Poszukuje filmu animowanego ,który leciał na (pulsie,RTL, lub tele5).Był to film o wiosce ,która była na wielkim drzewie i główna bohaterką była chyba jakaś wojowniczka.Niestety nic więcej nie pamietam.
Napisano 14 kwietnia 2018 - 20:09
Poszukuje filmu animowanego ,który leciał na (pulsie,RTL, lub tele5).Był to film o wiosce ,która była na wielkim drzewie i główna bohaterką była chyba jakaś wojowniczka.Niestety nic więcej nie pamietam.
Napisano 16 kwietnia 2018 - 21:16
Poszukuję bajki, którą posiadałam niegdyś na vhs, prawdopodobnie z lat 80-90. Nie pamiętam szczegółów, ale wydaje mi się, że było to o chłopcach chodzących do szkoły. Był tam motyw walki na śnieżki i jakiegoś pana, który dostał śnieżką w oko i został niewidomy przez to. Kojarzę też coś ze zbieraniem znaczków ktoś tam na pewno chodził o kulach i była apteka ze znakiem węża.
Może komuś się uda rozszyfrować, pozdro!
Napisano 04 maja 2018 - 22:51
Cześć,
Poszukuję tytułu kreskówki która była emitowana około 15 lat temu, prawdopodobnie na TVP. Opowiadała o humanoidalnych psach, które należały do jakiejś agencji walczącej ze złem i nie były to Tajne akta psiej agencji . Kojarzy mi się, że w intrze lub którymś odcinku był motyw Stonehenge, a jeden z psów okazał się chyba wilkołakiem. Może ktoś coś kojarzy
Napisano 08 maja 2018 - 11:14
Cześć,
Poszukuję tytułu kreskówki która była emitowana około 15 lat temu, prawdopodobnie na TVP. Opowiadała o humanoidalnych psach, które należały do jakiejś agencji walczącej ze złem i nie były to Tajne akta psiej agencji . Kojarzy mi się, że w intrze lub którymś odcinku był motyw Stonehenge, a jeden z psów okazał się chyba wilkołakiem. Może ktoś coś kojarzy
Kuba - "Road Rovers". Dzięki za przypomnienie tej bajki Czy ktoś pamięta jak nazywała się po polsku? Pozdrawiam
https://www.youtube....h?v=1VDa59HIpkE
https://www.youtube....h?v=TlbDg0EKMLw
https://www.youtube....h?v=KfUxGUPHq-M
Napisano 14 maja 2018 - 18:51
Hej, czy ktoś kojarzy bajkę, której głównymi bohaterami były lisy? Lisica jeździła na motocyklu, pamiętam scenę jak zdejmowała kask i wysypywała się spod niego jej bujna, ruda grzywa. Był też zakochany w niej lis - któreś z nich było dziennikarzem albo detektywem.
Napisano 17 maja 2018 - 13:58
Pierwsze skojarzenie, choć pewnie błędne: Geronimo Stilton
Tyle że to myszy, ale w zasadzie wyglądają trochę podobnie do lisów, jak zignorować ogony i kształt uszu...
Napisano 17 maja 2018 - 17:01
to gormitiSiemka. Ostatnio przypomniała mi się bajka w której dzieci stawały się postaciami różnych żywiołów (ogień, woda, powietrze, skały/ziemia/góry(nie wiem które) a było i CHYBA las) i walczyły w sumie nie wiem z czym/kim. Wydaje mi się że bajka była na zig zapie (teraz to jakieś teletoon). I jeszcze pamiętam że w jednym z odcinków byki w ogromnym zamku z lawy na wodzie.
Napisano 25 maja 2018 - 00:24
Cześć, od kilku lat męczę się, by znaleźć bajkę, którą pamiętam z dzieciństwa
Miałam ją na kasecie VHS, najprawdopodobniej była zgrana, a nie oryginalna. Oglądałam ją najpewniej w latach 2003-2006, gdzieś w tym okresie.
Najpewniej była pełnometrażowa, ale ręki nie dam uciąć. Była z dubbingiem.
Nie pamiętam ani trochę kreski, fabułę szczątkowo. Była tam dziewczynka, która mieszkała z mamą (coś mi świta, że nie było ojca, ale pewna nie jestem). Ta dziewczynka w pewnym momencie ma stworka (chyba pastelowo różowego, ale pewności nie mam), który się powiększał chyba pod wpływem wody. Chyba ta dziewczynka ukrywała tego stworka przed mamą, akiedy wyszło na jaw, że go ma, odwieźli go gdzieś do "swoich". Chyba tak to było, o ile czegoś sobie mój mózg nie dorobił
Pamiętam, że na samym końcu mama dziewczynki opowiada/czyta córce książkę i później następuje jakiś taki dialog:
"-Ale to nie jest bajka o (tytuł ulubionej bajki dziewczynki, nie pamiętam go)!
-Ale teraz jest"
W tym momencie chyba bajka się kończyła
Z góry dzięki za pomoc
Napisano 25 maja 2018 - 08:57
http://is2.4chan.org...27231564998.jpg
Czy ktoś wie co to za postać lub z jakiej jest bajki? Z góry dzięki
Napisano 26 maja 2018 - 21:15
Witam szukam starej bajki o dziecku z magiczną czerwoną szarfą i złotą obręczą,która zawsze po rzuceniu wracała.Dziecko było małe i miało dwa koki (był to chyba chłopiec)pochodziło chyba z królewskiej rodziny w jednym odcinku było o łuku na wieży, który żeby naciągnąć cięciwę potrzeba było siły 10 mężczyzn i zostały do niego tylko 3 strzały, bohater wszedł na wieżę i rozciągną cięciwę nogą i rękami, wystrzelił 2 strzały które zostawiały za sobą jasno niebieską smugę, ojciec był bardzo zły. Więcej nie pamiętam,będę bardzo wdzięczny za wszelkie wiadomości. Dziękuję
Napisano 31 maja 2018 - 12:50
Kiedyś na VHSie miałam bajkę, wiem, że była w odcinkach, albo o zwierzątkach, albo o misiach nie pamiętam dokładnie. I pamiętam, że były tam poruszane tematy ochrony środowiska np. ktoś zatruł (chyba) jezioro jakąś smołą z tankowca i misie/zwierzątka to odkryły, czy o śmieciach coś. Wiem, że mało szczegółów, ale nie mogę sobie nic więcej przypomnieć.
Ludzie chyba też tak występowali. Nie są to troskliwe Misie, ani Przyjaciele z Zielonego Lasu.
Napisano 06 czerwca 2018 - 20:51
Napisano 23 czerwca 2018 - 20:59
Hej, szukam tytułu bajki, którą widziałam sto lat temu na kanale TMT. Pamiętam w niej tylko tyle, że chyba główną postacią był mały chłopiec, który kolegował się/przebywał z małym diabłem, w jednej scenie chłopczyk przechodził przez zamglone pole zboża w ciemnych kolorach, a w innej było siedlisko kormoranów. Nie mam pojęcia, na czym polegała fabuła.
Napisano 27 czerwca 2018 - 12:44
Napisano 28 czerwca 2018 - 21:57
Witam
Poszukuję tytułu bajki już od kilku lat
Bajkę miałem na VHS w roku ok 1991 1992
było kilka odcinków o dwóch nie wiem braciach , kolegach , znajomych (nie pamiętam) jeden miał oklulary które miały jakąś zdolność z tego co pamiętam to chyba widział przez ściany
-jeden z odcinków był jak płynęli na łodce wiosłami
-kolejny odcinek był na jakimś zamku czy w lochach
Więcej faktów nie pamiętam a kaseta niestety gdzieś mi przepadła a szkoda bo był to prezent od babci.
Jeśli jest ktoś w stanie pomóc Dziękuję
Napisano 02 lipca 2018 - 15:58
Bajka o której piszesz to chyba Legenda NezhaWitam szukam starej bajki o dziecku z magiczną czerwoną szarfą i złotą obręczą,która zawsze po rzuceniu wracała.Dziecko było małe i miało dwa koki (był to chyba chłopiec)pochodziło chyba z królewskiej rodziny w jednym odcinku było o łuku na wieży, który żeby naciągnąć cięciwę potrzeba było siły 10 mężczyzn i zostały do niego tylko 3 strzały, bohater wszedł na wieżę i rozciągną cięciwę nogą i rękami, wystrzelił 2 strzały które zostawiały za sobą jasno niebieską smugę, ojciec był bardzo zły. Więcej nie pamiętam,będę bardzo wdzięczny za wszelkie wiadomości. Dziękuję
Napisano 06 lipca 2018 - 08:13
Napisano 11 lipca 2018 - 13:33
Napisano 12 lipca 2018 - 14:50
Witam! Jak byłam bardzo mała to lubiłam takie dwie bajki, miałam je na kasecie VHS. Jedną już udało mi się odszukać po latach. Okazało się, że ta pierwsza nazywała się Książę Grzmotów. Niestety drugiej do tej pory nie udało mi się zlokalizować w czeluściach internetu:( Raczej musiały być z tego samego okresu, ale wydaje mi się, że trochę różniły się kreską no i tematyką. Ta druga bajka była trochę jakby si-fi w stylu gwieznych wojen (wydaje mi się, że maszyny były bardzo podobne takie z wysokimi nogami). Akcja pamiętam częściowo toczyła się w jakimś kosmosie czy w kopalni, ludzie mieli tam niewolniczo pracować i szukać jakichś chyba diamentów. Często opadali z sił. Ogólnie wydaje mi się,że raczej to była smutna bajka. Głównym bohaterem był młody chłopak, raczej miał jasne włosy, przewiązane opaską, też kogoś z rodziny stracił. Trafił później chyba do jakiegoś królestwa i księżniczki może? Powiem szczerze bardzo mało już pamiętam z czasów jak się miało 5-6 lat, więc każda wskazówka byłaby na wagę złota. Z góry dziękuję i Pozdrawiam
Napisano 12 lipca 2018 - 15:10
Pamiętam też, że raz jeden jedyny oglądałam bajkę-historię o chorym chłopcu, który miał swoją ukochaną przytulankę- misia. Bardzo ciężko zachorował- na jakąś chorobę zakaźną i jak wyzdrowiał musiał wyrzucić swoją przytulankę na wysypisko ( w jakimś odludnym miejscu, lesie może?), żeby te bakterie nie zrażały innych ludzi. I mama kazała mu się z nim rozstać. Też to mógł być początek lat 90- tych. Animacja podobna wydaje mi się do Kubusia Puchatka, ale nie przypominam sobie, żeby akurat ta bajka miała taki odcinek. Może ktoś też tę inną bajkę pamięta.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych