szukam bajki o małym chłopcu miał dwa koki i strzelił z łuku którego nikt nie mógł naciągnąć dostał magiczne obręcze i szarfe od księżyca czy coś takiego
z góry dziękuje
Napisano 23 marca 2021 - 22:36
szukam bajki o małym chłopcu miał dwa koki i strzelił z łuku którego nikt nie mógł naciągnąć dostał magiczne obręcze i szarfe od księżyca czy coś takiego
z góry dziękuje
Napisano 28 marca 2021 - 11:38
z góry dziękuje
Legenda Nezha
Napisano 31 marca 2021 - 12:54
czesc
jak się nazywa bajka o indyjskiej ksieżniczce co była służaca i po jakimś czasie stała się bogata chyba jej rodzice umarli ?
Napisano 01 kwietnia 2021 - 19:29
Hejka szukam 2 bajek pełnometrażowych VHS, oglądałam je około 1990, z tamtego czasu pamiętam Dumbo (pierwsza wersja), Bozo i Piotruś Pan (53r.)... Pierwsza bajka: była o księżniczce która udaje że jest chłopcem, jej wujek który chce przejąć tron chce udowodnić że jednak jest dziewczynką i strzela do niej jakaś mazią która zmienia kolor w zależności od płci trafionej osoby, kojarzę też że raz w lesie zwierzęta ja przystroiły jak dziewczynkę i spotkała wilka (?), coś kojarzę też o teatrzyku lalek w którym zdradzano jej tajemnicę ku rozpaczy królowej matki... Druga być może japońska o chłopcu który mieszkał w jakimś zawieszonym świecie gdzie dorosłychw dzieci zmieniano, raz trafiła tak dziewczynka że swoimi dziwnymi przyjaciółmi (zwierzątka? Jedno chyba nazywało się máka?) Jej rodzice zginęli w wypadku lotniczym (?), W bajce były chyba też smoki (czarne?). Proszę o od monka.stec@gmail.com
Pierwszy tytuł to Czopi i Księżniczka, a drugi to Gigi i Fontanna Młodości. Oba są produkcji japońskiej
Napisano 03 kwietnia 2021 - 08:20
Trochę przypomina Małą księżniczkę. Z tym, że Sara nie była księżniczką, tylko została wychowana w Indiach.czesc
jak się nazywa bajka o indyjskiej ksieżniczce co była służaca i po jakimś czasie stała się bogata chyba jej rodzice umarli ?
Napisano 14 kwietnia 2021 - 21:19
Jeśli uda mi się odnaleźc tytuł tej bajki to mogę umierać Czy ktoś może kojarzy starą bajkę, o pięknej kresce, emitowaną w telewizji na początku 2000. Bardzo niewiele z niej pamiętam, jedynie urywki. Pamiętam tak naprawdę jedynie scenę, w której dziewczyna zamieniona w konia/jelenia (lub coś podobnego) ratuje pewnego chłopca przed jakimś niebezpieczeństwem i kategorycznie zabrania mu się oglądać za siebie. Jak przez mgłę pamiętam też moment kiedy owy chłopak wspina się po drabinie zrobionej z kości tej dziewczyny (tak wiem jak to brzmi). Jeśli ktokolwiek coś pamięta bardzo proszę o pomoc. Szukam już dobre kilka lat tej bajki, beż żadnych rezultatów.
Napisano 17 kwietnia 2021 - 18:55
Bajka opowiadała o zwierzętach które próbowały znaleźć lekarstwo na skażony las i przyjaciół(zwierzęta).
Kierowca wyrzucił butelkę a na jej strzępach kierowca ciężarówki przebił oponę i przewrócił maszynę. Ulotnił się gaz który zabił tutejszą roślinność i niektóre zwierzęta, jedną z tych ofiar była chyba (ABIGAIL?). Jej rodzina i przyjaciele poszli szukać lekarstwa i podczas ich wyprawy na drodze stanęły koparki z pobliskiej budowy jako żelazne smoki, coś z wodą związanego, a na końcu użyli latającej maszyny dziadka aby zerwać kwiatek.
Napisano 18 kwietnia 2021 - 06:13
Napisano 18 kwietnia 2021 - 06:16
Napisano 27 kwietnia 2021 - 22:13
Dzień dobry!
Szukam tytułu bajki lub bajek, które wydane były na VHS. Co mogę powiedzieć o zawartości? Na początku była reklama "Dzielnego małego tostera", później była bajka o chłopcu, nad którym pastwiła się dziwna postać i śmiała się z malca. Byli też jacyś rycerze na grubych koniach, którzy jechali w stronę zamku. Znów pojawił się czarny charakter, który liczył monety i cieszył się z niepowodzeń bohaterów. Kojarzę, że na kasecie był też motyw włamania do domu pewnego starszego małżeństwa. Złodziej miał jakiś rewolwer. Parę uratował pies. Bardzo bałem się tych bajek, bo były dziwne i do tej pory zastanawiam się czy to była jedna fabuła czy kilka odrębnych bajek. Lektorem był pan Janusz Kozieł lub Stanisław Olejniczak. Tak przynajmniej mi się wydaje.
Napisano 27 kwietnia 2021 - 22:19
Napisano 29 kwietnia 2021 - 19:33
Może to kod lyoko?Cześć, chciałabym znaleźć bajkę która kiedyś leciała na teletoon plus ale nie pamiętam tytułu
Opis bajki:
Główną bohaterką chyba była dziewczyna w różowych włosach, pamiętam że w normalnym świecie była grupka przyjaciół i oni teleportowali się do tego świata gdzie była ta dziewczyna gdy działo się coś złego , jedna dziewczyna w tym świecie miała latająca deskorolkę
Proszę pomóżcie
Napisano 08 maja 2021 - 17:09
Cześć.
Pamiętam taką bajkę, która leciała załóżmy ok. 2010-2015 (mogę się mylić) na minimini. Opowiadała ona o krasnoludach (wśród nich chyba był "Mikołaj Gordon"). Niestety tylko tyle pamiętam o tej bajce. Ktoś kojarzy?
Napisano 13 maja 2021 - 10:38
Napisano 15 maja 2021 - 22:21
Witam szukam bajki w której występował troll Oli i jego słowa (Oj kiepsko Oli stracił mięsko), była tam jeszcze taka wieża wypełniona złotem wiem że to było coś o magicznym berle ale nie mogę nigdzie znaleźć tej bajki pozdrawiam.
Napisano 15 maja 2021 - 22:22
Witam szukam bajki w której występował troll Oli i jego słowa (Oj kiepsko Oli stracił mięsko), była tam jeszcze taka wieża wypełniona złotem wiem że to było coś o magicznym berle ale nie mogę nigdzie znaleźć tej bajki pozdrawiam.
Napisano 15 maja 2021 - 22:31
Napisano 21 maja 2021 - 18:45
Napisano 23 maja 2021 - 12:27
Napisano 26 maja 2021 - 11:48
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych