Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#841 Gość_..._*

Gość_..._*
  • Gość

Napisano 16 listopada 2019 - 10:50

Hej mam pytanie, jak sie nazywala bajka o czarnym (ciemnym koniu, moze byl szary nie pamietam) znalezionym na dziko, bodajrze nazywal sie mistrall, jego wlascicelka bardzo go kochala i jesli ktos go porywal, albo chial zabrac, to ktos z jej paczki i ona zawsze go ratowali, w paczce byl taki serfer ( wiem, ze zle napisane) i ogółem tam było takie ranczo pod skala i były tam tez inne konie i chyba osiol, wiem tez na pewno, ze była tam ges, której bal się ten serfer. Jeśli ktoś kojarzy, to będę wdzieczna

Ranczo Leny
  • 0

#842 Gość_Danielsky_*

Gość_Danielsky_*
  • Gość

Napisano 24 listopada 2019 - 09:18

Nie wiem czy ten temat jest jeszcze aktywny (?) Stara bajka z vhs pamiętam jedynie, że to chyba (ręki nie dam sobie uciąć) było o rybkach w stylu westernu.
Jakas banda strzelala pod płetwy innego i mówili "tańcz jak Ci zagramy"
  • 0

#843 Robert

Robert

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 235 postów

Napisano 24 listopada 2019 - 14:31

w tych motywach to prawdopodobnie "Sharky i George" lub "Fish Police". https://www.youtube....h?v=HwqQclvmC68 https://www.youtube....h?v=BtlvSLdvHd0

• 0

#844 Gość_dawid_*

Gość_dawid_*
  • Gość

Napisano 14 grudnia 2019 - 17:31

szukamm bajki nie pamietam nazwy wiem ze bylo trzech bohaterów dziewczyna chlopak i głowny bochater tez chlopak mogli sie zmieniac w rózne postacie chyba wiem ze głowny bohater mógł sie zmieniać w takiego sarego robota (jak swoj ojciec ktorego chyba szyuka) po jakims czasie mógł sie zmienic w złotego robota proszcie odpowiedz wiem ze zła postac mieszkala w zlej wieży :/

• 0

#845 Gość_marcin_*

Gość_marcin_*
  • Gość

Napisano 15 grudnia 2019 - 22:09

Szukam bajki o chłopaku ktory normalnie chodził do szkoły ale mogł z swoim kolego przenosic sie do innego swiata, wymiaru i tam walczyli z takimi roznymi potworami za pomocą kart

• 0

#846 Gość_Natalia_*

Gość_Natalia_*
  • Gość

Napisano 16 grudnia 2019 - 00:23

Hej, szukam bajki. Nie mam pojęcia, w którym roku została wyprodukowana. Oglądałam ją na płycie przed 2010 rokiem. Głownymi bohaterami było dwóch chłopców (brunet i blondyn). Była jeszcze jakaś dziewczynka, która chodziła w różowej sukience, kokardzie i miała mocne loki oraz jakiś chłopiec, który jej tak jakby usługiwał. I ten chłopiec skakał po płytce j skoczył 7 razy z rzędu na jej krawędź. To była jakaś zaczarowana płytka i tym samym otworzyła się brama do świata potworów. I ci chłopcy próbowali ją zamknąć. Wiem, że były jakieś sceny chyba z meduzą lub mumią, która była podobna do tej dziewczynki oraz z jakimś gościem prowadzącym autobus, któremu odpadł palec chyba.
  • 0

#847 Gość_ela_*

Gość_ela_*
  • Gość

Napisano 29 grudnia 2019 - 20:01

Witam wszystkich serdecznie.

Proszę o pomoc w ustaleniu tytułu bajki kostiumowej, która leciała w kinach w latach 70-tych. Pamiętam niewiele. Chodziło w niej o spełnienie trzech życzeń aby w zamian otrzymać rękę królewny .Życzeniami było odnalezienie złotego jabłka, fleta i kwiata(róży)(być może pomyliłam nawet te przedmioty ,które należało odnaleźć).Miał też odbyć się bal, sceneria sali balowej kojarzy mi się z dużą ilością bieli. Występują  na tym balu dwie pary królewskie(jakby rodzice) przyszłych nowożeńców księcia i księżniczki . Może to była bajka czeska.?

( wiem informacji niewiele i  jak to się mówi groch z kapustą )

• 0

#848 Gość_Natalia_*

Gość_Natalia_*
  • Gość

Napisano 07 stycznia 2020 - 00:41

Szukam bajki o chłopaku ktory normalnie chodził do szkoły ale mogł z swoim kolego przenosic sie do innego swiata, wymiaru i tam walczyli z takimi roznymi potworami za pomocą kart

Nie jestem pewna ale walczenie za pomocą kart mi się z Bakugan kojarzy
  • 0

#849 Gość_Szymon_*

Gość_Szymon_*
  • Gość

Napisano 11 stycznia 2020 - 18:35

Pamiętam tylko jeden moment tej bajki, chłopak przez przypadek wrzucił do jakiej substancji krążki i powstał z nich stwór który był jego kompanem plus było kilka innych stworów walczyli z złymi stworami
  • 0

#850 Gość_Sara_*

Gość_Sara_*
  • Gość

Napisano 15 stycznia 2020 - 14:54

Leciała kiedyś taka bajka animowana prawdopodobnie sprzed 20-50 lat. I to chyba były odcinki. Była o takiej dziewczynce blondynce i chyba jej młodszym bracie i oni jeździli w różne miejsca taką panią auto, która była czerwona i chyba potrafiła się zamieniać w różne rzeczy, pamiętam jak zamieniła się w odkurzacz. Byli wtedy w krainie słodyczy, budyniu, waty cukrowej albo coś w tym stylu takie pastelowe kolory, na drzewach i ziemi i oni to chyba jedli. A w normalnym świecie na drzewach mieszkały takie stworki coś na wzór małp, nietoperzy  były sprytne, szybkie i niegrzeczne, raz chyba popsuły tą panią autko. Ostatnio ta bajka ciągle chodzi mi po głowie, a naprawdę bardzo mi się podobała, gdyby ktoś znał tytuł lub chociaż jak nazywały się te stworki, byłabym bardzo wdzięczna. :wub:  :lol:

PS. mój tata zgrał to kiedyś na dysk i oglądałam to na TV, ale potem przez przypadek to usunął i nawet o tym nie wiedział (więc nie mam 20 czy 50 lat B) ). Aha i w tytule chyba było imię pani autko.

• 0

#851 Gość_Arek_*

Gość_Arek_*
  • Gość

Napisano 02 lutego 2020 - 20:49

Witam, szukam bajki z dziecinstwa oglądanej na VHS prawdopodobnie o żuku lub świerszczu który zgubił rękę i szukał jej na innych planetach{chyba} pamiętam że były tam jajka wielkonacne może króliki też. Dziwna bajka i na pewno stara.
  • 0

#852 Gość_Ola_*

Gość_Ola_*
  • Gość

Napisano 14 lutego 2020 - 00:57

Ja szukam bajki - głównym bohaterem było chyba jakieś zwierzę, które podróżowało po świecie - w jednym z odcinków na pewno była mysz, ktora skacząc po klawiszach grała marsz turecki Mozarta (więcej informacji nie pamiętam)
  • 0

#853 Gość_Martyna_*

Gość_Martyna_*
  • Gość

Napisano 11 marca 2020 - 19:47

Hej, od dłuższego czasu szukam kreskówki w której było kilkoro nastolatków w tym jedna dziewczyna i każde z nich miało jakieś zwoje zwierzę i główny bohater miał niedźwiedzia polarnego. Pamiętam też że był taki jeden chłopak który miał białe włosy i płaszcz. Ta kreskówka szła na cartoon network kilka lat temu, może coś około 2013?
  • 0

#854 Gość_Zelda4D_*

Gość_Zelda4D_*
  • Gość

Napisano 11 marca 2020 - 20:27

Hej, od dłuższego czasu szukam kreskówki w której było kilkoro nastolatków w tym jedna dziewczyna i każde z nich miało jakieś zwoje zwierzę i główny bohater miał niedźwiedzia polarnego. Pamiętam też że był taki jeden chłopak który miał białe włosy i płaszcz. Ta kreskówka szła na cartoon network kilka lat temu, może coś około 2013?

Monsuno? To mi się tylko nasuwa...

• 0

#855 Gość_gosc_*

Gość_gosc_*
  • Gość

Napisano 11 kwietnia 2020 - 03:02

Witam szukam bajki w której występował troll Oli i jego słowa (Oj kiepsko Oli stracił mięsko), była tam jeszcze taka wieża wypełniona złotem wiem że to było coś o magicznym berle ale nie mogę nigdzie znaleźć tej bajki pozdrawiam.

Barbie i Magia Pegaza (2005)

• 0

#856 Gość_gość_*

Gość_gość_*
  • Gość

Napisano 15 kwietnia 2020 - 23:33

kojarze taką bajke ale raczej to było anime gdzie była jakaś ekipa i wszyscy mieli jakięś zwierzęta i były takie medaliony i oni tam dawali jakieś ewolucje     nie pamietam na czym to leciało ani jak dawno i nic poza tym nie pamietam

• 0

#857 Gość_Komentujący_*

Gość_Komentujący_*
  • Gość

Napisano 25 kwietnia 2020 - 11:47

Cześć szukam bajki w której grupa osób podróżuje i zdobywa miecze żywiołów może ktoś kojarzy?

Ewentualnie podobny motyw był w świecie questa
  • 0

#858 Lobster

Lobster

Bajkowy Fan

• Members
  • PipPipPipPip
  • 130 postów

Napisano 25 kwietnia 2020 - 22:33

Od dłuższego czasu nie daje mi spokoju pewna animacja, którą widziałem bardzo dawno temu.

Z tego co pamiętam to temat dotyczył buddyzmu. Chyba przeplatały się dwie historie: Buddy i druga dziejąca się w czasach jakby współczesnych. Występował tam mistrz (jakoś zapadł mi w pamięć, że miał kapelusz choć to może nie do końca prawda) oraz uczeń i wydaje się mi, że szukali miejsca w którym upadła "święta" strzała? Występował tam czarny charakter i pojawiała się scena pożaru domu lub fabryki (chyba uwięziony był w budynku uczeń).

• 0

#859 Gość_Czarek_*

Gość_Czarek_*
  • Gość

Napisano 26 kwietnia 2020 - 21:43

Cześć

Bardzo bardzo dawna oglądałem ta bajkę i jedyne co pamiętam to że była w stylu anime i że był tak jakieś ognisto-lawowo-magmowy miecz z okiem który"ewoluował" pomoże ktoś z góry wielkie dzięki <3
  • 0

#860 Gość_Xevertis_*

Gość_Xevertis_*
  • Gość

Napisano 30 kwietnia 2020 - 02:49

Była bajka o chłopaku i dziewczynie, przyjaźnili się i rozmawiali z jakimiś zwierzętami leśnymi, m.in. rysiem i bizonem
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com