Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#1081 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 15 października 2022 - 22:02

Szukam bajki o robaczkach . Było coś o tym że robaczek nie był chyba dojrzały bo nie miał odwłoka (cokolwiek to znaczy) przyszedł na koncert jakiegoś zespołu ale tam wpuszczali tylko dorosłych więc przyczepił sobie sztuczny który odpadł i został wyrzucony z koncertu. Później była scena pod ziemią (w tunelu?)on śpiewał jakaś smutna piosenke, był przez chwilę niewidomy. I po później pojawił się dwugłowy wąż ale ten robaczek go pokonał.i miał już odwłok.bajka była amerykańska i tłumaczył ja chyba Janusz Szydłowski ale nie jestem pewna. Bajka była chyba w wigilię jak byłam mała. Ktoś coś kojarzy?
  • 0

#1082 Gość_Michał_*

Gość_Michał_*
  • Gość

Napisano 16 października 2022 - 13:57

Hej nadal szukam tej bajki o jakis łowcach demonów.

NA okładce VHS była grupka ludzi w tle demon z wieloma rękami i rogami. Miał na szyji medalion jakimś kryształemi  na tej  okładce jeden z bohaterów mu go wydzierał.

co do samej bajki pamiętam że mieli zwierzę małpo-ptaka i on mówił ludzkim głosem.

• 0

#1083 Gość_Isma_*

Gość_Isma_*
  • Gość

Napisano 22 października 2022 - 16:30

Cześć szukam takiej bajki bardzoo mało pamiętam ale wiem że był tam taki chłopiec który chyba szukał miecza i teleportował się do różnych miejsc i pożywieniem ich były mamuty I ten chłopiec mógł je łatwo zabijać lub tam zmieniać w proch i pamiętam że pod koniec przeteleportowal się do pewnego miejsca i byly tam takie skały większość na biało i był tam taki duży posąg który chronił czegoś tam a on musiał to odzyskać oraz na koniec dodam że mail on jeszcze przeciwników którzy lecieli do niego na statku i zniszczyli jego dom
  • 0

#1084 Gość_Gość_W_*

Gość_Gość_W_*
  • Gość

Napisano 23 października 2022 - 21:19

Szukam bajki o chłopaku który miał taki magiczny amulet/medalion i miał w nim moce. Włosy miał czarne, miał przyjaciółkę taką blondynę z dwoma dziwnymi warkoczami i ona miała moc leczenia. Była jeszcze druga miała włosy czarne i moc lodu plz potrzebuje widzieć jak się ta bajka nazywa. Z góry dzięki jak ktoś odpisze.
  • 0

#1085 Gość_Jonasz_*

Gość_Jonasz_*
  • Gość

Napisano 28 października 2022 - 15:12

Szukam bajki gdzie główni bohaterowie walczyli za pomocą broni która wystrzeliwała takie stworki i każdy z tych stworków przy osiągnięciu danej prędkości się przemieniał i atakował. Zły charakter łapał te stworki i przemieniał je na złe, aby były silniejsze. Bohaterowie głównie podróżowali na maszynach w kształcie zwierząt. Z góry dzięki za odpowiedź.

Ponownie oczekuję na odpowiedź
  • 0

#1086 Gość_Tequila70_*

Gość_Tequila70_*
  • Gość

Napisano 29 października 2022 - 22:36

Szukam bajki głowni bohaterowie to dziewczyna i dwaj chłopcy chodzących do szkoły. Jeden z odcinków było że dziewczyna grała na pianinie i chyba pomyliła nuty i nauczyciel na nią nakrzyczał. Jeden z chłopców miał golf az pod oczy chyba zielony i miał okulary . Bajka już dawno znikła z ekranów telewizorów ale mam nadzieję że ja znajdę. Proszę o pomoc
  • 0

#1087 Gość_Magda_*

Gość_Magda_*
  • Gość

Napisano 01 listopada 2022 - 20:44

Od wielu lat poszukuję bajki. Oglądał ja po niemiecku, początek lat 90tych i chyba to był niemiecki cartoon network. W lesie została znaleziona dziewczynka, blondyneczka, znalazła ja mama dwóch chłopców, potem ja wychowywała. Dzieci dorosły i okazało się że bracia się w niej zakochali. Ona chyba potem uciekła i ukryła się na statku przebrana za chłopca.....Nigdzie nie mogę znaleźć tej bajki, była w odcinkach na pewno. Czasem jak pomyślę to mi sen z oczu spędza.
  • 0

#1088 Gość_Barabarmasz_*

Gość_Barabarmasz_*
  • Gość

Napisano 01 listopada 2022 - 22:42

Bajka/animacja/teledysk

W której była latarnia morska która spłonęła (później się wyjaśnia czemu), i pewien śmiałek który postanowił do tej latarni popłynąć w nocy w sztorm. W tle były słowa w stylu "Zawróć stąd lub zgiń".

Jak się później okazało, w latarni morskiej dawniej ktoś zginął w jakiejś maszynie i dlatego nikt jej już nie oświeca. 

Proszę o pomoc.. szukam tego od 8 lat, animacja była wcześniej na VHS. Nie wiem czy jest wgl w Internecie...

• 0

#1089 Gość_Łukasz_*

Gość_Łukasz_*
  • Gość

Napisano 04 listopada 2022 - 23:23

Juz nie pamietam tej tresci bajki ale wiem ze bylo 2 braci blizniakow chyba byli ksiazetami.Poznali sie pozniej i szukali jakiegos amuletu.Ta bajka byla na vhs

• 0

#1090 Gość_Może digimon_*

Gość_Może digimon_*
  • Gość

Napisano 05 listopada 2022 - 04:00

NA okładce VHS była grupka ludzi w tle demon z wieloma rękami i rogami. Miał na szyji medalion jakimś kryształemi  na tej  okładce jeden z bohaterów mu go wydzierał.
co do samej bajki pamiętam że mieli zwierzę małpo-ptaka i on mówił ludzkim głosem.

Może Digimon
  • 0

#1091 Gość_Michał_*

Gość_Michał_*
  • Gość

Napisano 05 listopada 2022 - 06:52

Może Digimon

Hej. Digimon nie. Jestem Fanem Digimonów. To będzie bajka w stylu HE-MAN and the masters of the Uniwerse. W sensie z tych lat i podobnej grafice. Wypożyczyłem to w wypożyczalni razem z VHS nowe przygody calineczki. 

• 0

#1092 Gość_Gosia_*

Gość_Gosia_*
  • Gość

Napisano 05 listopada 2022 - 18:21

Cześć!
Szukam bajki której nie mogę nigdzie znaleźć już od dłuższego czasu, pewnie dlatego ze byla na jakiejs kasecie.
Pamietam, że byli tam kosmici, lub inne stworki i jeden z nich panicznie bał się wody i wtedy bardzo piszczał. Pamietam tez, ze był tam chłopiec, który miał pasek dzięki któremu mógł łączyć dwie rzeczy w jedną i na przykład połączył sobie buty z przyssawka i mógł chodzić np po ścianie pokoju. Ostatnia scena byla w planetarium, gdzie antagonista przecinał planety żeby znaleźć tego chłopca.
Blaaagam o pomoc
  • 0

#1093 Gość_Marta_*

Gość_Marta_*
  • Gość

Napisano 08 listopada 2022 - 21:39

Czytałam właśnie dziecku bajkę ćmony i smeśki i jestem pewna że widziałam ją w tv... kojarzę bajkę o ludzikach chyba różnych kolorów, którym nie pozwalali być razem bo są inne, ale wpisuje już różne rzeczy w wyszukiwarkę i ciągle nic... może ktoś cos?
  • 0

#1094 Gość_<3_*

Gość_<3_*
  • Gość

Napisano 10 listopada 2022 - 21:58

Witam.

Proszę pomózcie, w bajce były dzieci przebrane za piratów, które musiały odnalezć diamenty poprzez przechodzenie przez przeszkody. 

Przeszkadzały im w tym dwoje niezdarnych piratów. Ich szefowa chciała zabrać diamenty dzieciom i nigdy się jej to nie udawało chociaż była blisko celu (cała akcja rozgrywała się w świecie realnym).

Proszę powiedzcie że ktoś to pamięta.

• 0

#1095 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 12 listopada 2022 - 23:28

Siemano, chodzi mi o postać z bajki nie wiem jak to dokładnie się pisze jo hoo hoo który bym pilotem i pamiętam też że pomimo strachu wsiadł w samolot i przeleciał w małej dziurze, proszę o pomoc.
  • 0

#1096 Gość_Hania_*

Gość_Hania_*
  • Gość

Napisano 15 listopada 2022 - 14:10

Witam, poszukuję dwóch bajek religijnych:

1. Bajka opowiadała o chłopcu, co bodajże Aniel Boży mu pomagała i jeszcze chyba bodajże mieli przygoda (chodzi o wyprodukowaną najprawdopodobniej z lot 80-tych lub 90-tych i jeszcze bodajże leciało na wieczorynce, ale nie mam do końca pewności)

2. Ta bajka była wydana na płytach DVD i ona opowiadała o jakimś panie, co miał jakieś pacynki albo tam lalki, które opowiadały o bodajże na pewno np. o jakiś Świętej Teresy czy Maryi i jeszcze oni jeszcze opowiadali bodajże na pewno o jakiś papierzach czy coś takiego. Jeszcze pamiętam, że ten pan miał taką bodajże różową skrzynkę, co ukrył jakieś rzeczy związane z religią. Tą bajkę pani puszczała to na religii 2 klasy podstawówki.

Błaaaaaaaaaaaaaaaagam o pomoc :-(  Z góry dziękuję :-)

W dalszym ciągu proszę o pomoc

• 0

#1097 Gość_Blu_*

Gość_Blu_*
  • Gość

Napisano 16 listopada 2022 - 13:30

Bajka na kasecie VHS
Rok produkcji: przed rokiem 2000
Rodzaj: Serial lub miniserial
Kreska: Stara, zgaszone kolory, animacja 2D
Dubbing: Brak. Polski lektor podłożony pod angielski dubbing.
Postaci: Rodzina koziołków górskich. Tata, syn i córka (nie pamiętam matki, ale może mi nie zapadła w pamięć). Koziołki antropomorficzne, chodzące na dwóch nogach, w ubrankach, zachowujące się jak ludzie. Postaci poboczne były innymi zwierzątkami.
Fabuła: Pamiętam jeden odcinek. Córka próbowała nauczyć się jeździć na łyżwach, ale jej to nie wychodziło. Sfrustrowana płakała siedząc na ławce, kiedy jej łzy zauważył księżyc na niebie. Opowiedział jej historię o jej dziadku, który szukał góry wypełnionej złotem (albo kopalni). Rozbijał głową górę za górą, ale nigdzie nie mógł jej znaleźć. Nie poddał się i w końcu odnalazł ją w piwnicy swojego własnego domu. Przez cała historię jej dziadek/ojciec grał na banjo. Taką intensywną melodię. Za każdym razem, kiedy dziadek miał się poddać, ale się nie poddawał, księżyc mówił "To mój chłopak!" (That's my boy!) W końcu dziewczynka uwierzyła w siebie i zaczęła trenować. Ostatnia scena wyglądała tak, że córka jeździła po zamarzniętym jeziorze,a jej ojciec/dziadek grał na banjo. Księżyc spojrzał na nich i powiedział "to mój chłopak!", a po chwili dodał "i chyba... moja dziewczyna!"

To mi spędza sen z powiek od jakiś 5 lat :/

• 0

#1098 Gość_Blu_*

Gość_Blu_*
  • Gość

Napisano 16 listopada 2022 - 14:00

Szukam bajki o robaczkach . Było coś o tym że robaczek nie był chyba dojrzały bo nie miał odwłoka (cokolwiek to znaczy) przyszedł na koncert jakiegoś zespołu ale tam wpuszczali tylko dorosłych więc przyczepił sobie sztuczny który odpadł i został wyrzucony z koncertu. Później była scena pod ziemią (w tunelu?)on śpiewał jakaś smutna piosenke, był przez chwilę niewidomy. I po później pojawił się dwugłowy wąż ale ten robaczek go pokonał.i miał już odwłok.bajka była amerykańska i tłumaczył ja chyba Janusz Szydłowski ale nie jestem pewna. Bajka była chyba w wigilię jak byłam mała. Ktoś coś kojarzy?

Gallavants
https://youtu.be/MTYACwRFfko?t=3163
Też ją pamiętam :P
zastanawiałam się, jak można zgubić część ciała..

• 0

#1099 Gość_Kamila_*

Gość_Kamila_*
  • Gość

Napisano 17 listopada 2022 - 22:21

Dziękuję serdecznie za pomoc. Tak przez te lata ta piosenka cały czas była w mojej głowie i nie mogłam sobie przypomnieć z jakiej to bajki było 😁. teraz wiem że nie tłumaczył jej Janusz Szydłowski tylko Marek Gajewski co znalazłam w opisie na jakiejś stronie. Szkoda tylko że nie ma po polsku. A tak w ogóle znacie jakieś amerykańskie bajki z lektorem z lat 80 lub 90? Dziękuję jeszcze raz za pomoc.fajnie że jest taka strona gdzie można znaleźć stare bajki z lat dziecięcych.
  • 0

#1100 Gość_W_*

Gość_W_*
  • Gość

Napisano 18 listopada 2022 - 19:58

Szukam bajki o chłopaku który miał taki magiczny amulet/medalion i miał w nim moce. Włosy miał czarne, miał przyjaciółkę taką blondynę z dwoma dziwnymi warkoczami i ona miała moc leczenia. Była jeszcze druga miała włosy czarne i moc lodu plz potrzebuje widzieć jak się ta bajka nazywa. Z góry dzięki jak ktoś odpisze.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com