Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
#781 Gość_Artur_*
Napisano 01 maja 2019 - 19:25
#782 Gość_Krycha_*
Napisano 01 maja 2019 - 19:31
zdaje mi sie ze to lecialo na zig zap albo jetix nie jestem pewienhej hej poszukuje kreskowki z mojego dziecinstwa o chlopcu kt poznal sekret ojca kt bronil drugiego swiata byly tam dziwne zwierzeta cos w stylu pokemonow albo digimonow rowniez bardzo podobne do huntic łowcy tajemnic jakies pomysly ?
#783 Gość_Krystian_*
Napisano 01 maja 2019 - 19:31
#784 Gość_Lya_*
Napisano 04 maja 2019 - 19:12
Poszukuje takiej bajki, gdzie akcja była w świecie takim nowoczesnym, była mała dziewczynka i chyba rozbiła się pod wodą, czy coś nie pamiętam i wciąż powtarzała coś o Królowie Muszl? Aah, nie pamiętam, ale pamiętam, że później obudziła się w jakimś miejscu i nie było żadnych ludzi, została tylko ona, no i oczywiście roboty czy coś w tym stylu i ogólnie to mogło jej jedno życzenie być spełnione. No i za życzyła sobie, żeby w jeden dzień była z nią mama. Ktoś, coś może kojarzy?
#785 Gość_Poke_*
Napisano 04 maja 2019 - 19:40
Poszukuje takiej bajki, gdzie akcja była w świecie takim nowoczesnym, była mała dziewczynka i chyba rozbiła się pod wodą, czy coś nie pamiętam i wciąż powtarzała coś o Królowie Muszl? Aah, nie pamiętam, ale pamiętam, że później obudziła się w jakimś miejscu i nie było żadnych ludzi, została tylko ona, no i oczywiście roboty czy coś w tym stylu i ogólnie to mogło jej jedno życzenie być spełnione. No i za życzyła sobie, żeby w jeden dzień była z nią mama. Ktoś, coś może kojarzy?
Jeżeli mówisz o filmie z aktorami, to wtedy to A.I. Sztuczna Inteligencja i to był chłopiec a nie dziewczynka
https://www.filmweb....encja-2001-3673
#786 Gość_Kuba_*
Napisano 05 maja 2019 - 19:13
Szukam bajki, w której był podział na dwa wymiary, coś jak nasz świat i komputerowy. W świecie komputerowym co jakiś czas pojawiały się wieże lub inne konstrukcje, które trzeba było zniszczyć (a może naprawić - nie pamiętam), bo źle wpływały na nasz świat. No i bohaterowie wkraczali wtedy do świata komputerowego, gdzie toczyli walki z osobami zwerbowanymi przez złe wieże. No i te złe wieże i ich "wojownicy" kojarzą mi się z kolorem czerwonym. Był też jakiś gościu przy komputerze, co jak klikał enter to czyścił pamięć tym, którzy nie powinni pamiętać o skutkach działalności tych wież. Tyle pamiętam.
#787 Gość_L_*
Napisano 06 maja 2019 - 01:49
#788 Gość_Trolejbus_*
Napisano 27 maja 2019 - 19:25
Napisano 27 maja 2019 - 20:34
To brzmi jak Straszny Duet, czyli Człowiek z kitu i Człowiek-Ryba, dalszoplanowi bohaterowie kreskówki "Maska".
#790 Gość_Trolejbus_*
Napisano 27 maja 2019 - 20:54
https://vignette.wik...=20130603184655
To brzmi jak Straszny Duet, czyli Człowiek z kitu i Człowiek-Ryba, dalszoplanowi bohaterowie kreskówki "Maska".
#791 Gość_Radek_*
Napisano 30 maja 2019 - 21:50
Witam serdecznie juz 3 dzien szukam bajki, pytałem rodziców i niestety klapa . Jedynie pamiętam ze był to chyba odcinkowy serial z wypozyczalni na vhs. Oglądałem coś w latach 90-95 pewnie, pamiętam 2 postacie chyba fioletowy stworek który potrafił przemieniać sie np w drzewo i najbardziej zółty mały stworek który nabieral powietrza w ustach i machając stopami mógł się unosić kojarzy mi się również las / drzewo i chyba chlopiec był również w tej bajce . Bardzo trudne do przypomnienia sobie niestety za każdą podpowiedz dziękuję i pozdrawiam =)
#793 Gość_Radek_*
Napisano 01 czerwca 2019 - 08:53
Niesety nie =( ale dziękuję bardzo za odpowiedź =)
#794 Gość_Konrad_*
Napisano 04 czerwca 2019 - 10:11
Czy ktoś pamięta serial/bajkę z początku lat 80-tych. Akcja działa się pod wodą gdzie było miasto pod kopułą, i stamtąd wypływali pojazdami podwodnymi. Była też karetka-łódź podwodna. Pamiętam jeszcze jakieś delfiny, płaszczki, chyba orki.
#795 Gość_michał_*
Napisano 13 czerwca 2019 - 15:53
szukam bajki/kreskówki o grupie dzieciaków która podróżowała z grubym dorosłym który zamieniał się na pewno w byka mógł w coś jeszcze ale tego nie pamiętam
#796 Gość_Mateusz_*
Napisano 13 czerwca 2019 - 22:09
Napisano 14 czerwca 2019 - 14:11
#798 Gość_Łukasz_*
Napisano 16 czerwca 2019 - 22:00
Cześć!
Nie potrafię sobie przypomnieć tytułu bajki, którą oglądałem w dzieciństwie, może ktoś będzie w stanie pomóc
Akcja rozgrywała się w miasteczku, którego głównym problemem były śmieci spadające na miasto przez to, że śmieciarka zawsze spadała w dziurę w drodze i wszystko się wysypywało.
Pamiętam, że zawsze pojazdy jechały w tej samej kolejności. Na pewno jechał król, później premier, minister finansów (może ktoś jeszcze) i później właśnie śmieciarka.
Z góry dzięki za pomoc!
#799 Gość_tyna_*
Napisano 18 czerwca 2019 - 23:04
szukam bajki którą oglądałam juz dobre 12 lat temu na porannym bloku kreskowkowym na tvp bądź też pulsie, wuj wie
- główną bohaterką była dziewczynka tańcząca z wstążkami takimi podobnymi jakie mają baletnice
- jednym z bohaterów był gadający tygrys
- w piosence tytułowej pamietam były słowa "tam, gdzie rozkwita kwiat...", widać było jak lecą kwiaty wiśni
- cała bajka generalnie miała taki orientalny/japonski klimat ale nie sądze żeby to było anime
plis pomózcie, od wieków próbuję to znaleźć
#800 Gość_tyna_*
Napisano 18 czerwca 2019 - 23:09
Bajka albo audiobook o dzieciach które wygrały bilety do stonehenge I tam się jakieś dziwne magiczne?? rzeczy działy. To chyba było do słuchania Ale na początku była animacja? I to chyba się wygrywało w płatkach. Jakieś pomysły co to mogło by być?
nie znam tytułu ale mam wrażenie że to oglądałam!! dołączam sie do pytania
było to chyba o 2 chłopcach którzy przyjezdzają do stonehenge i potem akcja dzieje się w atlantydzie i jest tam tez jakas księżniczka i magiczny miecz albo inna magiczna broń
i tez pamietam że to było w płatkach albo w jakiejs gazetce dla dzieci
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych