Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#681 Gość_Darek_*

Gość_Darek_*
  • Gość

Napisano 17 lipca 2018 - 23:43

Bajka gdzie glowny bohater (dzieciak?) Jezdzil i walczyl w turniejacj za pomoca ipadow (na ipadzie) mial swojego herosa ktorego upgreidowal za pomoca dyskietek?tylko tyle pamietam.. moze ktos pomoc ?:(
  • 0

#682 Gość_Iza_*

Gość_Iza_*
  • Gość

Napisano 23 lipca 2018 - 10:59

Witajcie, szukam bajki która była o trzech agentkach, które były normalnymi Dziewczynami, a po wypiciu magicznego koktajlu/eliksiru zmieniały się w agentki. Gonił ich zły pan, który był z psem, miał dziwny głos I poruszał się tak mi się wydaje w jakiejś maszynie, a przynajmniej napewno w jednym odcinku się nią poruszał. Ppdejrzewam, że rocznik wykonania tej bajki to około lat 00, w wykonaniu ppdobna do Aparatki. Z góry dziękuje za każdy trop. :)
  • 0

#683 Gość_Iza_*

Gość_Iza_*
  • Gość

Napisano 23 lipca 2018 - 11:06

Cześć, chciałabym znaleźć bajkę która kiedyś leciała na teletoon plus ale nie pamiętam tytułu
Opis bajki:
Główną bohaterką chyba była dziewczyna w różowych włosach, pamiętam że w normalnym świecie była grupka przyjaciół i oni teleportowali się do tego świata gdzie była ta dziewczyna gdy działo się coś złego , jedna dziewczyna w tym świecie miała latająca deskorolkę
Proszę pomóżcie :(

Wątek z różowymi włosami, teleportacją I grupką przyjaciół był w Mia I ja, ale deskorolki nie pamiętam :|
  • 0

#684 Gość_Ola_*

Gość_Ola_*
  • Gość

Napisano 30 lipca 2018 - 12:57

Szukam pewnej bajki nie wiem jaki tytuł było ze rodzina lisów czy tam dwa lisy mieszkały w mieście i miały przygody to jest dosyć stara bajka chyba leciała kiedyś na TVP Polonii ale mało kto ja kojarzy lisy to chłopak i dziewczyna na interniści nic nie ma
  • 0

#685 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 30 lipca 2018 - 13:16

Witam :) Szukam bajki o 3 dziewczynach które za pomocą medalionów ( broszka ) przemieniały się.  Pamiętam że jeden z kształtów to serce i jedna z bohaterek miała kolor różowy lub fioletowy. Chyba jedna z nich miała na imię Stella ale mogę sie mylić :( Przepraszam że tylko tyle ale tylko takie przebłyski bajki mam :(

Wiesz nie wiem czy oto ci chodzi ale WINX taka bajka na początku były właśnie 3 dziewczyny i była stella i one się w wróżki przemieniały
  • 0

#686 Qupiack

Qupiack

Bajkowy Fan

• Members
  • PipPipPipPip
  • 125 postów

Napisano 30 lipca 2018 - 19:14

Witam! Jak byłam bardzo mała to lubiłam takie dwie bajki, miałam je na kasecie VHS. Jedną już udało mi się odszukać po latach. Okazało się, że ta pierwsza nazywała się Książę Grzmotów. Niestety drugiej do tej pory nie udało mi się zlokalizować w czeluściach internetu:( Raczej musiały być z tego samego okresu, ale wydaje mi się, że trochę różniły się kreską no i tematyką. Ta druga bajka była trochę jakby si-fi w stylu gwieznych wojen (wydaje mi się, że maszyny były bardzo podobne takie z wysokimi nogami). Akcja pamiętam częściowo toczyła się w jakimś kosmosie czy w kopalni, ludzie mieli tam niewolniczo pracować i szukać jakichś chyba diamentów. Często opadali z sił. Ogólnie wydaje mi się,że raczej to była smutna bajka. Głównym bohaterem był młody chłopak, raczej miał jasne włosy, przewiązane opaską, też kogoś z rodziny stracił. Trafił później chyba do jakiegoś królestwa i księżniczki może? Powiem szczerze bardzo mało już pamiętam z czasów jak się miało 5-6 lat, więc każda wskazówka byłaby na wagę złota. Z góry dziękuję i Pozdrawiam

Książe Grzmotów jakiś czas temu oglądałam po angielsku, nadal jest na you tube:

https://www.youtube....h?v=qG6dOA6wRKU

• 0

#687 Badboyski

Badboyski

Nowy

• Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 31 lipca 2018 - 01:25

Witam serdecznie :)

Poszukuję bajki, która działa się na morzu/statkach/w porcie. Nie jestem pewien czy to była jedna długa czy odcinkowa. Jestem z rocznika 93 więc oglądałem ją pewnie gdzieś w okolicach 95-00. Nie był to Sandokan. Wiem, że w pewnym momencie bajka działa się w Azji? Wiem, że bardzo mało szczegółów ale mam nadzieję, że wystarczy bo bardzo chodzi mi ona po głowie a ja za nim nie mogę sobie przypomnieć :(

Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia! 

• 0

#688 Gość_Slejker_*

Gość_Slejker_*
  • Gość

Napisano 06 sierpnia 2018 - 02:16

Bajka gdzie glowny bohater (dzieciak?) Jezdzil i walczyl w turniejacj za pomoca ipadow (na ipadzie) mial swojego herosa ktorego upgreidowal za pomoca dyskietek?tylko tyle pamietam.. moze ktos pomoc ?:(

Siemka wydaje mi się że może to być MegaMan NT Warrior
  • 0

#689 Gość_Slejker_*

Gość_Slejker_*
  • Gość

Napisano 06 sierpnia 2018 - 02:32

Siemka mam 2 bajki które potrzebuje znaleźć :
1- Była to bajka pełnometrażowa której jak dobrze pamietam akcja działa się w zimę ( prawdopodobnie Boże narodzenie )
Opowiadała ona o dzieciach w domu dziecka i ich strasznej opiekunce dzieci miały również drzewo które nazywały z tego co pamietam
„Matką nadzieją” i chyba dwójka z tych dzieci wybrała się na wyprawę w poszukiwaniu czegoś nie pamietam już niestety szczegółów

2- Przy tej bajce pamiętam niestety tylko że była ona chyba serialem animowanym ale mogę się mylić i opowiadała ona o zwierzętach mieszkających na barkach na jakimś jeziorze chyba i w jednym odcinku dwójka przyjaciół poszła do jakiegoś lasu i jeden z nich ( prawdopodobnie był to żółty kaczor ) zaklinował swoją nogę w jakiejś dziurze

Z góry dziękuje za pomoc ;-)
  • 0

#690 pshq

pshq

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 200 postów

Napisano 06 sierpnia 2018 - 20:45

Witam serdecznie :)

Poszukuję bajki, która działa się na morzu/statkach/w porcie. Nie jestem pewien czy to była jedna długa czy odcinkowa. Jestem z rocznika 93 więc oglądałem ją pewnie gdzieś w okolicach 95-00. Nie był to Sandokan. Wiem, że w pewnym momencie bajka działa się w Azji? Wiem, że bardzo mało szczegółów ale mam nadzieję, że wystarczy bo bardzo chodzi mi ona po głowie a ja za nim nie mogę sobie przypomnieć :(

Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia! 

może to Sindbad, choć lata emisji nie pasują
https://pl.wikipedia...rial_animowany)

• 0

#691 Gość_Luiza_*

Gość_Luiza_*
  • Gość

Napisano 09 sierpnia 2018 - 12:47

Szukam bajki. Ani google, ani nikt nie może mi pomóc. Rodzeństwo podróżuje rakietą po różnych światach, przejścia pomiędzy światami wyglądały tak, jakby przechodzili przez kliszę filmową. Byli w krainie zajączka wielkanocnego (była pokazana produkcja jajek wiekanocnych), u Mikołaja (tam jeździli kolejką, objadali się słodyczami), po drodze gdzieś też widzieli Rusałkę (chyba miała jakiś lampion ze świetlikami), na koniec byli chyba w jakimś zamku (pamiętam że była tam jakaś scena z bączkiem takim do zabawy:P). Żeby wrócić rakietą do domu musieli do niej napchać dużo poduszek żeby było miękko. Ktoś chyba ich tam oprowadzał. Ogólnie stara bajka, może lata 90'? Nie żadna wesoła animacja, raczej z tych bardziej nostalgicznych, z morałem. POMOCY! Kupę lat już próbuję ją znaleźć.

• 0

#692 Gość_Jacek_*

Gość_Jacek_*
  • Gość

Napisano 09 sierpnia 2018 - 15:01

Hej! Szukam takiego programu telewizyjnego dla dzieci. Były tam 3 maskotki podróżujące kolorowym samochodem, jedna z nich była zielona i nazywała się Gruff albo jakoś tak. To leciało między 2004-2006 rokiem na TV4 z tego co pamiętam.

• 0

#693 Gość_Sieradz 89_*

Gość_Sieradz 89_*
  • Gość

Napisano 11 sierpnia 2018 - 16:16

Witam szukam bajki w którym był parostatek
Grupka osób to odnowila i mieszkał w nim taki brodacz co potem jadł sok pomidorowy w puszkach i g9 napędzal
  • 0

#694 Gość_Szymon_*

Gość_Szymon_*
  • Gość

Napisano 14 sierpnia 2018 - 12:58

Cześć.

Szukam dwóch bajek; jedna była o czarodziejach i wymiarowym światem. Czarodziei tych dobrych było 5 bodajże. Jeden młody chłopak, który używał mocy w żółtym kolorze i dwie dziewczyny, jedna, gdy wybuchała złością zamieniała się w bestie, używała mocy o różowym kolorze, druga dziewczyna chyba o niebieskim. Mieli oni duzy dom ogrodzony murem i bramą z dwoma kamerami. Właścicielką byla starsza osoba, (też czarodziejka) oraz występował tam czarodziej smok. Była też zła harpia, która używała mocy o czarnym kolorze (ta starsza babka uwięziła ją w innym wymiarze).

Druga bajka to mała postać, która do walki używała złotego kółka, wstęgi oraz włóczni. Pamiętam tylko to i to, że kiedyś odbywał walkę z pająkiem lodowym w jaskini, zamroził mu jego kółko, włócznię i wstęge. Za CHINY NIE pamietam tytulow, prosze o pomoc. 

• 0

#695 Gość_Ala_*

Gość_Ala_*
  • Gość

Napisano 15 sierpnia 2018 - 22:37

Siemka. Ostatnio przypomniała mi się bajka w której dzieci stawały się postaciami różnych żywiołów (ogień, woda, powietrze, skały/ziemia/góry(nie wiem które) a było i CHYBA las) i walczyły w sumie nie wiem z czym/kim. Wydaje mi się że bajka była na zig zapie (teraz to jakieś teletoon). I jeszcze pamiętam że w jednym z odcinków byki w ogromnym zamku z lawy na wodzie.

• 0

#696 Gość_Michał_*

Gość_Michał_*
  • Gość

Napisano 17 sierpnia 2018 - 12:29

Witajcie! szukam bajki z lat 90. Pamiętam z niej tyle - Było tam zwierzątko misio - podobne, które wpadło na statek (chyba poprzez to że wlazło do worka z paszą, a ten worek został wrzucony na statek). zwierzątko miało na statku chorobę morską, trafiło na obcy ląd. Pamiętam że był tam jakiś motyw z dżunglą. Proszę o pomoc

• 0

#697 Gość_Marcin_*

Gość_Marcin_*
  • Gość

Napisano 23 sierpnia 2018 - 16:21

Witam,

Szukam bajki z vhs: (niewiele pamietam ale moze ktos skojarzy)

- postacie z bajki mialy na piersi logo / totem zwierzecia w ktore mogly sie przeminic, np w delfina, czy tygrysa, etc.

Nie pamietam wiecej szczegolow, chyba bylo to zwiazane z jakas magia...

M.

• 0

#698 Gość_Kasia_*

Gość_Kasia_*
  • Gość

Napisano 28 sierpnia 2018 - 23:15

Szukam bajki, wiem że tam był taki domem z rodzinką i to było wszystko zrobione z kołek a ten chłopiec miał kolege które był zaś z kwadratów pomóżcie plis
  • 0

#699 kinichi

kinichi

Bajkowy Pomagacz

• Moderator
  • 1 951 postów

Napisano 29 sierpnia 2018 - 13:52

Kasiu: Olinek Okrąglinek
hqdefault.jpg
  • 0

#700 Gość_Tomek_*

Gość_Tomek_*
  • Gość

Napisano 30 sierpnia 2018 - 06:16

Cześć, szukam tytułu bajki z dzieciństwa niestety póki co bez powodzenia i powoli zaczyna zamieniać się to w jakiś obłęd : )
Nie pamiętam o czym była dokładnie... jedyne co zostało w mojej pamięci to jej zakończenie: las, noc i domek w którym świeci się światło a narrator wypowiada kwestę w stylu: " tylko w jednym domku wciąż paliło się światło, gdyż Doktor Rumianek miał nocny dyżur" coś w ten deseń. Co Wy na to? :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com