Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#901 Gość_Tenebri_*

Gość_Tenebri_*
  • Gość

Napisano 23 lipca 2020 - 18:22

Ja chciałam tylko się zapytać czy ktoś wie czy ta bajka ma polski tytuł. Oryginalny tytuł to Baba-jaga protiv, a angielski to Baba Yaga is against. Nie pamiętam czy to oglądałam po polsku czy tylko mój malutki móżdżek tak zapamiętał, bo rosyjski taki podobny czasami

• 0

#902 Gość_Kuba_*

Gość_Kuba_*
  • Gość

Napisano 31 lipca 2020 - 16:18

Prosze powiedziec jak bajka sie nazywala gdzie dzieci z szkoly/internat vhodzili tajnym przejsciem do fabryki a z tamtad chlopiec siedjaal przy komputerze i reszte dzieci twleportowal do innego swiata
  • 0

#903 Gość_Monika_*

Gość_Monika_*
  • Gość

Napisano 13 sierpnia 2020 - 21:57

Hejka szukam 2 bajek pełnometrażowych VHS, oglądałam je około 1990, z tamtego czasu pamiętam Dumbo (pierwsza wersja), Bozo i Piotruś Pan (53r.)... Pierwsza bajka: była o księżniczce która udaje że jest chłopcem, jej wujek który chce przejąć tron chce udowodnić że jednak jest dziewczynką i strzela do niej jakaś mazią która zmienia kolor w zależności od płci trafionej osoby, kojarzę też że raz w lesie zwierzęta ja przystroiły jak dziewczynkę i spotkała wilka (?), coś kojarzę też o teatrzyku lalek w którym zdradzano jej tajemnicę ku rozpaczy królowej matki... Druga być może japońska o chłopcu który mieszkał w jakimś zawieszonym świecie gdzie dorosłychw dzieci zmieniano, raz trafiła tak dziewczynka że swoimi dziwnymi przyjaciółmi (zwierzątka? Jedno chyba nazywało się máka?) Jej rodzice zginęli w wypadku lotniczym (?), W bajce były chyba też smoki (czarne?). Proszę o od monka.stec@gmail.com
  • 0

#904 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 14 sierpnia 2020 - 21:12

Bajka podobna do Bakugan tyle że główny bohater miał takiego "niedźwiedzia" którego zabrał z laboratorium ojca...o ile dobrze pamiętam
  • 0

#905 czerep

czerep

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 260 postów

Napisano 14 sierpnia 2020 - 22:11

Monsuno.

• 0

#906 Gość_TNT_*

Gość_TNT_*
  • Gość

Napisano 14 sierpnia 2020 - 22:58

Jestem przekonany że chodzi o szkole latającego nosorożca

Prosze powiedziec jak bajka sie nazywala gdzie dzieci z szkoly/internat vhodzili tajnym przejsciem do fabryki a z tamtad chlopiec siedjaal przy komputerze i reszte dzieci twleportowal do innego swiata

• 0

#907 jed84

jed84

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 44 postów

Napisano 15 sierpnia 2020 - 05:09

Czy ktoś z Was pamięta tytuł serialu animowanego w którym miś polarny (jeśli dobrze pamiętam) podróżował balonem?

Zdaje się, że była emitowana w latach 90. w ramach Wieczorynki.

• 0

#908 Gość_Kamil_*

Gość_Kamil_*
  • Gość

Napisano 16 sierpnia 2020 - 21:27

Witam.

Szukam bajki która emitowana była w latach 90. Niestety nie pamiętam na którym programie. Chyba to było odcinkowe. Nie przypomnę sobie kto był głównym bohaterem, ale byli tam dziewczyna (może główna bohaterka) i chłopak którzy w jednym odcinku (możliwe, że w pierwszym) lecieli samolotem jedno lub dwupłatowym (nie znam się). Wtedy dziewczyna zauważyła na niebie dziwną czarną chmurę z okiem, chłopak jej nie widział i powiedział, że jest czyste niebo(tak mniej więcej pamiętam). W innym odcinku ta chmura doprowadziła do wypadku samochodu. W jednym z wcześniejszych komentarzy ktoś się już o tą bajkę pytał (przynajmniej tak myślę, że to ta sama bajka). Napisał, że bohaterowie próbują wystartować samolotem, ale nie mogą i zbliżają się do wielkiego głazu lub skały. Akcja toczy się prawdopodobnie w latach od 20 do 50 XXw.  

• 0

#909 Gość_Tamtym_*

Gość_Tamtym_*
  • Gość

Napisano 20 sierpnia 2020 - 11:24

Szukam kreskówki która leciała jak dobrze pamiętam w 2010-2013 w tych latach na Disney XD. (chyba na Disney XD,ale najprawdopodobniej)
Kreskówka ta była podobna do bakugan tylko te potworki były mniejsze.
Na samym początku w 1 odcinku główny bohater skończył 18 lat i mógł wreszcie otworzyć list od swojego ojca.Była w nim napisana informacja o tym jak dostać się do innej krainy (musiał wejść do ścieków i z tam tąd zjechał do tej krainy chyba windo lub coś w tym stylu) w której żyją inni ludzie (lub podobny gatunek człowieka) oraz wśród nich są potworki,stworki które walczyły za swoich właścicieli. Poznał on swoich późniejszych przyjaciół na walce. Dostał on takie małe stworki które po wystrzeleniu lub coś w tym stylu śmierdziały.

Pamiętam tylko tyle i nie wiem czy było to dokładnie tak,ale coś w tym stylu.
Z góry dziękuje za pomoc.

• 0

#910 Gość_Tymtym_*

Gość_Tymtym_*
  • Gość

Napisano 20 sierpnia 2020 - 11:25

Nazywała się slugterra sam jej szukałem i właśnie znalazłem
  • 0

#911 Gość_Patryk_*

Gość_Patryk_*
  • Gość

Napisano 26 sierpnia 2020 - 00:25

szukam bajki którą oglądałem na vhs jakies 20 lat temu. Była ona o chłopcu z bieguna północnego. Na początku łowil ryby. Potem zaczął rozmawiac z chmurą którą dubingowal prawdopodobnie Włodzimierz Press, i ta chmura zabrała go w różne miejsca na świecie żeby mu pokazać jak wyglądają święta bożego narodzenia. na pewno byl w jakims meksyku lub hiszpanii(rozbijał tam piniatę z jakims koleżką), gdzies w centralnej/ wschodzniej europie, a potem też w betlejem. a skonczylo sie tak ze wrocil na biegun i dal takiego lizaka biało czerwonego w kształcie laski morsowi w przeremblu, a taki świąteczny wieniec założył drugiemu swojemu "kumplowi" reniferowi żeby się odróżniał od stada. z gory dziękuję za pomoc
  • 0

#912 Gość_Dusia_*

Gość_Dusia_*
  • Gość

Napisano 30 sierpnia 2020 - 20:05

Poszukuję bajki, którą oglądałam jak byłam mała, tak może ok. 12 lat temu. Miałam ja na płycie DVD. Była ona o księżniczce, którą ktoś porwał chyba jak była mała. Dzień przed urodzinami dostała bransoletkę od ojca, a w nocy została porwana i mieszkała w jakiejś chatce. Księżniczka straciła pamięć, jej ojciec szukał jej wiele lat. Po latach księżniczka przypomniała sobie wszysko i tą bransoletkę którą cały czas miała i chciała uciec, lecz ten porywacz ją zamknął, w tym samym czasie do tej chatki dotarł jej ojciec. Porywacz pokazał mu swoją córkę i powiedział ze to księżniczka, na dowód pokazał zabrana bransoletkę. Ojciec w to uwierzył i zabrał ją do zamku, tam pokazał jej pozytywke którą on i jego córka bardzo lubili i do niej śpiewali, ta powiedział,że jej się nie podoba, w tym momencie do pokoju weszła prawdziwa księżniczka, której udało się uciec i zaczęła śpiewać piosenkę. Pamiętam jeszce że w tej ucieczce pomogły jej ptak, syrenka i chyba królik. To wszystko działo się zimą w Boże Narodzenie. Ta księżniczka na okładce miała różową sukienkę, a obok na pewno były zwierzęta i chyba choinka.
  • 0

#913 Gość_Ciekawy1_*

Gość_Ciekawy1_*
  • Gość

Napisano 31 sierpnia 2020 - 01:24

Witam,

Poszukuje bajki , ktora ogladalem chyba po 2000 roku. Jedyne co kojaże to chłopca ktory mial siedziec w swoim pokoju. Ale przylecial do niego jakis znajomy , ktory byl mniejszy, wygladal jak czlowiek  mial czarne ubrania. Zabral go ze soba na przygode. Razem odlecieli ale nie na latajazym dywanie, tylko na jakims urzadzeniu z kablem takim jak zelazko albo odkurzacz.

Szukam tego od dawna ale nie moge sobie przypomniec co to bylo.

• 0

#914 Gość_TNT_*

Gość_TNT_*
  • Gość

Napisano 01 września 2020 - 19:42

Znam tą bajkę, wczesna animacja komputerowa. Tytuł to "Wyspa Niedźwiedzi". Oj straszna była ta bajka. Autentycznie można było po niej mieć stany lękowe.

Czy ktoś z Was pamięta tytuł serialu animowanego w którym miś polarny (jeśli dobrze pamiętam) podróżował balonem?

• 0

#915 Gość_Paweł_*

Gość_Paweł_*
  • Gość

Napisano 03 września 2020 - 22:48

Czy ktoś z was pamięta tytuł bajki o 2 yeti małe i duże, zjeżdżali na kanapie z jakiejś rampy leciało jakoś w 2006 chyba na Polsacie zawsze jakoś rano. Ktoś coś ? Nie daje mi to spokoju już drugi tydzień
  • 0

#916 Gość_TNT_*

Gość_TNT_*
  • Gość

Napisano 07 września 2020 - 21:10

Ta bajka to "Tiny planets" po naszemu małe planety.

Czy ktoś z was pamięta tytuł bajki o 2 yeti małe i duże, zjeżdżali na kanapie z jakiejś rampy leciało jakoś w 2006 chyba na Polsacie zawsze jakoś rano. Ktoś coś ? Nie daje mi to spokoju już drugi tydzień

• 0

#917 jed84

jed84

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 44 postów

Napisano 23 września 2020 - 15:33

Znam tą bajkę, wczesna animacja komputerowa. Tytuł to "Wyspa Niedźwiedzi". Oj straszna była ta bajka. Autentycznie można było po niej mieć stany lękowe.

Dziękuję Ci ogromnie!

I rzeczywiście.. przez lata nie mogłem sobie przypomniec ani tytułu, ani o czym była ta animacja.

Jedyne co pamiętam, to poczucie lęku na wspomnienie o niej!

• 0

#918 Gość_zalesic_*

Gość_zalesic_*
  • Gość

Napisano 19 października 2020 - 21:06

poszukuję tytułu bajki w która dzieliła się na 2 etapy w pierwszym 3 drużyny po 2 osoby (człowiek i zwierzę/robot nie pamiętam) brały udział w swego typu teleturnieju była drużyna niebieska gdzie był chłopak różowa gdzie była dziewczyna i żółta gdzie też była dziewczyna c samej części teleturniejowej pamiętam tyle że zazwyczaj jedna z rund była taka że dinozaur o imieniu (chyba) herbert zjadał coś i musieli zgadnąć co to było zaś 2 część odcinka polegała na wyścigu samochodowym przez (chyba cukierkowy) tor i tam po drodze były jakieś przeszkody (coś chyba z brukselkami było) no i w każdym odcinku ktoś wygrywał i chyba zdobywał puchar

• 0

#919 Gość_TNT_*

Gość_TNT_*
  • Gość

Napisano 25 października 2020 - 10:59

poszukuję tytułu bajki w która dzieliła się na 2 etapy w pierwszym 3 drużyny po 2 osoby (człowiek i zwierzę/robot nie pamiętam) brały udział w swego typu teleturnieju była drużyna niebieska gdzie był chłopak różowa gdzie była dziewczyna i żółta gdzie też była dziewczyna c samej części teleturniejowej pamiętam tyle że zazwyczaj jedna z rund była taka że dinozaur o imieniu (chyba) herbert zjadał coś i musieli zgadnąć co to było zaś 2 część odcinka polegała na wyścigu samochodowym przez (chyba cukierkowy) tor i tam po drodze były jakieś przeszkody (coś chyba z brukselkami było) no i w każdym odcinku ktoś wygrywał i chyba zdobywał puchar

Chodzi ci o bajkę KWIZZER, wszystko by się zgadzało co do opisu.
  • 0

#920 Gość_Ciekawy1_*

Gość_Ciekawy1_*
  • Gość

Napisano 26 października 2020 - 01:16

Witam,

Poszukuje bajki , ktora ogladalem chyba po 2000 roku. Jedyne co kojaże to chłopca ktory mial siedziec w swoim pokoju. Ale przylecial do niego jakis znajomy , ktory byl mniejszy, wygladal jak czlowiek  mial czarne ubrania. Zabral go ze soba na przygode. Razem odlecieli ale nie na latajazym dywanie, tylko na jakims urzadzeniu z kablem takim jak zelazko albo odkurzacz.

Szukam tego od dawna ale nie moge sobie przypomniec co to bylo.

Jest jakas szansza ,ze ktos kojarzy cos podobnego? Powoli zaczynam myslec , czy mi sie to nie przysnilo.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com