Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

Gość_Artur_*

Gość_Artur_*

Napisano 01 maja 2019 - 19:25

Gość_Krycha_*

Gość_Krycha_*

Napisano 01 maja 2019 - 19:31
zdaje mi sie ze to lecialo na zig zap albo jetix nie jestem pewienhej hej poszukuje kreskowki z mojego dziecinstwa o chlopcu kt poznal sekret ojca kt bronil drugiego swiata byly tam dziwne zwierzeta cos w stylu pokemonow albo digimonow rowniez bardzo podobne do huntic łowcy tajemnic jakies pomysly ?

Gość_Krystian_*

Gość_Krystian_*

Napisano 01 maja 2019 - 19:31

Gość_Lya_*

Gość_Lya_*

Napisano 04 maja 2019 - 19:12
Poszukuje takiej bajki, gdzie akcja była w świecie takim nowoczesnym, była mała dziewczynka i chyba rozbiła się pod wodą, czy coś nie pamiętam i wciąż powtarzała coś o Królowie Muszl? Aah, nie pamiętam, ale pamiętam, że później obudziła się w jakimś miejscu i nie było żadnych ludzi, została tylko ona, no i oczywiście roboty czy coś w tym stylu i ogólnie to mogło jej jedno życzenie być spełnione. No i za życzyła sobie, żeby w jeden dzień była z nią mama. Ktoś, coś może kojarzy?

Gość_Poke_*

Gość_Poke_*

Napisano 04 maja 2019 - 19:40
Poszukuje takiej bajki, gdzie akcja była w świecie takim nowoczesnym, była mała dziewczynka i chyba rozbiła się pod wodą, czy coś nie pamiętam i wciąż powtarzała coś o Królowie Muszl? Aah, nie pamiętam, ale pamiętam, że później obudziła się w jakimś miejscu i nie było żadnych ludzi, została tylko ona, no i oczywiście roboty czy coś w tym stylu i ogólnie to mogło jej jedno życzenie być spełnione. No i za życzyła sobie, żeby w jeden dzień była z nią mama. Ktoś, coś może kojarzy?
Jeżeli mówisz o filmie z aktorami, to wtedy to A.I. Sztuczna Inteligencja i to był chłopiec a nie dziewczynka 
https://www.filmweb....encja-2001-3673

Gość_Kuba_*

Gość_Kuba_*

Napisano 05 maja 2019 - 19:13
Szukam bajki, w której był podział na dwa wymiary, coś jak nasz świat i komputerowy. W świecie komputerowym co jakiś czas pojawiały się wieże lub inne konstrukcje, które trzeba było zniszczyć (a może naprawić - nie pamiętam), bo źle wpływały na nasz świat. No i bohaterowie wkraczali wtedy do świata komputerowego, gdzie toczyli walki z osobami zwerbowanymi przez złe wieże. No i te złe wieże i ich "wojownicy" kojarzą mi się z kolorem czerwonym. Był też jakiś gościu przy komputerze, co jak klikał enter to czyścił pamięć tym, którzy nie powinni pamiętać o skutkach działalności tych wież. Tyle pamiętam.

Gość_L_*

Gość_L_*

Napisano 06 maja 2019 - 01:49

Gość_Trolejbus_*

Gość_Trolejbus_*

Napisano 27 maja 2019 - 19:25

Napisano 27 maja 2019 - 20:34
To brzmi jak Straszny Duet, czyli Człowiek z kitu i Człowiek-Ryba, dalszoplanowi bohaterowie kreskówki "Maska".

Gość_Trolejbus_*

Gość_Trolejbus_*

Napisano 27 maja 2019 - 20:54
 co za ulga! tyle czasu mnie to męczyło
 co za ulga! tyle czasu mnie to męczyło  ))
))https://vignette.wik...=20130603184655
To brzmi jak Straszny Duet, czyli Człowiek z kitu i Człowiek-Ryba, dalszoplanowi bohaterowie kreskówki "Maska".

Gość_Radek_*

Gość_Radek_*

Napisano 30 maja 2019 - 21:50
Witam serdecznie juz 3 dzien szukam bajki, pytałem rodziców i niestety klapa . Jedynie pamiętam ze był to chyba odcinkowy serial z wypozyczalni na vhs. Oglądałem coś w latach 90-95 pewnie, pamiętam 2 postacie chyba fioletowy stworek który potrafił przemieniać sie np w drzewo i najbardziej zółty mały stworek który nabieral powietrza w ustach i machając stopami mógł się unosić kojarzy mi się również las / drzewo i chyba chlopiec był również w tej bajce . Bardzo trudne do przypomnienia sobie niestety za każdą podpowiedz dziękuję i pozdrawiam =)

Gość_Radek_*

Gość_Radek_*

Napisano 01 czerwca 2019 - 08:53
Niesety nie =( ale dziękuję bardzo za odpowiedź =)

Gość_Konrad_*

Gość_Konrad_*

Napisano 04 czerwca 2019 - 10:11
Czy ktoś pamięta serial/bajkę z początku lat 80-tych. Akcja działa się pod wodą gdzie było miasto pod kopułą, i stamtąd wypływali pojazdami podwodnymi. Była też karetka-łódź podwodna. Pamiętam jeszcze jakieś delfiny, płaszczki, chyba orki.

Gość_michał_*

Gość_michał_*

Napisano 13 czerwca 2019 - 15:53
szukam bajki/kreskówki o grupie dzieciaków która podróżowała z grubym dorosłym który zamieniał się na pewno w byka mógł w coś jeszcze ale tego nie pamiętam

Gość_Mateusz_*

Gość_Mateusz_*

Napisano 13 czerwca 2019 - 22:09

Napisano 14 czerwca 2019 - 14:11

Gość_Łukasz_*

Gość_Łukasz_*

Napisano 16 czerwca 2019 - 22:00
Cześć!
Nie potrafię sobie przypomnieć tytułu bajki, którą oglądałem w dzieciństwie, może ktoś będzie w stanie pomóc 
Akcja rozgrywała się w miasteczku, którego głównym problemem były śmieci spadające na miasto przez to, że śmieciarka zawsze spadała w dziurę w drodze i wszystko się wysypywało.
Pamiętam, że zawsze pojazdy jechały w tej samej kolejności. Na pewno jechał król, później premier, minister finansów (może ktoś jeszcze) i później właśnie śmieciarka.
Z góry dzięki za pomoc!

Gość_tyna_*

Gość_tyna_*

Napisano 18 czerwca 2019 - 23:04
szukam bajki którą oglądałam juz dobre 12   lat temu na porannym bloku kreskowkowym na tvp bądź też pulsie, wuj wie
 lat temu na porannym bloku kreskowkowym na tvp bądź też pulsie, wuj wie
- główną bohaterką była dziewczynka tańcząca z wstążkami takimi podobnymi jakie mają baletnice
- jednym z bohaterów był gadający tygrys
- w piosence tytułowej pamietam były słowa "tam, gdzie rozkwita kwiat...", widać było jak lecą kwiaty wiśni
- cała bajka generalnie miała taki orientalny/japonski klimat ale nie sądze żeby to było anime
plis pomózcie, od wieków próbuję to znaleźć

Gość_tyna_*

Gość_tyna_*

Napisano 18 czerwca 2019 - 23:09
Bajka albo audiobook o dzieciach które wygrały bilety do stonehenge I tam się jakieś dziwne magiczne?? rzeczy działy. To chyba było do słuchania Ale na początku była animacja? I to chyba się wygrywało w płatkach. Jakieś pomysły co to mogło by być?
nie znam tytułu ale mam wrażenie że to oglądałam!! dołączam sie do pytania
było to chyba o 2 chłopcach którzy przyjezdzają do stonehenge i potem akcja dzieje się w atlantydzie i jest tam tez jakas księżniczka i magiczny miecz albo inna magiczna broń
i tez pamietam że to było w płatkach albo w jakiejs gazetce dla dzieci
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych