power rangers
Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
#821 Gość_kulfon_*
Napisano 02 września 2019 - 23:39
#822 Gość_Kuba_*
Napisano 03 września 2019 - 19:13
power rangers
power rangers
Nie
#823 Gość_Iza_*
Napisano 04 września 2019 - 18:39
Witajcie!
Szukam tytuł bajki z mojego dzieciństwa, była o zwierzętach afrykańskich (nosiły ubrania i chodziły na dwóch nogach), które mieszkały razem w dużym domu. Każdy odcinek zaczynał się, że wychodzili na jakąś przygodę na cały dzień, a pod koniec wracali autobusem śpiewając. Odcinki kończyły się tym, że chyba lew, grał na trąbce na tle nieba nocnego gdy wszyscy szli już spać. Na pewno była jeszcze emitowana w telewizji w 2008 sporadycznie . Czy ktoś z Was pamięta tytuł, który pasuje do opisu? Dziękuję za odpowiedzi.
#824 Gość_Dark Angel_*
Napisano 06 września 2019 - 23:13
Szukam kreskówki która leciała jak dobrze pamiętam w 2010-2013 w tych latach na Disney XD. (chyba na Disney XD,ale najprawdopodobniej)
Kreskówka ta była podobna do bakugan tylko te potworki były mniejsze.
Na samym początku w 1 odcinku główny bohater skończył 18 lat i mógł wreszcie otworzyć list od swojego ojca.Była w nim napisana informacja o tym jak dostać się do innej krainy (musiał wejść do ścieków i z tam tąd zjechał do tej krainy chyba windo lub coś w tym stylu) w której żyją inni ludzie (lub podobny gatunek człowieka) oraz wśród nich są potworki,stworki które walczyły za swoich właścicieli. Poznał on swoich późniejszych przyjaciół na walce. Dostał on takie małe stworki które po wystrzeleniu lub coś w tym stylu śmierdziały.
Pamiętam tylko tyle i nie wiem czy było to dokładnie tak,ale coś w tym stylu.
Z góry dziękuje za pomoc.
Napisano 06 września 2019 - 23:40
chodzi zapewne o Slugterrę.
#826 Gość_Franek_*
Napisano 14 września 2019 - 16:47
Napisano 14 września 2019 - 18:49
#828 Gość_Oliwia_*
Napisano 20 września 2019 - 13:42
#829 Gość_Franek_*
Napisano 26 września 2019 - 15:47
#830 Gość_leosimba_*
Napisano 19 października 2019 - 18:46
Witam,
Przepraszam za off-topic. Próbuje wrócić do forum.
Po bardzo długim czasie chciałbym się zalogować na swoje konto: leosimba.
Niestety nie pamiętam hasła, a konto na które ma być odzyskane zostało chyba skasowane lata temu
Proszę o pomoc mam małego synka 2,7roczku i dostęp do starych dobrych bajek jest potrzebny,
#831 Gość_Karolinailona_*
Napisano 27 października 2019 - 19:48
#832 Gość_Paulina_*
Napisano 01 listopada 2019 - 20:14
#833 Gość_ela_*
Napisano 04 listopada 2019 - 12:13
Witam wszystkich serdecznie. Proszę o pomoc w odnalezieniu tytułu bajki kostiumowej, która w latach 70-tych leciała w kinach. Pamiętam ze wątkiem było jakby odnalezienie trzech rzeczy tj, fletu, złotej róży i chyba złotego jabłka. Śmiałek, znalazca w nagrodę mógł ożenić się z królewną.
#834 Gość_Adam_*
Napisano 05 listopada 2019 - 19:08
#835 Gość_..._*
Napisano 10 listopada 2019 - 20:06
Była tam postać dziewczyna nazywała się maszkara i zawsze miała pecha poza piątkiem 13 wtedy miała super szczęście i jak chodziła rosły za nią kwiaty
Była tam też chyba główna bohaterka która miała czerwone włosy
Były też jakieś inne postacie ale ich już nie pamiętam
I wszyscy mieszkali razem w jakimś domu
#836 Gość_Patryk_*
Napisano 11 listopada 2019 - 18:28
Za nazwę ktoś?Szukam kreskówki która leciała jak dobrze pamiętam w 2010-2013 w tych latach na Disney XD. (chyba na Disney XD,ale najprawdopodobniej)
Kreskówka ta była podobna do bakugan tylko te potworki były mniejsze.
Na samym początku w 1 odcinku główny bohater skończył 18 lat i mógł wreszcie otworzyć list od swojego ojca.Była w nim napisana informacja o tym jak dostać się do innej krainy (musiał wejść do ścieków i z tam tąd zjechał do tej krainy chyba windo lub coś w tym stylu) w której żyją inni ludzie (lub podobny gatunek człowieka) oraz wśród nich są potworki,stworki które walczyły za swoich właścicieli. Poznał on swoich późniejszych przyjaciół na walce. Dostał on takie małe stworki które po wystrzeleniu lub coś w tym stylu śmierdziały.
Pamiętam tylko tyle i nie wiem czy było to dokładnie tak,ale coś w tym stylu.
Z góry dziękuje za pomoc.
Napisano 11 listopada 2019 - 18:55
#838 Gość_Natalia_*
Napisano 14 listopada 2019 - 23:38
Hej mam pytanie, jak sie nazywala bajka o czarnym (ciemnym koniu, moze byl szary nie pamietam) znalezionym na dziko, bodajrze nazywal sie mistrall, jego wlascicelka bardzo go kochala i jesli ktos go porywal, albo chial zabrac, to ktos z jej paczki i ona zawsze go ratowali, w paczce byl taki serfer ( wiem, ze zle napisane) i ogółem tam było takie ranczo pod skala i były tam tez inne konie i chyba osiol, wiem tez na pewno, ze była tam ges, której bal się ten serfer. Jeśli ktoś kojarzy, to będę wdzieczna
#839 Gość_Natalia_*
Napisano 14 listopada 2019 - 23:40
Hej mam pytanie, jak sie nazywala bajka o czarnym (ciemnym koniu, moze byl szary nie pamietam) znalezionym na dziko, bodajrze nazywal sie mistrall, jego wlascicelka bardzo go kochala i jesli ktos go porywal, albo chial zabrac, to ktos z jej paczki i ona zawsze go ratowali, w paczce byl taki serfer ( wiem, ze zle napisane) i ogółem tam było takie ranczo pod skala i były tam tez inne konie i chyba osiol, wiem tez na pewno, ze była tam ges, której bal się ten serfer. Jeśli ktoś kojarzy, to będę wdzieczna
#840 Gość_..._*
Napisano 16 listopada 2019 - 10:48
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)