Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#821 Gość_kulfon_*

Gość_kulfon_*
  • Gość

Napisano 02 września 2019 - 23:39

power rangers

• 0

#822 Gość_Kuba_*

Gość_Kuba_*
  • Gość

Napisano 03 września 2019 - 19:13

power rangers

power rangers

Nie 

• 0

#823 Gość_Iza_*

Gość_Iza_*
  • Gość

Napisano 04 września 2019 - 18:39

Witajcie!

Szukam tytuł bajki z mojego dzieciństwa, była o zwierzętach afrykańskich (nosiły ubrania i chodziły na dwóch nogach), które mieszkały razem w dużym domu. Każdy odcinek zaczynał się, że wychodzili na jakąś przygodę na cały dzień, a pod koniec wracali autobusem śpiewając. Odcinki kończyły się tym, że chyba lew, grał na trąbce na tle nieba nocnego gdy wszyscy szli już spać. Na pewno była jeszcze emitowana w telewizji w 2008 sporadycznie . Czy ktoś z Was pamięta tytuł, który pasuje do opisu? Dziękuję za odpowiedzi. :D

• 0

#824 Gość_Dark Angel_*

Gość_Dark Angel_*
  • Gość

Napisano 06 września 2019 - 23:13

Szukam kreskówki która leciała jak dobrze pamiętam w 2010-2013 w tych latach na Disney XD. (chyba na Disney XD,ale najprawdopodobniej)
Kreskówka ta była podobna do bakugan tylko te potworki były mniejsze.
Na samym początku w 1 odcinku główny bohater skończył 18 lat i mógł wreszcie otworzyć list od swojego ojca.Była w nim napisana informacja o tym jak dostać się do innej krainy (musiał wejść do ścieków i z tam tąd zjechał do tej krainy chyba windo lub coś w tym stylu) w której żyją inni ludzie (lub podobny gatunek człowieka) oraz wśród nich są potworki,stworki które walczyły za swoich właścicieli. Poznał on swoich późniejszych przyjaciół na walce. Dostał on takie małe stworki które po wystrzeleniu lub coś w tym stylu śmierdziały.

Pamiętam tylko tyle i nie wiem czy było to dokładnie tak,ale coś w tym stylu.
Z góry dziękuje za pomoc.

• 0

#825 AtoMan

AtoMan

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 176 postów

Napisano 06 września 2019 - 23:40

chodzi zapewne o Slugterrę.

• 0

#826 Gość_Franek_*

Gość_Franek_*
  • Gość

Napisano 14 września 2019 - 16:47

Cześć szukam bajki która leciała jakieś 5 lat temu na puls 2 była to bajka był tam dziadek i wnuk Dziadek nie umiał zrobić czegoś i wnuk mu robił różne rzeczy wtedy patrzyłem z moją babcią która nie żyje😢😢😢😢😢😢😢 i pamiętam że w outro był ten wnuk opierający się o klepsydre
  • 0

#827 Azjo

Azjo

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 688 postów

Napisano 14 września 2019 - 18:49

Pomysłowy Dobromir?
  • 0

#828 Gość_Oliwia_*

Gość_Oliwia_*
  • Gość

Napisano 20 września 2019 - 13:42

Szukam bajki o dziewczynce która może rozmawiać ze zwierzakami jak nałożyła im branzoletkę na szyje i robiła się obroża. Dodam, że ta dziewczynka ma tylko tatę i jest blondynką.
  • 0

#829 Gość_Franek_*

Gość_Franek_*
  • Gość

Napisano 26 września 2019 - 15:47

Azjo tak to ta bajka dzięki wspominam czasy mojej babci jeszcze raz dzięki
  • 0

#830 Gość_leosimba_*

Gość_leosimba_*
  • Gość

Napisano 19 października 2019 - 18:46

Witam,

Przepraszam za off-topic. Próbuje wrócić do forum.

Witam,

Po bardzo długim czasie chciałbym się zalogować na swoje konto: leosimba.
Niestety nie pamiętam hasła, a konto na które ma być odzyskane zostało chyba skasowane lata temu :(
Proszę o pomoc mam małego synka 2,7roczku i dostęp do starych dobrych bajek jest potrzebny,
Na smerfy obecnym dubbingiem na YT nie mogę patrzeć - Wiesiu (Gargamel) się grobie przewraca jak widzi obecne wersje...

chętnie wesprę dział vip :)
z góry dziękuje

pozdrawiam
leosimba

kontakt
leosimba@op.pl

• 0

#831 Gość_Karolinailona_*

Gość_Karolinailona_*
  • Gość

Napisano 27 października 2019 - 19:48

Poszukuje tytulu bajki z lat 90, jakiesz 28 lat temu. Byla na kasetach vhs w wypozyczalniach. Glowna postac to maly czlowiek w plaszczu,detektyw. Bajka to było odcinków, zwykle gdy się rozpoczynala, owy czlowieczek myl sie w wannie, przy korku i pozniej splywal z woda, i wspinal sie na sznurku od korka. To wszystko co pamiętam. Może ktoś pamięta tytuł.
  • 0

#832 Gość_Paulina_*

Gość_Paulina_*
  • Gość

Napisano 01 listopada 2019 - 20:14

Szukam to był chyba serial na początku zaczynał się był pokazany bialy dom i w tym domu chyba kobieta czytała książki bajki wiem że jedna z tych bajek była Calineczka może ktoś wie i ona chyba na strychu albo w pokoju ja czytała
  • 0

#833 Gość_ela_*

Gość_ela_*
  • Gość

Napisano 04 listopada 2019 - 12:13

Witam wszystkich serdecznie. Proszę o pomoc w odnalezieniu tytułu bajki kostiumowej, która w latach 70-tych leciała w kinach. Pamiętam ze wątkiem było jakby odnalezienie trzech rzeczy tj, fletu, złotej róży i chyba złotego jabłka. Śmiałek, znalazca w nagrodę mógł ożenić się z królewną.

• 0

#834 Gość_Adam_*

Gość_Adam_*
  • Gość

Napisano 05 listopada 2019 - 19:08

Szukam bajki gdzie byla taka druzyna chyba jakos na pomaranczowo ubrani byli i mieli ze soba jaszczura jakiegos
  • 0

#835 Gość_..._*

Gość_..._*
  • Gość

Napisano 10 listopada 2019 - 20:06

Czy wie ktoś może co to za najka ja sama mało z niej pamiętam bo oglądałam ją gdy byłam bardzo mała
Była tam postać dziewczyna nazywała się maszkara i zawsze miała pecha poza piątkiem 13 wtedy miała super szczęście i jak chodziła rosły za nią kwiaty
Była tam też chyba główna bohaterka która miała czerwone włosy
Były też jakieś inne postacie ale ich już nie pamiętam
I wszyscy mieszkali razem w jakimś domu
  • 0

#836 Gość_Patryk_*

Gość_Patryk_*
  • Gość

Napisano 11 listopada 2019 - 18:28

Szukam kreskówki która leciała jak dobrze pamiętam w 2010-2013 w tych latach na Disney XD. (chyba na Disney XD,ale najprawdopodobniej)
Kreskówka ta była podobna do bakugan tylko te potworki były mniejsze.
Na samym początku w 1 odcinku główny bohater skończył 18 lat i mógł wreszcie otworzyć list od swojego ojca.Była w nim napisana informacja o tym jak dostać się do innej krainy (musiał wejść do ścieków i z tam tąd zjechał do tej krainy chyba windo lub coś w tym stylu) w której żyją inni ludzie (lub podobny gatunek człowieka) oraz wśród nich są potworki,stworki które walczyły za swoich właścicieli. Poznał on swoich późniejszych przyjaciół na walce. Dostał on takie małe stworki które po wystrzeleniu lub coś w tym stylu śmierdziały.

Pamiętam tylko tyle i nie wiem czy było to dokładnie tak,ale coś w tym stylu.
Z góry dziękuje za pomoc.

Za nazwę ktoś?
  • 0

#837 AtoMan

AtoMan

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 176 postów

Napisano 11 listopada 2019 - 18:55

Slugterra - jestem pewien, że padła już ta odpowiedź ;)
  • 0

#838 Gość_Natalia_*

Gość_Natalia_*
  • Gość

Napisano 14 listopada 2019 - 23:38

Hej mam pytanie, jak sie nazywala bajka o czarnym (ciemnym koniu, moze byl szary nie pamietam) znalezionym na dziko, bodajrze nazywal sie mistrall, jego wlascicelka bardzo go kochala i jesli ktos go porywal, albo chial zabrac, to ktos z jej paczki i ona zawsze go ratowali, w paczce byl taki serfer ( wiem, ze zle napisane) i ogółem tam było takie ranczo pod skala i były tam tez inne konie i chyba osiol, wiem tez na pewno, ze była tam ges, której bal się ten serfer. Jeśli ktoś kojarzy, to będę wdzieczna

• 0

#839 Gość_Natalia_*

Gość_Natalia_*
  • Gość

Napisano 14 listopada 2019 - 23:40

Hej mam pytanie, jak sie nazywala bajka o czarnym (ciemnym koniu, moze byl szary nie pamietam) znalezionym na dziko, bodajrze nazywal sie mistrall, jego wlascicelka bardzo go kochala i jesli ktos go porywal, albo chial zabrac, to ktos z jej paczki i ona zawsze go ratowali, w paczce byl taki serfer ( wiem, ze zle napisane) i ogółem tam było takie ranczo pod skala i były tam tez inne konie i chyba osiol, wiem tez na pewno, ze była tam ges, której bal się ten serfer. Jeśli ktoś kojarzy, to będę wdzieczna

• 0

#840 Gość_..._*

Gość_..._*
  • Gość

Napisano 16 listopada 2019 - 10:48

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Bing (1)
Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com