Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#921 pshq

pshq

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 200 postów

Napisano 27 października 2020 - 00:00

Bajki pana Bałagana https://youtu.be/fiRNjXbH21M

• 0

#922 Gość_TNT_*

Gość_TNT_*
  • Gość

Napisano 28 października 2020 - 21:13

Witam,

Poszukuje bajki , ktora ogladalem chyba po 2000 roku. Jedyne co kojaże to chłopca ktory mial siedziec w swoim pokoju. Ale przylecial do niego jakis znajomy , ktory byl mniejszy, wygladal jak czlowiek  mial czarne ubrania. Zabral go ze soba na przygode. Razem odlecieli ale nie na latajazym dywanie, tylko na jakims urzadzeniu z kablem takim jak zelazko albo odkurzacz.

Szukam tego od dawna ale nie moge sobie przypomniec co to bylo.

Jest jakas szansza ,ze ktos kojarzy cos podobnego? Powoli zaczynam myslec , czy mi sie to nie przysnilo.

Mnie kojarzy się to z "Mały Nemo w krainie snów", podaj czy to kaseta czy płyta była. Tv może. Po 2000 mogło lecieć ale stare też to mogło być. Motyw kojarzę z tym żelazkiem bądź odkurzaczem. Jakieś inne szczegóły pamiętasz?
  • 0

#923 Gość_Marcin_*

Gość_Marcin_*
  • Gość

Napisano 21 listopada 2020 - 22:00

Szukam bajki gdzie glowne postacie to chlopak i elfka I ida na wyprawa z krolowom elfka I czarodziejami I w tell druzynie die osoby zamieniaja siw s smoki pray koncu jak walcza z wielkim mrocznym smokiem przed tym tea walcza z mrocznymi elfami proszed dance naze blagam
  • 0

#924 Gość_Magda_*

Gość_Magda_*
  • Gość

Napisano 25 listopada 2020 - 11:28

Witam szukam bajki którą oglądałam w latach 90-tych. Na pewno nie jest to serial animowany.
Bohaterami były dwa niedźwiadki, które miały zapaść w sen zimowy. Cały czas jednak uciekały z jaskini do domku leśniczego, a on opowiadał im o Mikołaju. Częstował je łakociami. Za drugim razem przyszła po nie ich mama i była zła na leśniczego, że opowiada im o kimś kto nie istnieje. Pod koniec bajki niedźwiedzica usłyszała dzwonki. Okazało się że to Mikołaj przyszedł do niedźwiadków.
  • 0

#925 Gość_Estella_*

Gość_Estella_*
  • Gość

Napisano 05 lutego 2021 - 17:19

Ktoś może pamięta bajkę, miała kilka odcinków o takiej kaczce, albo misiu, niestety kompletnie nie pamiętam co to było. bajka była mocno w białym kolorze, w sensie bardzo prosta, pamiętam że główny bohater miał deskorolkę i w jednym odcinku pojechał do szkoły i się okazało że jest sobota hihi. Niestety więcej nie pamiętam a szukam tyle lat 😪
  • 0

#926 Gość_Estella_*

Gość_Estella_*
  • Gość

Napisano 05 lutego 2021 - 17:26

Z dodatkowych wątków to chyba było prima aprilis i jego mama go wkręciła czy coś takiego
  • 0

#927 Gość_Yūko2003_*

Gość_Yūko2003_*
  • Gość

Napisano 09 lutego 2021 - 15:38

Hej. Szukam w której był krasnal i miś napewno ale byl też taki wąż który bawił sie balonikiem. Cala bajka zaczynał sie od otworzenia furtki i wieczka na posesji. Miał dość dziwną grafike jak dla mnie. Miał dużo pastelowych kolorów.
  • 0

#928 Gość_wika_*

Gość_wika_*
  • Gość

Napisano 10 lutego 2021 - 10:38

Cześć, chciałabym znaleźć bajkę która kiedyś leciała na teletoon plus ale nie pamiętam tytułu
Opis bajki:
Główną bohaterką chyba była dziewczyna w różowych włosach, pamiętam że w normalnym świecie była grupka przyjaciół i oni teleportowali się do tego świata gdzie była ta dziewczyna gdy działo się coś złego , jedna dziewczyna w tym świecie miała latająca deskorolkę
Proszę pomóżcie :(

CODE LYOKO?
  • 0

#929 Gość_Rafał_*

Gość_Rafał_*
  • Gość

Napisano 11 lutego 2021 - 21:14

Witam , 

Poszukuję bajki z dzieciństwa , to była część jakiegoś miksu.

Pamiętam z tej bajki że zwierzątka ( chyba wiewiórki) bawiły się w robin hooda i zaatakował ich wilk. Potem najmłodsza przebrała się za robin hooda i goniła ( chyba wilka ) bo on zabał jego braci.

Następnie wilk zamknął ich w małym domku a wspomniany mały robin hood udawał odgłosy grupy myśliwych ( trąbki , ujadanie psów ),

a wilk zrobił się w końcu cały biały ze starchu i wyważył drzwi i uciekł .

Proszę o pomoc.

• 0

#930 Gość_Karolinka_*

Gość_Karolinka_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2021 - 13:05

Część, od jakiegoś czasu poszukuję serialu aktorskiego z elementem animacji.
Serial opowiada o grupie nastolatków (wydaje mi się, że była ich czwórka, ale głowy nie dam sobie uciąć), która albo prowadziła radio, albo (co jest bardziej prawdopodobne według mnie) tworzyła zespół muzyczny. Chodzili do szkoły, byli chyba w wieku uczniów liceum. Zespół prowadzili w tajemnicy (w tych odcieniach, które oglądałam, być może później się ujawnili) przed resztą szkoły. Nie wiem, czy ktokolwiek inny wiedział, kim są. Robili teledyski, nie występowali na żywo osobiście. Tworzyli klip animowany, na którym oni występowali, ale, oczywiście, żeby nikt ich nie rozpoznał, mieli zmieniony wygląd. Pamiętam jedynie, że jeden z nich, chłopak, miał krótkie, niebieskie włosy.
Oglądałam ten serial jakiś czas temu, nie pamiętam dokładnie, kiedy. Wydaje mi się, że obecnie nie jest już puszczany. Nie pamiętam dokładnie, na jakim kanale leciał, ale raczej na którymś z tych: Telenoon+, Disney Channel lub Cartoon Network, ponieważ wtedy głównie te kanały oglądałam.
Proszę o pomoc 🙂

the avatars

• 0

#931 Gość_Karolinka_*

Gość_Karolinka_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2021 - 13:14

kojarzy mi się z drugim sezonem wakfu

Cześć

Bardzo bardzo dawna oglądałem ta bajkę i jedyne co pamiętam to że była w stylu anime i że był tak jakieś ognisto-lawowo-magmowy miecz z okiem który"ewoluował" pomoże ktoś z góry wielkie dzięki <3

• 0

#932 Gość_Karolinka_*

Gość_Karolinka_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2021 - 13:19

ruby gloom

Czy wie ktoś może co to za najka ja sama mało z niej pamiętam bo oglądałam ją gdy byłam bardzo mała
Była tam postać dziewczyna nazywała się maszkara i zawsze miała pecha poza piątkiem 13 wtedy miała super szczęście i jak chodziła rosły za nią kwiaty
Była tam też chyba główna bohaterka która miała czerwone włosy
Były też jakieś inne postacie ale ich już nie pamiętam
I wszyscy mieszkali razem w jakimś domu

• 0

#933 Gość_Karolinka_*

Gość_Karolinka_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2021 - 13:21

przyjaciele z kieszonkowa

Szukam bajki o dziewczynce która może rozmawiać ze zwierzakami jak nałożyła im branzoletkę na szyje i robiła się obroża. Dodam, że ta dziewczynka ma tylko tatę i jest blondynką.

• 0

#934 Gość_Karolinka_*

Gość_Karolinka_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2021 - 13:25

legenda nezha, ale z tego co pamietam był to chlopiec  ^_^

Jaki tytuł miała bajka w której była dziewczynka o imieniu Lodzia, miała zwierzątko, magiczną wstęgę, wydaje mi się że ta bajka nie była polska

• 0

#935 Gość_Karolinka_*

Gość_Karolinka_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2021 - 13:28

gormiti: niepokonani władcy sił natury

Hej, poszukuje bajki która oglądałem w dzieciństwie. opowiadała ona o 4 (chyba) przyjaciół którzy mieli moce żywiołów (woda,ogień,ziemia,wiatr) żyli oni w normalnym świecie ale w każdym odcinku dostawali wezwanie i musieli przejść do innego świata przez przejście znajdujące się w domu jednego z nich. Gdy na ziemi np. zaczą wiać silny wiatr, musieli wejść do tego świata żeby to naprawić. Liczę na waszą pomoc.

• 0

#936 Gość_Karolinka_*

Gość_Karolinka_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2021 - 13:32

legenda nezha

szukam bajki którą oglądałam juz dobre 12  :blink: lat temu na porannym bloku kreskowkowym na tvp bądź też pulsie, wuj wie

- główną bohaterką była dziewczynka tańcząca z wstążkami takimi podobnymi jakie mają baletnice

- jednym z bohaterów był gadający tygrys

- w piosence tytułowej pamietam były słowa "tam, gdzie rozkwita kwiat...", widać było jak lecą kwiaty wiśni 

- cała bajka generalnie miała taki orientalny/japonski klimat ale nie sądze żeby to było anime

plis pomózcie, od wieków próbuję to znaleźć

• 0

#937 Gość_Elfowa_*

Gość_Elfowa_*
  • Gość

Napisano 18 lutego 2021 - 08:19

Hej szukam bajki. Była o dziewczynie która kiedyś mieszkała w starym domu (zamku, pałacu) był duży. potem wróciła tam jako nastolatka/dorosła pamiętam, że był tam jakiś skrzat. W jednej z pierwszych scen dziewczyna idzie drogą do tego domu i widzi że coś błyszczy w trawie. Podchodzi i podnosi kamień. Przypomina sobie że jak była mała to chowała takie kamienie w kamiennym płocie. Odnajduje ten schowek i ukrywa tam kamień. Rodzice dziewczyny kiedyś byli właścicielami tego domu a teraz ona ma tam chyba sprzętać. Dziewczyna mogła mieć na imię Anna. Szukam ale wyszukiwarka ciągle pokazuje mi Anię z zielonego wzgórza a to na pewno nie to.
  • 0

#938 Gość_Krystian_*

Gość_Krystian_*
  • Gość

Napisano 04 marca 2021 - 17:12

Oglądałem taką bajkę w dzieciństwie jakieś 8/7 lat temu tak około, że polegała na tym, że było kilka samochodów, a w nich siedzieli postacie i odpowiadali na pytania które były zadawane po tym, ta scena gdzie się znajdywali podnosiła się do góry i rozpoczynał się wyścig. Bardzo proszę o pomoc. 

Przepraszam za błędy 

• 0

#939 xxx

xxx

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 57 postów

Napisano 06 marca 2021 - 01:42

Kojarzy mi się bajka pt. Odlotowe Wyścigi - https://www.youtube....h?v=W54oG_JA81E

• 0

#940 Gość_Tatiana_*

Gość_Tatiana_*
  • Gość

Napisano 11 marca 2021 - 20:27

hejka szukam takiej bajki w której było dwóch kolegów i jedne odcinek był o tym ze poszli na basen w bardzo upalny dzień.Bajka ogólnie miał chyba tylko dwa odcinki na yt.Była tam tez trenerka pływania która miała siostrę pod czepkiem.Pamięta ktoś taka bajkę?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2025 logo forum bajki-tv.com