bodaj nie emitowali.
  • 0

#113 Daguchna

Daguchna

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 462 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 18:19

Dyskoteka Pana Jacka! Jeśli można, to ja poproszę... ^^
  • 0

#114 radikator

radikator

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 53 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 09:11

batman zatanna sp 1.25.00 1.44.47 donald donald's gold mine sp 2.28.15 2.35.06 donald the eyes have it sp 2.47.47 2.54.42 Ja chcialbym z tych pozycji sam dzwiek znajduja sie one na kasetach nr 40 i 42.
  • 0

#115 Mufat90

Mufat90

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 60 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 09:49

Witam jak już pisałem posiadam wiele kaset z bajkami jeżeli znajdzie się ktoś ze Śląska chętnie je mu wypożycze na okres przegrania na kompa.
  • 0

#116 Kseroboy

Kseroboy

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • 957 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 15:01

Witam jak już pisałem posiadam wiele kaset z bajkami jeżeli znajdzie się ktoś ze Śląska chętnie je mu wypożycze na okres przegrania na kompa.

A cóż takiego posiadasz?
  • 0

#117 gawex

gawex

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 453 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 15:05

Mufat90 wystaw listę swojego zbioru i wybierzemy czy coś warto zripować. ;)
  • 0

#118 wojtix90

wojtix90

Użytkownik

• Members
  • PipPip
  • 17 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 17:36

Drugi link niestety nie działa.

Ale z pierwszego linku ja osobiście bym chciał i na czym mi zależy:
-Power Rangers
-Captain Tsubasa
-Pole position (koniecznie te urywki i fragmenty !)
-Boks (cokolwiek by to nie było to będzie cenne)
-i oczywiście "TMNT", "Powrot do przyszłości" i resztę ale nie wymieniam już bo to każdy by chciał aby było na forum :)

Przyłączam się do prośby o Tsubase;) Pozdrawiam
  • 0

#119 Mufat90

Mufat90

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 60 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 21:28

Już gdzieś pisałem , Qashqai dałem cała listę jest około 35 kaset wszystkie ze starymi bajkami Batman , GI Joe , Kilkanaście innych jeszcze jest kilka zgranych z Jetix i kilka innych. Jeżeli jest ktoś ze śląska śmiało może wpaść i mu je pożyczę na jakiś czas dopółki nie zgra ja na wysyłkę nie mam czasu bo nie mam kiedy. Na pewno kilka pozycji kogoś zaciekawi.
  • 0

#120 Kseroboy

Kseroboy

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • 957 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 07:19

Już gdzieś pisałem , Qashqai dałem cała listę jest około 35 kaset wszystkie ze starymi bajkami Batman , GI Joe , Kilkanaście innych jeszcze jest kilka zgranych z Jetix i kilka innych. Jeżeli jest ktoś ze śląska śmiało może wpaść i mu je pożyczę na jakiś czas dopółki nie zgra ja na wysyłkę nie mam czasu bo nie mam kiedy.

Na pewno kilka pozycji kogoś zaciekawi.

A nie mógłbyś tego spisu sporządzić jeszcze raz? No i czy na wysyłkę na pewno nie dasz się przekonać w ostateczności jak nie znajdziemy nikogo z Ślunska?? Szkoda, by jakieś pozycje nie były zgrane, bo nikt nie jest z śląska?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com