Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#761 Gość_LUK_*

Gość_LUK_*
  • Gość

Napisano 22 marca 2019 - 21:12

Poszukuję bajki z lat 90 chyba na Tv 4 leciała o skrzacie który byl opiekunem gospodarstwa .Pamietam odcinek jak dziewczyna zachorowala przez klątwe czarownicy i ten skrzat rzucal w nią gałązkami żeby ją zabic , PROSZĘ O POMOC. DZIĘKI
  • 0

#762 Gość_Sandwich_*

Gość_Sandwich_*
  • Gość

Napisano 26 marca 2019 - 22:22

Jak nazywa się kreskówka o teleturnieju była animowana i była tam postać która dostała boosta po zjedzeniu brukselki

• 0

#763 Gość_Hubert_*

Gość_Hubert_*
  • Gość

Napisano 27 marca 2019 - 21:26

Witam potrzebuje pomocy w przypomnieniu nazwy anime/kreskówki, była ona emitowana z 10 lat temu na zigzapie. Chodziło tam o to że dzieciaki znalazły w fabryce komputer który podłączał ich do komputera i tam walczyli z jakimiś potworami. Przed komputerem zawsze siedział kujon, który wpisywał kody i dawał im bronie żucie itp. Gdy gineli w tamtym świecie gineli na zawsze. Gdy musieli przenieść się do świata komputerowego wydarzały się anomalie np ludzie byli opętani roboty sie buntowały itp. Wygrywając walkę w świecie wirtualnym kujon( chyba miał na imie Urlih) wpisywał restart i świat cofał się do wydarzeń z przed anomali. Pamiętam że był tam chłopak o czarnych włosach z kataną dziewczyna z wachlarzami i różowa dziewczyna co rzucała kule ognia itp. Proszę o pomoc bo spać po nocach nie mogę.

• 0

#764 Gość_Gosia_*

Gość_Gosia_*
  • Gość

Napisano 31 marca 2019 - 13:49

Witam, szukam bajki którą oglądałam na vhs, niestety pamiętam tylko niebieską postać chyba z bródką która wydaje mi się była czymś w rodzaju szatana, i on miał coś wybudować w bardzo krótkim czasie i jakiś chłop powiedział że prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie, i tak się stało, potem jeszcze ktoś podlewał tego kaktusa na dłoni, bardzo mi zależy na odnalezieniu tej bajki

• 0

#765 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 01 kwietnia 2019 - 12:49

Witam potrzebuje pomocy w przypomnieniu nazwy anime/kreskówki, była ona emitowana z 10 lat temu na zigzapie. Chodziło tam o to że dzieciaki znalazły w fabryce komputer który podłączał ich do komputera i tam walczyli z jakimiś potworami. Przed komputerem zawsze siedział kujon, który wpisywał kody i dawał im bronie żucie itp. Gdy gineli w tamtym świecie gineli na zawsze. Gdy musieli przenieść się do świata komputerowego wydarzały się anomalie np ludzie byli opętani roboty sie buntowały itp. Wygrywając walkę w świecie wirtualnym kujon( chyba miał na imie Urlih) wpisywał restart i świat cofał się do wydarzeń z przed anomali. Pamiętam że był tam chłopak o czarnych włosach z kataną dziewczyna z wachlarzami i różowa dziewczyna co rzucała kule ognia itp. Proszę o pomoc bo spać po nocach nie mogę.

Code lyoko?

• 0

#766 Gość_Mateusz_*

Gość_Mateusz_*
  • Gość

Napisano 03 kwietnia 2019 - 21:57

Witam, ostatnio poszukiwałem pewneh bajki w której w pierwszym odcinku pewien młodu kowal znalazł amulet pozwalający mu kontrolować każdą moc na świecie. Pamiętam, że miał on przyjaciela trola/orka, czy tym podobnie

Z góry dziękuję za odpowiedź
  • 0

#767 Gość_Justyna_*

Gość_Justyna_*
  • Gość

Napisano 05 kwietnia 2019 - 01:52

Mam pytanie kojarzycie taka bajkę na kasety co była baba jaga która jechała tunelem pociągiem i było tam żółte tło?proszę pomóżcie
  • 0

#768 Gość_Dominik_*

Gość_Dominik_*
  • Gość

Napisano 09 kwietnia 2019 - 20:17

Cześć, szukam bajki, w której młody chłopak [chyba około 16 lat] potrafił zmieniać swoje ciało w metalowe części, i z tego co pamiętam siostra jego przyjaciółki była przemieniona w jakiegoś potwora to tylko ten chłopak potrafił się z nią porozumieć

• 0

#769 Gość_Piotr_*

Gość_Piotr_*
  • Gość

Napisano 15 kwietnia 2019 - 09:42

Szukam bajki w której byli bohaterowie na jakichś bazach powietrznych, statkach, sterowcach(?) I mieli bronie w które wkladali jakieś kryształy
  • 0

#770 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 15 kwietnia 2019 - 10:35

Bajka gdzie glowny bohater (dzieciak?) Jezdzil i walczyl w turniejacj za pomoca ipadow (na ipadzie) mial swojego herosa ktorego upgreidowal za pomoca dyskietek?tylko tyle pamietam.. moze ktos pomoc ?:(

To byl megamen
  • 0

#771 Gość_Mateusz_*

Gość_Mateusz_*
  • Gość

Napisano 15 kwietnia 2019 - 22:02

Szukam bajki, w której zwierzęta z safari np. lew itp. naprawiały system nawadniania. I drugiej, w której jakiś zwierzem za wszelką cenę chciał się pozbyć kręta z ogródka (i nie chodzi o krecika).
  • 0

#772 Gość_Angela_*

Gość_Angela_*
  • Gość

Napisano 19 kwietnia 2019 - 21:21

Szukam bajki z dzieciństwa Historia opowiada o młodym rodzeństwie. Młody chłopak wraz z przyjacielem zamyka swoją młodszą siostrę w ciemnym pomieszczeniu (chyba kaplica) dziewczynka zaczyna płakać a brat ze znajomymi odchodzą śmiejąc sie. Jej płacz słyszy jej matka chrzestna która jest duchem i pocisza dziewczynke oraz przedstawia jej swoich znajomych. Dalej nie pamietam.
  • 0

#773 Gość_mix_*

Gość_mix_*
  • Gość

Napisano 20 kwietnia 2019 - 22:16

witam, szukam bajki/ kreskówki prawdopodobnie emitowana w tv pomiędzy 2000 a 2005, jedyne co pamiętam to że główny bohater był mutantem czy coś w tym rodzaju - mógł się zmienić w co chciał i chyba nie był za bystry, złe charaktery go ścigały żeby go wykorzystać. Broniła go dziewczyna -  "chyba" i dinozaur na kształt trexa tyle że ulepszony i inteligentny - chyba były na nim prowadzone eksperymenty. Wszystko działo się w przyszłości

• 0

#774 AtoMan

AtoMan

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 176 postów

Napisano 20 kwietnia 2019 - 23:15

Prosta sprawa: https://www.filmweb.....R.-1996-267763

• 0

#775 Gość_Aniela_*

Gość_Aniela_*
  • Gość

Napisano 22 kwietnia 2019 - 19:27

Hej , szukam bajki z dziecinstwa opowiadajacej o zyciu (bodjaże) koziołka w górach , któy na końcu zostaje dopadnięty przez wilka. Dużo szczegółów nie pamiętam, kojarzy mi się górska zagroda, hodowca tych koziołków? oraz właśnie ten wilk. Z tego co kojarzę, motyw mógłbyć taki, że ów koziołek był żądny przygód i marzył o wydostaniu się z zzagrody. Pamiętam też sceny, gdzie patrzył się w księżyc i gwiazdy. 

• 0

#776 Gość_Aniela_*

Gość_Aniela_*
  • Gość

Napisano 22 kwietnia 2019 - 19:28

Hej , szukam bajki z dziecinstwa opowiadajacej o zyciu (bodjaże) koziołka w górach , któy na końcu zostaje dopadnięty przez wilka. Dużo szczegółów nie pamiętam, kojarzy mi się górska zagroda, hodowca tych koziołków? oraz właśnie ten wilk. Z tego co kojarzę, motyw mógłbyć taki, że ów koziołek był żądny przygód i marzył o wydostaniu się z zzagrody. Pamiętam też sceny, gdzie patrzył się w księżyc i gwiazdy. 

• 0

#777 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 22 kwietnia 2019 - 19:31

Zapomniałam dodać, że oglądałam ją na VHS , oraz kojarzy mi się z wytwórnią paramount , aczkolwiek szukałam na ich stronie i nie mogłam znależć nic.

• 0

#778 Gość_Mati_*

Gość_Mati_*
  • Gość

Napisano 22 kwietnia 2019 - 21:44

hej hej poszukuje kreskowki z mojego dziecinstwa o chlopcu kt poznal sekret ojca kt bronil drugiego swiata byly tam dziwne zwierzeta cos w stylu pokemonow albo digimonow rowniez bardzo podobne do huntic łowcy tajemnic jakies pomysly ?
  • 0

#779 Gość_Mati_*

Gość_Mati_*
  • Gość

Napisano 22 kwietnia 2019 - 22:03

hej hej poszukuje kreskowki z mojego dziecinstwa o chlopcu kt poznal sekret ojca kt bronil drugiego swiata byly tam dziwne zwierzeta cos w stylu pokemonow albo digimonow rowniez bardzo podobne do huntic łowcy tajemnic jakies pomysly ?

zdaje mi sie ze to lecialo na zig zap albo jetix nie jestem pewien
  • 0

#780 Gość_Artur_*

Gość_Artur_*
  • Gość

Napisano 01 maja 2019 - 19:24

Szukam kreskówki która leciała jak dobrze pamiętam w 2010-2013 w tych latach na Disney XD. (chyba na Disney XD,ale najprawdopodobniej)
Kreskówka ta była podobna do bakugan tylko te potworki były mniejsze.
Na samym początku w 1 odcinku główny bohater skończył 18 lat i mógł wreszcie otworzyć list od swojego ojca.Była w nim napisana informacja o tym jak dostać się do innej krainy (musiał wejść do ścieków i z tam tąd zjechał do tej krainy chyba windo lub coś w tym stylu) w której żyją inni ludzie (lub podobny gatunek człowieka) oraz wśród nich są potworki,stworki które walczyły za swoich właścicieli. Poznał on swoich późniejszych przyjaciół na walce. Dostał on takie małe stworki które po wystrzeleniu lub coś w tym stylu śmierdziały.

Pamiętam tylko tyle i nie wiem czy było to dokładnie tak,ale coś w tym stylu.
Z góry dziękuje za pomoc.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com