Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#721 Gość_PAblo_*

Gość_PAblo_*
  • Gość

Napisano 07 grudnia 2018 - 01:36

Cześć 

Szukam bajki, oglądałem ją chyba na VHS? rocznik 96 a miałem może 5, 6 lat? Była tam bodajże czwórka zwierząt.. każde z nich skądś uciekło. Był to chyba osioł, kogut, kot i pies? Kotka bodajże uciekła z bogatego domu bo nikt się nią nie interesował. Nie pamiętam dokładnie, coś mi się kojarzy tytuł 4 wspaniałych czy coś takiego... ale za nic sobie nie mogę przypomnieć. Kojarzy mi się jeszcze scena z jakąś wielką fabryką parówek/ kiełbasek.. ale nie pamiętam dokładnie :/ 

Może uda się odkopać post i znaleźć tytuł. Będę bardzo wdzięczny. 

Pozdro! :) 

• 0

#722 czerep

czerep

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 260 postów

Napisano 07 grudnia 2018 - 08:59

http://dubbingpedia....ch_wspaniałych
https://www.filmweb....tet-1997-174060

• 1

#723 Gość_PAblo_*

Gość_PAblo_*
  • Gość

Napisano 07 grudnia 2018 - 11:53

o dokładnie to ta bajka! dziękuje bardzo!!! :D :D  Czyli dobrze mi się kojarzyło, jednak co wpisywałem w google to nie mogłem znaleźć dokładnie tej bajki :/

• 0

#724 Gość_Deroo_*

Gość_Deroo_*
  • Gość

Napisano 10 grudnia 2018 - 22:06

Cześć. Gdzieś w okolicach 2004 do 2008 widziałem taką jedną bajkę. Bajka była o rycerzach. Główny bohater został wygnany za zbrodnię której nie popełnił. Ogólnie byli rysowani w sposób: Bardzo duże ciała - bardzo małe stopy. Pierwsza scena przedstawia głównego bohatera i jego przyjaciela. Urządzali sobie chyba wyścig konny. Ostatnia scena przedstawia blond króla który mówi: "... I wiele się od niego nauczyłem". Ogólnie próbuję znaleźć tą bajkę od paru tygodni ale dalej nie wiem co to za bajka.

• 0

#725 Gość_Natalia_*

Gość_Natalia_*
  • Gość

Napisano 12 grudnia 2018 - 16:53

Witam
Szukam bajki, którą oglądałam z jakieś 5 lat temu. Nie pamietam dokładnie co to było, jednak coś mi tam świta. Było królestwo i w tym królestwie żyła sobie królowa, która była w ciąży. Przed narodzinami na niebie z gwiazd ułożyło się imię dziecka. Była to księżniczka. Wyrosła ona na dziewczynę, która uwielbiała strzelać z łuku i jeździć na koniu. Ona później uciekła z jakiegoś powodu, a pod koniec walczyła z jakąś wiedźma. Była to typowo kreskówkowa kreska. Pamietam tylko ze królewna (chyba) miała brązowe krótkie włosy o fryzurze podobnej do Kopernika.
Z góry dziękuję za pomoc
  • 0

#726 Caroline

Caroline

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 14 grudnia 2018 - 00:44

Witam
Szukam bajki, którą oglądałam z jakieś 5 lat temu. Nie pamietam dokładnie co to było, jednak coś mi tam świta. Było królestwo i w tym królestwie żyła sobie królowa, która była w ciąży. Przed narodzinami na niebie z gwiazd ułożyło się imię dziecka. Była to księżniczka. Wyrosła ona na dziewczynę, która uwielbiała strzelać z łuku i jeździć na koniu. Ona później uciekła z jakiegoś powodu, a pod koniec walczyła z jakąś wiedźma. Była to typowo kreskówkowa kreska. Pamietam tylko ze królewna (chyba) miała brązowe krótkie włosy o fryzurze podobnej do Kopernika.
Z góry dziękuję za pomoc

Natalia, czy to "Księżniczka Fantaghiro" ? 

Link: https://www.youtube....h?v=RfsVXoItaZc

• 0

#727 Gość_Natalia_*

Gość_Natalia_*
  • Gość

Napisano 14 grudnia 2018 - 13:37

O rany. Tak, to to. Dziękuję za pomoc ^^
  • 0

#728 Gość_An_*

Gość_An_*
  • Gość

Napisano 18 grudnia 2018 - 23:14

Hej :)
Poszukuje bajki o choince. Ogólnie pamietam tylko koniec. Dzieciom było smutno ze trzeba było spalić choinkę po świętach i nadszedł ten moment, choinkę spalono ale dzięki temu stała się chmurką.
Pomóżcie proszę :)
  • 0

#729 Gość_Nikola_*

Gość_Nikola_*
  • Gość

Napisano 29 grudnia 2018 - 21:48

Królowa posiadała naszyjnik z 4 kryształami każdy władał innym żywiołem niestety królowej przytrafił się fatalny wypadek i zmarła naszyjnik przekazano księżniczce jeśli ktoś rozpoznał tą bajkę i zna tytuł bardzo proszę o pomoc
  • 0

#730 Gość_lii_*

Gość_lii_*
  • Gość

Napisano 31 grudnia 2018 - 05:11

Jak się nazywała bajka w której bohater/bohaterowie podłączali się do hmm jakichś komputerów i tam mieli swoich wojowników jakby, wiem.ze chyba w finale mieli wrogów jeden grubszy drugi chudy taki komputerowy wirus i oni ich musieli pokonać tak właśnie chyba oni walczyli z wirusami

Kodyl lioko czy coś takiego?
  • 0

#731 Gość_Lola_*

Gość_Lola_*
  • Gość

Napisano 06 stycznia 2019 - 01:10

Cześć :)  od kilku dobrych lat poszukuje bajki, która leciala chyba na Polsacie, może tvn siedem w latach 2000-2006, zazwyczaj rano, w weekend'y, był tam chyba taki dziki pies, kundel, a może wilk, który z jakiegoś powodu trafił pod dom psa Pudla. Ta dziewczyna pies pudel, miała osobny duży różowy pokój, z taką tapetą na ścianach, i mieszkał w tym domu chyba jeszcze jeden pies. 

I z tego co pamiętam to ten pies kundel nakłonił ją żeby nie była taka sztywna itp. i później gdzieś uciekli ale nie wiem po co. Kojarzy mi się jeszcze że na koniec ludzie którzy mieli tego psa pudla, wzięli też tego kundla. 

Byłabym baaardzo wdzięczna gdyby ktoś kojarzył tą bajkę :) wydaje mi się że była do produkcja mniejszej wytwórni animacji 

pozdrawiam :)

• 0

#732 kinichi

kinichi

Bajkowy Pomagacz

• Moderator
  • 1 951 postów

Napisano 10 stycznia 2019 - 01:49

Hej :)
Poszukuje bajki o choince. Ogólnie pamietam tylko koniec. Dzieciom było smutno ze trzeba było spalić choinkę po świętach i nadszedł ten moment, choinkę spalono ale dzięki temu stała się chmurką.
Pomóżcie proszę :)

Bajki Andersena: choinka
https://www.ipla.tv/...ef6bfe937d174a8
  • 0

#733 Gość_Patryk_*

Gość_Patryk_*
  • Gość

Napisano 10 stycznia 2019 - 15:43

A ja szukam bajki o chlopaku ktory chcial byc rycerzem jak ojciec
  • 0

#734 Gość_Lukka_*

Gość_Lukka_*
  • Gość

Napisano 11 stycznia 2019 - 00:21

Witam poszukiwacze.
Ostatnio mam jakiś flashbang w głowie pewnej bajki chciałbym bardzo sobie przybliżyć co to była za bajka.
Niewiele pamiętam szczegółów ale to była taka bajka akcji coś jak film, pamiętam że kilka odcinków tego było, główni bohaterowie to ekipa gości co przeżywają różne historie ratują świat i tak dalej. W mojej pamięci zakorzeniły się widoki super motorów, samochodów i różne akcje wybuchy itp.
Pamiętam tylko jedną scenkę jak bohaterowie tej bajki wjechali samochodem do tunelu który się burzył i w przygnieconym aucie jeden z nich powiedział "Teraz już wiem jak się czują sardynki w puszce" haha wiem że to niewiele co napisałem, ale ktoś może wie i napiszę mi :-)
Mogę dodać że to było na płytach CD kilka części tej bajki/filmu tego było, a figurki bohaterów tego sprzedawali w sklepach z zabawkami, więc dość znane musiało być.

• 0

#735 Gość_Lola_*

Gość_Lola_*
  • Gość

Napisano 11 stycznia 2019 - 01:28

hejj, a moze Młodzi Tytani? mozliwe ze ta kwestia o sardynkach byla w kilku bajkach, ale chyba kojarzę ją właśnie z Młodych Tytanów, i powiedział ją chyba Cyborg albo Bestia. 

https://www.youtube.com/watch?v=6beIDszC2xo 

Witam poszukiwacze.
Ostatnio mam jakiś flashbang w głowie pewnej bajki chciałbym bardzo sobie przybliżyć co to była za bajka.
Niewiele pamiętam szczegółów ale to była taka bajka akcji coś jak film, pamiętam że kilka odcinków tego było, główni bohaterowie to ekipa gości co przeżywają różne historie ratują świat i tak dalej. W mojej pamięci zakorzeniły się widoki super motorów, samochodów i różne akcje wybuchy itp.
Pamiętam tylko jedną scenkę jak bohaterowie tej bajki wjechali samochodem do tunelu który się burzył i w przygnieconym aucie jeden z nich powiedział "Teraz już wiem jak się czują sardynki w puszce" haha wiem że to niewiele co napisałem, ale ktoś może wie i napiszę mi :-)
Mogę dodać że to było na płytach CD kilka części tej bajki/filmu tego było, a figurki bohaterów tego sprzedawali w sklepach z zabawkami, więc dość znane musiało być.

• 0

#736 Gość_Jano_*

Gość_Jano_*
  • Gość

Napisano 14 stycznia 2019 - 01:11

Jak nazywała się bajka gdzie było 2 kosmitów chyba I latali na inne planety na kanapie? Ktoś pamięta?
  • 0

#737 Gość_Piotrek_*

Gość_Piotrek_*
  • Gość

Napisano 16 stycznia 2019 - 12:44

Witam

Chciałbym abyście pomogli mi w znalezieniu tytułu bajki. Jedyne tak naprawdę co pamiętam to to, że w tej bajce występowały różne bronie typu miecze, łuki, młoty które miały tak jakby dusze (i nie, nie jest to Bleach), te bronie miały także ruchome wbudowane oko. Główny bohater mógł rozmawiać ze swoja bronią. 

• 0

#738 czerep

czerep

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 260 postów

Napisano 16 stycznia 2019 - 15:26

Witam

Chciałbym abyście pomogli mi w znalezieniu tytułu bajki. Jedyne tak naprawdę co pamiętam to to, że w tej bajce występowały różne bronie typu miecze, łuki, młoty które miały tak jakby dusze (i nie, nie jest to Bleach), te bronie miały także ruchome wbudowane oko. Główny bohater mógł rozmawiać ze swoja bronią. 

Wakfu?

• 0

#739 Gość_Pawel bolkow_*

Gość_Pawel bolkow_*
  • Gość

Napisano 16 stycznia 2019 - 22:23

Czesc szukam bajki lata 90 pamietam jedynie ze na vhs . ojciec uciekal z synem przed jakims bandyta ktory chcial z nim walczyc ukryl syna w jaskini padal deszcz ojciec zginą cos byla jeszcze z korzeniem zenszen chlopak pamietam trenowal rósł aby pomscic ojca ..pomocy 52cl@wp.pl
  • 0

#740 Michu_Weasley

Michu_Weasley

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 72 postów

Napisano 19 stycznia 2019 - 05:58

Cześć :)  od kilku dobrych lat poszukuje bajki, która leciala chyba na Polsacie, może tvn siedem w latach 2000-2006, zazwyczaj rano, w weekend'y, był tam chyba taki dziki pies, kundel, a może wilk, który z jakiegoś powodu trafił pod dom psa Pudla. Ta dziewczyna pies pudel, miała osobny duży różowy pokój, z taką tapetą na ścianach, i mieszkał w tym domu chyba jeszcze jeden pies. 

I z tego co pamiętam to ten pies kundel nakłonił ją żeby nie była taka sztywna itp. i później gdzieś uciekli ale nie wiem po co. Kojarzy mi się jeszcze że na koniec ludzie którzy mieli tego psa pudla, wzięli też tego kundla. 

Byłabym baaardzo wdzięczna gdyby ktoś kojarzył tą bajkę :) wydaje mi się że była do produkcja mniejszej wytwórni animacji 

pozdrawiam :)

Czy chodzi ci o "Zakochany kundel"? xD

b_1_26473.jpg

Użytkownik Michu_Weasley edytował ten post 19 stycznia 2019 - 05:59

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com