Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
#1081 Gość_Gość_*
Napisano 15 października 2022 - 22:02
#1082 Gość_Michał_*
Napisano 16 października 2022 - 13:57
Hej nadal szukam tej bajki o jakis łowcach demonów.
NA okładce VHS była grupka ludzi w tle demon z wieloma rękami i rogami. Miał na szyji medalion jakimś kryształemi na tej okładce jeden z bohaterów mu go wydzierał.
co do samej bajki pamiętam że mieli zwierzę małpo-ptaka i on mówił ludzkim głosem.
#1083 Gość_Isma_*
Napisano 22 października 2022 - 16:30
#1084 Gość_Gość_W_*
Napisano 23 października 2022 - 21:19
#1085 Gość_Jonasz_*
Napisano 28 października 2022 - 15:12
Szukam bajki gdzie główni bohaterowie walczyli za pomocą broni która wystrzeliwała takie stworki i każdy z tych stworków przy osiągnięciu danej prędkości się przemieniał i atakował. Zły charakter łapał te stworki i przemieniał je na złe, aby były silniejsze. Bohaterowie głównie podróżowali na maszynach w kształcie zwierząt. Z góry dzięki za odpowiedź.
Ponownie oczekuję na odpowiedź
#1086 Gość_Tequila70_*
Napisano 29 października 2022 - 22:36
#1087 Gość_Magda_*
Napisano 01 listopada 2022 - 20:44
#1088 Gość_Barabarmasz_*
Napisano 01 listopada 2022 - 22:42
Bajka/animacja/teledysk
W której była latarnia morska która spłonęła (później się wyjaśnia czemu), i pewien śmiałek który postanowił do tej latarni popłynąć w nocy w sztorm. W tle były słowa w stylu "Zawróć stąd lub zgiń".
Jak się później okazało, w latarni morskiej dawniej ktoś zginął w jakiejś maszynie i dlatego nikt jej już nie oświeca.
Proszę o pomoc.. szukam tego od 8 lat, animacja była wcześniej na VHS. Nie wiem czy jest wgl w Internecie...
#1089 Gość_Łukasz_*
Napisano 04 listopada 2022 - 23:23
Juz nie pamietam tej tresci bajki ale wiem ze bylo 2 braci blizniakow chyba byli ksiazetami.Poznali sie pozniej i szukali jakiegos amuletu.Ta bajka byla na vhs
#1090 Gość_Może digimon_*
Napisano 05 listopada 2022 - 04:00
NA okładce VHS była grupka ludzi w tle demon z wieloma rękami i rogami. Miał na szyji medalion jakimś kryształemi na tej okładce jeden z bohaterów mu go wydzierał.
co do samej bajki pamiętam że mieli zwierzę małpo-ptaka i on mówił ludzkim głosem.
Może Digimon
#1091 Gość_Michał_*
Napisano 05 listopada 2022 - 06:52
Może DigimonHej. Digimon nie. Jestem Fanem Digimonów. To będzie bajka w stylu HE-MAN and the masters of the Uniwerse. W sensie z tych lat i podobnej grafice. Wypożyczyłem to w wypożyczalni razem z VHS nowe przygody calineczki.
#1092 Gość_Gosia_*
Napisano 05 listopada 2022 - 18:21
Szukam bajki której nie mogę nigdzie znaleźć już od dłuższego czasu, pewnie dlatego ze byla na jakiejs kasecie.
Pamietam, że byli tam kosmici, lub inne stworki i jeden z nich panicznie bał się wody i wtedy bardzo piszczał. Pamietam tez, ze był tam chłopiec, który miał pasek dzięki któremu mógł łączyć dwie rzeczy w jedną i na przykład połączył sobie buty z przyssawka i mógł chodzić np po ścianie pokoju. Ostatnia scena byla w planetarium, gdzie antagonista przecinał planety żeby znaleźć tego chłopca.
Blaaagam o pomoc
#1093 Gość_Marta_*
Napisano 08 listopada 2022 - 21:39
#1094 Gość_<3_*
Napisano 10 listopada 2022 - 21:58
Witam.
Proszę pomózcie, w bajce były dzieci przebrane za piratów, które musiały odnalezć diamenty poprzez przechodzenie przez przeszkody.
Przeszkadzały im w tym dwoje niezdarnych piratów. Ich szefowa chciała zabrać diamenty dzieciom i nigdy się jej to nie udawało chociaż była blisko celu (cała akcja rozgrywała się w świecie realnym).
Proszę powiedzcie że ktoś to pamięta.
#1095 Gość_Gość_*
Napisano 12 listopada 2022 - 23:28
#1096 Gość_Hania_*
Napisano 15 listopada 2022 - 14:10
Witam, poszukuję dwóch bajek religijnych:
1. Bajka opowiadała o chłopcu, co bodajże Aniel Boży mu pomagała i jeszcze chyba bodajże mieli przygoda (chodzi o wyprodukowaną najprawdopodobniej z lot 80-tych lub 90-tych i jeszcze bodajże leciało na wieczorynce, ale nie mam do końca pewności)
2. Ta bajka była wydana na płytach DVD i ona opowiadała o jakimś panie, co miał jakieś pacynki albo tam lalki, które opowiadały o bodajże na pewno np. o jakiś Świętej Teresy czy Maryi i jeszcze oni jeszcze opowiadali bodajże na pewno o jakiś papierzach czy coś takiego. Jeszcze pamiętam, że ten pan miał taką bodajże różową skrzynkę, co ukrył jakieś rzeczy związane z religią. Tą bajkę pani puszczała to na religii 2 klasy podstawówki.
Błaaaaaaaaaaaaaaaagam o pomoc :-( Z góry dziękuję :-)
W dalszym ciągu proszę o pomoc
#1097 Gość_Blu_*
Napisano 16 listopada 2022 - 13:30
To mi spędza sen z powiek od jakiś 5 lat :/
#1098 Gość_Blu_*
Napisano 16 listopada 2022 - 14:00
Szukam bajki o robaczkach . Było coś o tym że robaczek nie był chyba dojrzały bo nie miał odwłoka (cokolwiek to znaczy) przyszedł na koncert jakiegoś zespołu ale tam wpuszczali tylko dorosłych więc przyczepił sobie sztuczny który odpadł i został wyrzucony z koncertu. Później była scena pod ziemią (w tunelu?)on śpiewał jakaś smutna piosenke, był przez chwilę niewidomy. I po później pojawił się dwugłowy wąż ale ten robaczek go pokonał.i miał już odwłok.bajka była amerykańska i tłumaczył ja chyba Janusz Szydłowski ale nie jestem pewna. Bajka była chyba w wigilię jak byłam mała. Ktoś coś kojarzy?
Gallavants
https://youtu.be/MTYACwRFfko?t=3163
Też ją pamiętam
zastanawiałam się, jak można zgubić część ciała..
#1099 Gość_Kamila_*
Napisano 17 listopada 2022 - 22:21
#1100 Gość_W_*
Napisano 18 listopada 2022 - 19:58
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych