Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
#1021 Gość_Mikołaj_*
Napisano 09 stycznia 2022 - 14:03
#1022 Gość_Arek_*
Napisano 09 stycznia 2022 - 22:31
#1023 Gość_Mikołaj_*
Napisano 09 stycznia 2022 - 23:46
#1024 Gość_Gość_*
Napisano 18 stycznia 2022 - 23:45
Pamiętam że gdzieś od 96 do 2005 widziałem bajkę, w której były różne dziwne postacie : Biały pies , który jeździł hulajnoga i jadł kostki cukru : krowa która na ustach miała kwiatka i jak mówiła to się kręci; wesołe miasteczko tzn te takie koniki co się kręciły do siedzenia i tam było pudełko z ktorego na sprezynie wyskakiwał pajacyk czy cos i też gadał . Nie wiem jaki kraj pochodzenia, pamiętam że widziałem ją w tych latach na jakimś niemieckim kanale i to w nocy .
Taki mam zarys w głowie
#1025 Gość_Gość_*
Napisano 19 stycznia 2022 - 01:24
Dodam , że ta krowa miała jeszcze chyba brązowy kapelusz coś kojarzę , liczę na waszą pomoc , pozdrawiam MichałWitam , błagam ,pomóżcie bo nie zaznamm spokoju 😥
Pamiętam że gdzieś od 96 do 2005 widziałem bajkę, w której były różne dziwne postacie : Biały pies , który jeździł hulajnoga i jadł kostki cukru : krowa która na ustach miała kwiatka i jak mówiła to się kręci; wesołe miasteczko tzn te takie koniki co się kręciły do siedzenia i tam było pudełko z ktorego na sprezynie wyskakiwał pajacyk czy cos i też gadał . Nie wiem jaki kraj pochodzenia, pamiętam że widziałem ją w tych latach na jakimś niemieckim kanale i to w nocy .
Taki mam zarys w głowie
#1026 Gość_Michał_*
Napisano 20 stycznia 2022 - 01:07
#1027 Gość_Inka_*
Napisano 22 stycznia 2022 - 23:52
Cześć Wszystkim! Poszukuję bajki leciała wieki temu na RTL 7 mam niestety tylko zdjęcie https://www.pinteres...02040765943061/ i w pamięci że był tam też pies który podajże choć nie jestem pewna miał supermoc. Z góry dziękuję za pomoc!
#1028 Gość_Zelda4D_*
Napisano 26 stycznia 2022 - 15:44
Cześć, przypomniałam mi się pewna bajka ale nie pamietam tytułu a nigdzie nie mogę jej znaleść 😅. Bajka była o chłopaku który stracił nogi jak jechać na motorze, bajka była animowana ale postacie były podobne do ludzi. Bajka była puszczana chyba na cartonetwork. Jeśli ktoś pamięta to dawajcie znać 😀😁
Tytuł o który Ci chodzi to chyba "Marzenie Brenta" (org. Brent's Dream)
Nie pamiętam tytułu tej bajki ale pamiętam że była to chyba świąteczna bajka o dwójce rodzeństwa i że najmłodszy chłopiec miał króliczka pluszowego bez którego nie mógł usnąć i był on dla niego wartościowy i został on zgubiony przez niego podczas zakupów w markecie i jego tata jeździł do tego marketu szukać króliczka
Tytuł o który Ci zapewne chodzi to "Najlepszy prezent" (org. For Better or For Worse: The Bestest Present)
Cześć. Próbuję znaleźć bajkę, w której był byk o imieniu Carlos/Karlos. Przed ruszeniem z miejsca szurał nogą po ziemi i dopiero biegł.
Tytuł o który zapewne Ci chodzi to "W 80 marzeń dookoła świata" (ang. Saban’s Around the World in 80 Dreams, fr. Les Aventures de Carlos)
Witam , błagam ,pomóżcie bo nie zaznamm spokoju 😥
Taki mam zarys w głowie
Tytuł o który Ci chodzi to chyba "Czarodziejska karuzela" (fr. Le manege enchante, ang. The Magic Roundabout)
Cześć, przypomniała mi się bajka z dzieciństwa jeszcze z vhs. Pamiętam, że był tam taki fioletowy(?) stworek, chyba mamut i nazywał się bandżi (nie wiem jak to zapisać ) może ktoś pamięta cóż to była za kreskówka. Na pewno był tam lektor
Tytuł o który Ci zapewne chodzi to "The Bunjee Venture" (polski tytuł to chyba był "Mój przyjaciel Bunjee")
Cześć Wszystkim! Poszukuję bajki leciała wieki temu na RTL 7 mam niestety tylko zdjęcie https://www.pinteres...02040765943061/ i w pamięci że był tam też pies który podajże choć nie jestem pewna miał supermoc. Z góry dziękuję za pomoc!
Tytuł który jest na zdjęciu to chyba "The Wubbulous World of Dr. Seuss" (nie pamiętam polskiego tytułu), ale to z psem o supermocach to bardziej mi by pasowało pod kreskówkę pt. "Superpies" (org. Underdog)
#1029 Gość_Patryk_*
Napisano 29 stycznia 2022 - 00:29
#1030 Gość_kuba_*
Napisano 31 stycznia 2022 - 09:06
Wydaje mi się że jest to slugterra
#1031 Gość_Hania_*
Napisano 31 stycznia 2022 - 09:36
Hej! Szukam takiego programu telewizyjnego dla dzieci. Były tam 3 maskotki podróżujące kolorowym samochodem, jedna z nich była zielona i nazywała się Gruff albo jakoś tak. To leciało między 2004-2006 rokiem na TV4 z tego co pamiętam.
Hobbland ?(W wersji z TV4 nazywała się Hoboczaki)
#1032 Gość_Gustaw_*
Napisano 05 lutego 2022 - 22:33
#1033 Gość_Inka_*
Napisano 05 lutego 2022 - 23:33
Cześć, przypomniałam mi się pewna bajka ale nie pamietam tytułu a nigdzie nie mogę jej znaleść 😅. Bajka była o chłopaku który stracił nogi jak jechać na motorze, bajka była animowana ale postacie były podobne do ludzi. Bajka była puszczana chyba na cartonetwork. Jeśli ktoś pamięta to dawajcie znać 😀😁
Tytuł o który Ci chodzi to chyba "Marzenie Brenta" (org. Brent's Dream)
Nie pamiętam tytułu tej bajki ale pamiętam że była to chyba świąteczna bajka o dwójce rodzeństwa i że najmłodszy chłopiec miał króliczka pluszowego bez którego nie mógł usnąć i był on dla niego wartościowy i został on zgubiony przez niego podczas zakupów w markecie i jego tata jeździł do tego marketu szukać króliczka
Tytuł o który Ci zapewne chodzi to "Najlepszy prezent" (org. For Better or For Worse: The Bestest Present)
Cześć. Próbuję znaleźć bajkę, w której był byk o imieniu Carlos/Karlos. Przed ruszeniem z miejsca szurał nogą po ziemi i dopiero biegł.
Tytuł o który zapewne Ci chodzi to "W 80 marzeń dookoła świata" (ang. Saban’s Around the World in 80 Dreams, fr. Les Aventures de Carlos)
Witam , błagam ,pomóżcie bo nie zaznamm spokoju 😥
Taki mam zarys w głowie
Tytuł o który Ci chodzi to chyba "Czarodziejska karuzela" (fr. Le manege enchante, ang. The Magic Roundabout)
Cześć, przypomniała mi się bajka z dzieciństwa jeszcze z vhs. Pamiętam, że był tam taki fioletowy(?) stworek, chyba mamut i nazywał się bandżi (nie wiem jak to zapisać ) może ktoś pamięta cóż to była za kreskówka. Na pewno był tam lektor
Tytuł o który Ci zapewne chodzi to "The Bunjee Venture" (polski tytuł to chyba był "Mój przyjaciel Bunjee")
Tytuł który jest na zdjęciu to chyba "The Wubbulous World of Dr. Seuss" (nie pamiętam polskiego tytułu), ale to z psem o supermocach to bardziej mi by pasowało pod kreskówkę pt. "Superpies" (org. Underdog)
Niestety to nie to kurczę strasznie usiłuję to znaleść
#1034 Gość_Inka_*
Napisano 06 lutego 2022 - 00:00
Cześć Wszystkim! Poszukuję bajki leciała wieki temu na RTL 7 mam niestety tylko zdjęcie https://www.pinteres...02040765943061/ może ktoś coś kojarzy?
#1035 Gość_qwe_*
Napisano 14 lutego 2022 - 10:47
Szukam bajki, którą oglądałam w latach '90, ale sama produkcja może być starsza. Miałam ją nagraną na vhs. Była to bajka w odcinkach, opowiadała o perypetiach gromadki zwierząt. Pamiętam jeden z odcinków, w którym na końcu zwierzęta stworzyły orkiestrę. Wiem, że podaję mało szczegółów, ale jeśli macie jakiekolwiek propozycje to proszę o info
#1036 Gość_qwe_*
Napisano 14 lutego 2022 - 21:58
Szukam bajki, którą oglądałam w latach '90, ale sama produkcja może być starsza. Miałam ją nagraną na vhs. Była to bajka w odcinkach, opowiadała o perypetiach gromadki zwierząt. Pamiętam jeden z odcinków, w którym na końcu zwierzęta stworzyły orkiestrę. Wiem, że podaję mało szczegółów, ale jeśli macie jakiekolwiek propozycje to proszę o info
Dodam jeszcze, że nie była to kreskówka np. w typowo amerykańskim stylu. Chyba miała stałe intro na początku każdego odcinka. Bohaterami bajki były zwierzęta o cechach antropomorficznych (zachowywały się jak ludzie, nie miały cech i zachowań typowo zwierzęcych), o ile się nie mylę to jeździły samochodem...? Niewiele pamiętam, trochę jak przez mgłę, ale bardzo chciałabym dowiedzieć się jaka to była bajka
#1037 Gość_Sky_*
Napisano 16 lutego 2022 - 16:27
#1038 Gość_Sky_*
Napisano 16 lutego 2022 - 16:27
#1039 Gość_Kaaa_*
Napisano 16 lutego 2022 - 23:32
#1040 Gość_Gość_*
Napisano 17 lutego 2022 - 01:53
wieża na tle granatowego nieba, na górze leciały ptaki, ogólnie mroczny klimat wtedy był.
TO NIE JEST WUNSCHPUNCH !!!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych