Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#1141 Gość_Aleksandra_*

Gość_Aleksandra_*
  • Gość

Napisano 03 lutego 2023 - 01:06

Bajka o zwierzętach które chodziły do przedszkola / szkoły, nauczycielką napewno była sowa, kiedyś leciało na nick junior

To Timmy?
  • 0

#1142 Gość_Aleksandra_*

Gość_Aleksandra_*
  • Gość

Napisano 03 lutego 2023 - 01:13

Hej, szukam bajki (a może nawet to był film) głównie dla dziewczyn
Pamiętam, że była dostępna na yt, lata coś koło 2012(?)
Bajka animowana, było 5 przyjaciółek, jedna miała blond włosy, druga miała brązowe kręcone, trzecia chyba rude, reszty nie pamiętam. Na początku była scena jak idą po mieście, potem chyba była jakaś impreza na dachu, ale nie jestem pewna, na 100% była scena jazdy konnej.
Przeszukałam internet, nie wydaje mi się żeby to było Barbie, Lego Friends też nie.
  • 0

#1143 Gość_Julianna_*

Gość_Julianna_*
  • Gość

Napisano 03 lutego 2023 - 01:18

Szukam bajki dla maluchów, bohaterami były 3 zwierzątka
Miały PASTELOWE! kolory.. zielony, niebieski i żółty albo zielony.. ostatniego koloru nie jestem pewna. Coś mi się kojarzy że ppd koniec odcinka chodziły spać na chmurkach w pokoju(?)
Leciało to jako wieczorynka na tvp chyba lata 2011-2013
  • 0

#1144 Gość_Aleksandra_*

Gość_Aleksandra_*
  • Gość

Napisano 03 lutego 2023 - 01:23

Szukam bajki z połowy lat 90 tych. Pamietam jak przez mgle, bardziej pamietam klimat ale wydaje mi się ze był tam bałwan albo smok albo oba, była to kreskówka odcinkowa. Jakby kraina lodowa jakby jakiś tytuł związany z północą.. może coś komuś przychodzi do głowy? Nie mogę nic znaleźć.

Wyspa niedźwiedzi?
  • 0

#1145 Gość_Aleksandra_*

Gość_Aleksandra_*
  • Gość

Napisano 03 lutego 2023 - 01:25

Witam szukam bajki z tv w odcinkach.
Były tam zwierzęta:główny bohater-biała mysz która spała na mchu w jednym z odcinków mech zginął i były poszukiwania. Oprócz tego wiewiórka(mieszkała w lesie) , krokodyl który łowił ryby, słoń i hipopotam, ale dwóch ostatnich nie jestem pewna.
Zwierzęta żyły sobie na wolności i przyjaźniły się.

Mój przyjaciel królik?
  • 0

#1146 Gość_Gosia_*

Gość_Gosia_*
  • Gość

Napisano 08 lutego 2023 - 14:52

Cześć, szukam japońskiej bajki/anime (?) która leciała kiedyś na TMT (lata mniej więcej 1999-2001). Były to krótkie, około 10-minutowe odcinki. Bohaterami były różne zwierzęta, w każdym odcinku był wyścig tych zwierzątek, one biegły parami do mety i zwierzątko które było szybsze zajmowało miejsce na podium. W każdym odcinku biegła inna para zwierząt. Ktoś pamięta co to za bajka?
  • 0

#1147 Gość_Radek_*

Gość_Radek_*
  • Gość

Napisano 11 lutego 2023 - 21:18

Witam
Ja mam do Was 2 pytania odnośnie zapomnianych przezemnie tytułów bajek:

1. Bajka na 100% leciala w TVN, w pasmie Bajkowe Kino. Opowiadala historie grupki malych zwierzat ktore zamieszkiwaly domek na drzewie w sklepie zoologicznym. Glownym wrogiem zwierzatek byl/byla duza jaszczurka...(to na tyle moich informacji).

2. Bajka w ktorej motywem przewodnim byly wyscigi samochodowe... Przypominam sobie tylko iz w intro tej bajki byl pokazany stadion wyscigowy...

Wiem iz prawie wogule nie opisalem bajki nr.2, jednak ogladalem ja bardzo dawno i tylko tyle zapamietalem.

Bede wdzieczny jak mi ktos pomoze :D

Co do pierwszej bajki, to nazywa sie Littlest Pet Shop. Wiecej o niej tutaj: http://www.retrojunk...tlest-pet-shop/

Cześć, szukam bajki która była trochę podobna do pokemonów. Było w niej że główny bohater miał białego stwora ktory znajdował się w kapsulce
  • 0

#1148 Gość_Kot_*

Gość_Kot_*
  • Gość

Napisano 14 lutego 2023 - 11:04

Szukam starej bajki w której wystęowały zwierzęta np. Żyrafa , lew, zebra itp jest to bajka "ala" animowana błagam pomóżcie
  • 0

#1149 Gość_Kot_*

Gość_Kot_*
  • Gość

Napisano 14 lutego 2023 - 11:08

Szukam starej bajki w której wystęowały zwierzęta np. Żyrafa , lew, zebra itp jest to bajka "ala" animowana błagam pomóżcie
  • 0

#1150 Gość_Aleksandra_*

Gość_Aleksandra_*
  • Gość

Napisano 14 lutego 2023 - 23:15

Madagaskar?
  • 0

#1151 Gość_Wyjadacz_*

Gość_Wyjadacz_*
  • Gość

Napisano 15 lutego 2023 - 15:10

Nie pamiętam tytułu tylko 1 moment chodzi że była chyba dziwczyna i chłopak i weszli gdzieś albo szukali czegoś nie pamiętam ale on miał miecz i ona spadła więc rzucił jej rękojeść a sam złapał ostrze 

• 0

#1152 Gość_W_*

Gość_W_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2023 - 10:34

Szukam bajki o chłopaku który miał taki magiczny amulet/medalion i miał w nim moce. Włosy miał czarne, miał przyjaciółkę taką blondynę z dwoma dziwnymi warkoczami i ona miała moc leczenia. Była jeszcze druga miała włosy czarne i moc lodu plz potrzebuje widzieć jak się ta bajka nazywa. Z góry dzięki jak ktoś odpisze.
  • 0

#1153 Gość_Little._Cry.Baby_*

Gość_Little._Cry.Baby_*
  • Gość

Napisano 18 lutego 2023 - 13:58

[quote name="Little._Cry.Baby" post="108852" timestamp="1676723860"]

Hej wiem troche czasu mineło ale postanowiłam o tak napisać czy wie ktoś jak nazywała się ta bajka? Leciała na Cbeebies było to o takiej dziewczynce która chodził do swojej babci to było chyba w Norwegii chodziła w długich warkoczach miała piegi i rude włosy na wstępie przechodziła obok starego płotu kompletnie nie pamiętam jak to się nazywało jeśli ktoś wie to bardzo dziękuję pozdrawiam nie jestem pewna jak szczerze wyglądała ale pamiętam że na początku się przedstawiała i na końcu jak kładła się spać to wyglądała przez okno i latarką świeciła przez to okno kilka razy i jej babcia jej odpowiadała tak samo tą latarką
  • 0

#1154 Gość_piotr_*

Gość_piotr_*
  • Gość

Napisano 19 lutego 2023 - 16:23

Wilk i zając to bajka mojego dzieciństwa jak oceniacie?

jest na youtube po polsku.

https://youtu.be/eyIu88lkjQQ

• 0

#1155 Gość_Wika_*

Gość_Wika_*
  • Gość

Napisano 21 lutego 2023 - 00:20

Kojarzy może ktoś taka bajkę gdzie był bałwanek albo duch nie pamiętam dokładnie i on został złapany przez czarownice/babajage i tam były też chyba jakieś dzieci i sanki i snieg tyle pamiętam nie mogę za nic znaleźć ta bajkę ona może być między 1980-2000 rokiem
  • 0

#1156 Gość_domi_*

Gość_domi_*
  • Gość

Napisano 21 lutego 2023 - 22:19

Hejka, pamieta ktos kreskowke o grupie dzieciakow, mieszkali gdzies przy oceanie bo pamietam, ze ktorys z nich byl surferem, a taki gruby mial astme i musial czasami oddychac przez papierowa torebke. Pamietam jak ogladalm to okolo roku 2005
  • 0

#1157 Gość_wojtek_*

Gość_wojtek_*
  • Gość

Napisano 22 lutego 2023 - 03:10

hej, kojarzycie bajkę o krainie kolorowych stworków (chyba smoki), nie animowana. jeden mędrzec, do którego wszystkie smoki przychodziły po radę, a on wtedy mówił "magiczny oddech/smoczy oddech" i robiła się mgła?? lata chyba ok 95-97, wieczorynka na tvp

szukałem tego prawie 10 lat ale udało się! program nazywał się "Czarodziejska góra" (eng. Magic Mountain) do znalezienia na youtube
  • 0

#1158 Gość_Grześ_*

Gość_Grześ_*
  • Gość

Napisano 25 lutego 2023 - 17:58

Cześć szukam Bajki. Było tam dwóch gości jeden z mocą ognia drugi Lodu, ich ciało było tak jakby na sprężynach i poruszali się skacząc. Ten od mocy lody był zły zamroził krainę
  • 0

#1159 Gość_Piotr_*

Gość_Piotr_*
  • Gość

Napisano 01 marca 2023 - 18:24

Hej, szukam (chyba) wieczorynki. Leciała jakoś w latach 2006~2012. To co pamiętam to zaczynała się od takiej niebieskiej wiewiorki wylatującej na drzewo i śpiewające czołówkę. Ale niestety potemtraci głos. Ogólnie żyły też tam inne zwierzęta na tym drzewie i one też zaczynały chorować. Jedynym zdrowym był miś ktory został wyslanypo miód/kwiat. Zanim ruszył dostał od przyjaciela krolika szalik, ktory po drodze zgubił. Koniec koncow misiu odnajduje lekarstwo i przynosi do swoich przyjaciół na drzewie. Strasznie mi to ostatnio chodzi po głowie a niestety w żaden sposób nie mogę tego znaleźć. Dziękuję z góry za pomoc :D
  • 0

#1160 Gość_Tatiana_*

Gość_Tatiana_*
  • Gość

Napisano 06 marca 2023 - 18:49

Nie pamietam dokladnie postaci ale wiem ze była tam króliczka chyba o imieniu Mimi, w chyba jednym odcinku miala ślimaka, a w innym w jej ogrodzie były dżdżownice
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com