Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#1161 Gość_Mateusz_*

Gość_Mateusz_*
  • Gość

Napisano 07 marca 2023 - 04:03

Siema, cały czas chodzi mi po głowie bajka, w której występowały dwie główne postacie. Jedna to była lisica albo postać podobna do lisa, kolor miała ciemno rudy i miała swojego poznanego przyjaciela o kolorze żółtym (nie wiem czy nie pomyliłem kolorów, więc będę pisał o nim w ten sposób ). Wiem że na tego żółtego stworka polowali jacyś ludzie, nie wiem czy nie został on porzucony przez kogoś albo czy się nie zgubił. Nawet siedzi mi w głowie kilka scen. W jednej scenie rozmawiali ze sobą na śmietniku w opuszczonej alejce (Ten stworek / zwierzę wraz z lisiczką), przygrywała temu raczej stonowana muzyka. W drugiej scenie natomiast kojarzę, że rozmawiali ze sobą w jadącym bądź stojącym wagonie. Scena ta rozgrywała się bodajże o zachodzie słońca bo niebo przybierało kolor pomarańczowy. Jest to stara bajka bo kojarzę, że oglądałem ją w momencie, gdy na topie grano jeszcze chip and dale. Z każdą kolejną minutą szukania tej bajki coraz bardziej utwierdzam się w tym, że to mógł być tylko sen.

• 0

#1162 Gość_Dan_*

Gość_Dan_*
  • Gość

Napisano 08 marca 2023 - 20:14

Szukam bajki gdzie głównymi bohaterami było kilku przyjaciół
Były w tej bajce stworki ( każdy inna moc , Np piorun itp ) wsadzali je się do pistoletów i strzelali nimi
Były to małe stworki , główny był chb żółty
  • 0

#1163 Gość_Biaggio_*

Gość_Biaggio_*
  • Gość

Napisano 20 marca 2023 - 09:24

Bajka kreskówka lata 90 i 2000 puszczana na CN, Fox kids albo coś w ten deseń, w sensie że z kablówki. Drużyna bohaterów 4 albo 5 ludzi. Temat podobny do kapitana planety ale część drużyny starsza. Mieli coś na rekach i zmieniali się w bohaterów. Klimat biologiczno genetyczny chodzi mi po głowie. Ktoś coś kojarzy?
  • 0

#1164 Gość_Justyna_*

Gość_Justyna_*
  • Gość

Napisano 23 marca 2023 - 20:01

Jeżeli ta strona jeszcze funkcjonuje będę miło zaskoczona jeżeli mi pomożecie . Motyw przewodni to ciuchcia która odwiedza różne krainy i są tam wplecione różne bajki ... Dziadek do orzechów , dzielny ołowiany żołnierzyk , 3 świnki .. Bo szukam już po różnych frazach w całym necie i głowa puchnie 😉 tak jakby działo się w 2 światach takim realnym gdzie rysownik wymyśla nowe historię i bajkowym gdzie ciuchcia przenosi nas w świat bajki. Rany jak to ryje beret jak człowiek nie pamięta .
  • 0

#1165 Gość_Justyna_*

Gość_Justyna_*
  • Gość

Napisano 23 marca 2023 - 20:06

Dolina Koni ?

Hej, szukam bajki (a może nawet to był film) głównie dla dziewczyn
Pamiętam, że była dostępna na yt, lata coś koło 2012(?)
Bajka animowana, było 5 przyjaciółek, jedna miała blond włosy, druga miała brązowe kręcone, trzecia chyba rude, reszty nie pamiętam. Na początku była scena jak idą po mieście, potem chyba była jakaś impreza na dachu, ale nie jestem pewna, na 100% była scena jazdy konnej.
Przeszukałam internet, nie wydaje mi się żeby to było Barbie, Lego Friends też nie.

• 0

#1166 Gość_Łukasz_*

Gość_Łukasz_*
  • Gość

Napisano 27 marca 2023 - 09:58

Jeżeli ta strona jeszcze funkcjonuje będę miło zaskoczona jeżeli mi pomożecie . Motyw przewodni to ciuchcia która odwiedza różne krainy i są tam wplecione różne bajki ... Dziadek do orzechów , dzielny ołowiany żołnierzyk , 3 świnki .. Bo szukam już po różnych frazach w całym necie i głowa puchnie 😉 tak jakby działo się w 2 światach takim realnym gdzie rysownik wymyśla nowe historię i bajkowym gdzie ciuchcia przenosi nas w świat bajki. Rany jak to ryje beret jak człowiek nie pamięta .

Jedynie co przychodzi mi do głowy, to Pan Andersen Opowiada (2002). Jednak czołówka wygląda następująco  https://www.youtube....h?v=rAoVhkaINtM

• 0

#1167 Gość_Mateusz_*

Gość_Mateusz_*
  • Gość

Napisano 02 kwietnia 2023 - 13:01

Witam, szukam starej bajki/filmu. Jednak jedyne co pamiętam to że w pewnym momencie grupa chyba tygrysów zaczęła biegać w koło i zmieniła się w masło.
  • 0

#1168 Gość_Mi.bajki_*

Gość_Mi.bajki_*
  • Gość

Napisano 02 kwietnia 2023 - 18:16

Hej, szukam starej bajki ale jedyne co pamietam to, ze była o chłopaku, ktory podczas walki dotknął ręka jakiegoś bajora i weszła na niego jakaś choroba , maź, była brązowa i wiła mu się ona po ręce. Z czasem robiła się coraz większa. Chłopak nie chciał nikomu tego pokazać, ukrywał to.
  • 0

#1169 Gość_Kuba_*

Gość_Kuba_*
  • Gość

Napisano 02 kwietnia 2023 - 18:52

Nie pamietam tytułu bajki była ona na cartoon network lub boomerangu była ona zaczynała się ze samochody jechały wokół ziemi a potem ze byli w Afryce lub dżungli i dokuczali sobie
  • 0

#1170 Gość_marceli_*

Gość_marceli_*
  • Gość

Napisano 06 kwietnia 2023 - 23:19

Szukam bajki, w której byli zwierzęta były na opuszczonej wyspie, jeden z nich nazywał się bezimienny, był sęp, który miał gniazdo na szczycie góry i krótkofalówkę, prawdopodobnie rozbił im się statek i dlatego się tam znaleźli, był jakiś stadion do igrzysk olimpijskich, na którym coś robili, niestety mało szczegółów pamiętam. Była to bajka z jakiejś wypożyczalni filmów.

• 0

#1171 Gość_Stan_*

Gość_Stan_*
  • Gość

Napisano 15 kwietnia 2023 - 22:30

Czółko. Razem z rodzicami w latach 90/00 chodziliśmy do wypożyczalni kaset vhs. Była tam jedna bajka która wypożyczałem co chwile. Fabuła polegała mniej więcej na tym, że były zwierzęta które razem z dziewczynką, która była złym charakterem miały wystawić musical o arce noego. Może ktoś tez to pamieta i zna tytuł?
  • 0

#1172 czerep

czerep

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 260 postów

Napisano 16 kwietnia 2023 - 12:39

"Koty nie tańczą"?

• 0

#1173 Gość_Max_*

Gość_Max_*
  • Gość

Napisano 17 kwietnia 2023 - 00:26

Witam szukam bajki z której pamiętam scene w której na stołówce wywołała sie wojna na jedzenie wierzyli tam że piaski które wciągają osoby są jakimiś mocami(było to coś w rodzaju ofiary bądź testu gdzie musieli stanąć) co sie później okazało pod piaskiem był właz gdzie ciągnęły sie tunele (główna postać sie o tym dowiedziała po tym jak próbował odkopać jakąś kobiete)
  • 0

#1174 Gość_Jakub_*

Gość_Jakub_*
  • Gość

Napisano 22 kwietnia 2023 - 11:38

Hej szukam bajki w której był taki zły szczur w kapeluszu pamiętam że spotkał się z takim drugim szczurem pod mostem. Proszę o odpowiedź
  • 0

#1175 Gość_Kala_*

Gość_Kala_*
  • Gość

Napisano 02 maja 2023 - 03:03

Hej ho!
Z poszukiwanej bajki pamiętam tyle, że kiedy dziecko zasypiało to szło do takiego wielkiego drzewa i tam był jakiś grubszy, brodaty jegomość, który te dzieci magicznie zmniejszał. I takie zmniejszone dziecko przechodziło przez drewniane drzwi do jakiejś krainy :)
  • 0

#1176 Gość_Wiki_*

Gość_Wiki_*
  • Gość

Napisano 02 maja 2023 - 23:44

Mam problem szukam pewnej bajki. Było to o małej dziewczynce której rodzice przypadkowo wyrzucili coś do śmieci ale śmieciarka zawiozła to na wysypisko śmieci. Tam nagle zaczęły te przedmioty gadać itp. Pliska podajcie nazwę bajki. Albo o kogucie i kosmitach na niebie.

Dzielny mały toster :D
  • 0

#1177 Gość_Asia_*

Gość_Asia_*
  • Gość

Napisano 03 maja 2023 - 15:47

Poszukuję bajki z lat 90 w nie pamiętam dokładnie już postaci napewno na początku dziecko szło spać i we śnie wstawało trafiało do chyba leśniczego z malutkimi drzwiami i zmniejszało się po przejściu przez drz trafiało do miasteczka chyba królików w którym był zły biały nietoperz.
  • 0

#1178 Gość_Aneta_*

Gość_Aneta_*
  • Gość

Napisano 07 maja 2023 - 19:48

Hej, szukam starej bajki ale jedyne co pamietam to, ze była o chłopaku, ktory podczas walki dotknął ręka jakiegoś bajora i weszła na niego jakaś choroba , maź, była brązowa i wiła mu się ona po ręce. Z czasem robiła się coraz większa. Chłopak nie chciał nikomu tego pokazać, ukrywał to.

Hej, może chodzi o "Księżniczka Mononoke"?

• 0

#1179 Gość_Aneta_*

Gość_Aneta_*
  • Gość

Napisano 07 maja 2023 - 19:52

Hej, poszukuję starszej już animacji o rodzeństwie i wróżkach. Brat przeszedł albo został porwany do krainy wróżek i utknął tam, ponieważ zjadł ich jedzenie, a siostra poszła mu na ratunek. Był tam też kruk i jakiś czarnoksiężnik. 

• 0

#1180 Gość_Zuza_*

Gość_Zuza_*
  • Gość

Napisano 13 maja 2023 - 09:10

Hej, szukam bajki Gdzie grupa dzieci ratowała różne zwierzęta, chyba pamiętam że w ich nazwie było słowo "zoo" czy coś takiego. Były różne odcinki i ratowali na przykład konie, szukali zaginionych zwierząt.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com