Szukam bajki, w której dwie ośmiornice biły się ze sobą na ringu i jedna z nich wyrwała drugiej mackę. Ktoś może pamięta coś takiego?
Pozdrawiam!
Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
#701 Gość_Paweł_*
Napisano 07 września 2018 - 00:47
#702 Gość_Anon_*
Napisano 08 września 2018 - 11:46
@okilko
Druga bajka to nie będzie przypadkiem Nascar racers jak kolega pisał wyżej? https://www.youtube....h?v=CtOJTJbtTLU
Ja korzystając z okazji chciałbym o coś zapytać. Pisałem też na email podany w "kontakcie" ale nie dostałem odpowiedzi. Mianowicie.
Czy w najbliższym czasie będzie w ogóle możliwość zarejestrowania się tutaj na forum? Nie ukrywam że to chyba jedyne forum jakie znalazłem które jest związane z bajkami/kreskówkami. Fajnie byłoby popisać tudzież powspominać dawne tytuły. Niestety stronki takie jak filmweb odpadają ze względu na duże zagęszczenie dzieciarni jeśli można to tak nazwać
Dziękuję za odpowiedz.
#703 Gość_Jadzia_*
Napisano 08 września 2018 - 15:02
Szukam bajki , w której występowały zwierzęta domowe w szczególności ptaki tj. kaczki , kury. Bohatera nazywali BRZYDKIM. Ciążyła na nim jakaś klątwa bo spotkał nad wodą nie wiem ale chyba jakiegoś CHoCHLIKA? Bł tam także pożar jak wybrali się z nauczycielem na biwak i tam wybuchł pożar.On miał jedno chyba już ostatnie życzenie i chciał aby ten pożar sie nie wydarzył. I tak tez sie stało. Z tego BRZYDKIEGO wyśmiewali się.
#704 Gość_Paweł_*
Napisano 10 września 2018 - 18:13
Przeczesałem cały internet w poszukiwaniu bajki którą pamiętam z dzieciństwa (ok lata 04-07) Niestety jedyne co znalazłem, to inni ludzie którzy (chyba) szukają tego samego tytułu i tak samo jak ja bez skutku. Mianowicie:
Bajka opowiadała o kimś w rodzaju mnicha i jego podopiecznym, jakby giermku. Przemiezali swiat na osiołku. Pamiętam jeszcze że była jakby w stylu anime, ale lekko, bardziej z powodu dużych oczu bohaterów.
Bajka leciała rano na jedynce albo dwójce. Dziwi mnie że w internecie nie ma po niej sladu, skoro pamiętam jak ilekroc wlaczałem telewizor rano to ona leciała.
Jakis czas temu ktos pisał o bajce o chłopcu w brązowej sukience i osiołku i to chyyyba było to. Tylko tytułu brak :/
Napisano 10 września 2018 - 19:01
Moje skojarzenia do trafnych zwykle nie należą (stąd rzadko tu odpisuję), ale może to jedno z tych:
- Mały rycerz El Cid
- Don Coyote i Sancho Panda
- Sylvan
#706 Gość_Paweł_*
Napisano 10 września 2018 - 19:40
Napisano 11 września 2018 - 09:50
Super że mogłem pomóc! ^^
#708 Gość_Agniecha_*
Napisano 13 września 2018 - 08:15
#709 Gość_Mietas_*
Napisano 17 września 2018 - 09:21
Cześć wszystkim!
Szukam bajki z mojego dzieciństwa, było to słuchowisko z piosenkami na kasetach magnetofonowych.
Zwierzaki jechały pociągiem, miś był konduktorem, a zwierzaki kłóciły się, czy pociąg jedzie do Kwiatkowa czy Kapustkowa.
Będę wdzięczny za jakiś trop
#710 Gość_Lolek_*
Napisano 25 września 2018 - 19:19
Napisano 25 września 2018 - 21:31
Magi-Nation?
#712 Gość_Hanika_*
Napisano 06 października 2018 - 00:42
#713 Gość_Anna_*
Napisano 09 października 2018 - 10:02
Jak się nazywa bajka, w której występuje nadmuchiwany asystent opieki medycznej "Tamada" wykonany przez młodego naukowca o tym samym nazwisku, który zginął w pożarze ratując swego wykładowcę? Bardzo proszę o pomoc.
#714 Gość_Marcin_*
Napisano 10 października 2018 - 14:24
Jak się nazywa bajka, w której występuje nadmuchiwany asystent opieki medycznej "Tamada" wykonany przez młodego naukowca o tym samym nazwisku, który zginął w pożarze ratując swego wykładowcę? Bardzo proszę o pomoc.
Wielka Szostka - Big Hero 6
m.
#715 Gość_Kehlani_*
Napisano 19 października 2018 - 17:03
Cześć, próbuje już jakiś czas(nieskutecznie niestety) znaleźć bajkę, którą miałem na kasecie VHS. Szczegółów dokladnie nie pamietam ale byly tam jakieś wilko podobne zwierzęta(chodziły i rozmawiały jak zwykłe ludzie), był tam też prawdopodobnie ziomowy klimat, jeździły takimi dziwnymi maszynami. Wiem, że mało szczegółowy opis ale tyle niestety pamietam, pozdrawiam i liczę na odpowiedz!
#716 Gość_IDerek_*
Napisano 09 listopada 2018 - 16:14
Bajka (FILM) o Chłopcu i psie i o dziewczynce. Dziewczynka znalazła jakiś struj foki i poszła do wody.Coś w tym stylu.
#717 Gość_Bartłomiej_*
Napisano 09 listopada 2018 - 20:15
Cześć, szukam bajki o ( z tego co pamiętam 2 chłopcach) strzelali oni z takiego urządzenia, w jednym z odcinków pamiętam aby trenować szybkość jedną ręką rysowali trójkąt a drugą koło jednocześnie. Odbywały się tam jakieś turnieje właśnie z wykorzystaniem takich urządzeń do strzelania (kulkami?)
#718 Gość_OLA_*
Napisano 18 listopada 2018 - 23:31
Mam ogromną prośbę, może ktoś z Was będzie wiedział, o jaką bajkę mi chodzi. Mianowicie pamiętam tylko tyle, że szła taka a'la parada każdego dnia rano. W paradzie szedl m. In. Burmistrz i narrator śpiewał burmistrz ratatata (...) i na końcu jechała smieciarka, która najeżdzała na dziurę w drodze i wysypywały się z niej właśnie śmieci do tej dziury i tak każdego dnia rano. .
#719 Gość_Piotrek_*
Napisano 30 listopada 2018 - 10:21
Witam,szukam pewnej bajki,a mianowicie widzialem ją raz w wieczorynce na TVP1 jakies 12 lat temu. Pamiętam,że był tam jakis biały miś z grupką przyjaciół(zwierząt). Pamiętam z niej jedną piosenkę : "gdy rano wstaje nowy dzień,budze się z ochotą,nawet kiedy deszczyk pada ja nie smuce się. Przyjaciół wokół wielu mam,moge nan ich liczyć,bo wiem,że nigdy nie będę sam,bo szczerość w sercu mam..przyjażń piekna jest...(...)". Błagam,pomożcie.
#720 Gość_Karol_*
Napisano 04 grudnia 2018 - 02:38
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych