Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#641 Gość_Beata_*

Gość_Beata_*
  • Gość

Napisano 28 stycznia 2018 - 20:08

Szukam bajki - pamiętam tylko urywki -  postać animowana miała taki duży nos, mieszkała z babcią, miała problem z kłamaniem, miała babci kupić jakieś bilety na koncert; miała swoje złe odbicie w lustrze, na końcu ratuje swoje miasto, pomnik bohatera jest odwrócony tyłem; może coś, ktoś?

• 0

#642 Gość_Kuba_*

Gość_Kuba_*
  • Gość

Napisano 29 stycznia 2018 - 01:35

Witajcie szukam pewnej bajki która prawdopodobnie była emitowana na carton network o bajka podlegała na walce na jakieś miecze gdzie wkładali różne krysztaly które miały różne moce i jeździli na motocyklach gdzie po włożeniu kryształu i wciśnięciu dźwigni rozkładany sie skrzydła i mogli llatac na nich po za tym pamietam jeszcze ze mieli jedna wielka latająca bazę
  • 0

#643 AtoMan

AtoMan

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 177 postów

Napisano 29 stycznia 2018 - 10:46

Thundercats?
  • 0

#644 Gość_Shirocchi_*

Gość_Shirocchi_*
  • Gość

Napisano 01 lutego 2018 - 03:03

Hejka, szukam od bardzo dawna pewnej bajki, była ona już wydana na płycie DVD bo ostatni raz ją oglądałam w 2005 roku. 

Ogólnie pamiętam, że były tam zwierzęta, głównym bohaterem było zwierze rodzaju męskiego, a lisiczka czy coś takiego go uwolniła i potem się skrywali w lesie i szykowali nore niby kolorowymi poduszkami przy tym śpiewając. Ta lisiczka miała młodsze rodzeństwo i wiem, że uciekali chyba od ludzi. Ale do dziś widzę te kolorowe mchy którymi stroiła norke. Pomóżcie proszę, bo ja się poddaje.

• 0

#645 Gość_Rafał_*

Gość_Rafał_*
  • Gość

Napisano 05 lutego 2018 - 18:07

Leciała w telewizji bajka/anime o takiej dziewczynie co miała takie żyjące demoniczne ostrze z okiem czy ktoś coś wie ???
  • 0

#646 Gość_Zbyszek_*

Gość_Zbyszek_*
  • Gość

Napisano 14 lutego 2018 - 13:48

Witam, szukam bajki o bodajże dżinnie, który bardzo lubił burgery :D

• 0

#647 Gość_Magdalena_*

Gość_Magdalena_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2018 - 13:23

Hej, mam problem . Chodzi o bajkę ktora - co najbardziej zapamiętałam- była komputerowa. To były początki takich bajek. Leciała na jakichś TVP.
W bajce było dwóch przyjaciół- potworków. Jeden z nich był duzy, biały, wyglądaj jak yeti. Drugi był mały, słodki także biały, zachowywał sie jak piesek, ale był okrągły i miał chyba dwie nóżki. Nadal pamietam ze ta grafika skupiała sie na ich futerku. Razem wsiadali w swój pojazd latający i o ile mi sie wydaje- odwiedzali różne planety. Chociaż ja pamietam jedynie odcinek gdzie było wszędzie biało, tak jak oni :D
To sa czasy „kropelki”, tak mi sie wydaje . Byłam mała , jestem z ’99 ...
była jakaś muzyka w temacie tego filmu- kosmiczna, spokojna melodia czy cos w tym stylu...
koniec bajki zawsze polegał na tym samym- wsiadali ( najpierw bardziej ogarnięty yeti a potem mały ) i odlatywali ;D
Moze ktos mi pomoże ? :((
  • 0

#648 czerep

czerep

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 261 postów

Napisano 16 lutego 2018 - 16:37

Małe planety (Tiny Planets)?

• 0

#649 Gość_Pasionat_*

Gość_Pasionat_*
  • Gość

Napisano 27 lutego 2018 - 00:47

Witam poszukuje pewnej bajki w której dziewczyna przeniosła się do prawdziwego świata i szukała kogoś kto go ocali gdy znalazła   to chciała mu dać taki kamień i przez przypadek ktoś  inny go podniósł i przeniósł się do innego świata potem mógł zamienić się w kogo zechce i zniszczył zło potem dziewczyna chciała się go pozbyć i wysłała go spowrotem a potem całemu królestwu zagrażało niebezpieczeństwo.

mam nadzieje że będziecie wiedzieć o co chodzi.

• 0

#650 Gość_Pasionat_*

Gość_Pasionat_*
  • Gość

Napisano 27 lutego 2018 - 00:50

w tej bajki chłopiec zamienił się w taką zabawke i przeniósł się do innego świata

• 0

#651 Gość_Julita_*

Gość_Julita_*
  • Gość

Napisano 28 lutego 2018 - 21:38

Witajcie od dłuższego czasu szukam tytułu bajki (być może japońska), którą oglądałem za dzieciaka (5-6 latek) na wypożyczonej kasecie VHS.
Z tego co pamiętam to fabuła opowiadała o zwierzętach żyjących w jakimś mieście a konkretnie o losach małego osieroconego białego pieska (szczeniaka). Później okazywało się jednak, że jego matka go odnalazła, docierając do niego ostatkiem sił, ale ten nie mógł jej rozpoznać. Bajka kończyła się śmiercią matki pieska, która utonęła w rzece.
Przepraszam, za bardzo lakoniczny opis, ale wspomnienia są jak przez mgłę. Może ktoś z was to lepiej pamięta?

• 0

#652 Gość_Julita_*

Gość_Julita_*
  • Gość

Napisano 28 lutego 2018 - 21:40

Witajcie od dłuższego czasu szukam tytułu bajki (być może japońska), którą oglądałem za dzieciaka (5-6 latek) na wypożyczonej kasecie VHS.
Z tego co pamiętam to fabuła opowiadała o zwierzętach żyjących w jakimś mieście a konkretnie o losach małego osieroconego białego pieska (szczeniaka). Później okazywało się jednak, że jego matka go odnalazła, docierając do niego ostatkiem sił, ale ten nie mógł jej rozpoznać. Bajka kończyła się śmiercią matki pieska, która utonęła w rzece.
Przepraszam, za bardzo lakoniczny opis, ale wspomnienia są jak przez mgłę. Może ktoś z was to lepiej pamięta?

Hej też szukam tej bajki - piesek chyba miał na imię baunty czy jakoś tak

• 0

#653 Gość_Lee_*

Gość_Lee_*
  • Gość

Napisano 04 marca 2018 - 02:56

Witam poszukuje pewnej bajki w której dziewczyna przeniosła się do prawdziwego świata i szukała kogoś kto go ocali gdy znalazła   to chciała mu dać taki kamień i przez przypadek ktoś  inny go podniósł i przeniósł się do innego świata potem mógł zamienić się w kogo zechce i zniszczył zło potem dziewczyna chciała się go pozbyć i wysłała go spowrotem a potem całemu królestwu zagrażało niebezpieczeństwo.

mam nadzieje że będziecie wiedzieć o co chodzi.

w tej bajki chłopiec zamienił się w taką zabawke i przeniósł się do innego świata

Pomoże ktoś?  prosze

• 0

#654 czerep

czerep

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 261 postów

Napisano 04 marca 2018 - 16:05

Mały Wojownik.

• 0

#655 Gość_Daniel_*

Gość_Daniel_*
  • Gość

Napisano 04 marca 2018 - 23:44

Mam 2 bajki do znalezienia
1. Byla sobie grupa robotow , byli to chlopcy i oni zyli w tak jakby sierocincu i przenosili jakies pudla. byl tam taki koles co sie nazywal francis cxy jakos tak i on rzadzil tym domem dziecka i wydaje mi sie ze wymienil tego robota na expres do kawy a ten robot wyladowal na wysypisku. Pamietam ze spiewali oni piosenki po angielsku.
2.Byla sobie dziewczynka i ta dziewczyna miala psa z supermocami
  • 0

#656 Gość_Lee_*

Gość_Lee_*
  • Gość

Napisano 07 marca 2018 - 16:26

dzieki ziomek
  • 0

#657 Gość_Mietek_*

Gość_Mietek_*
  • Gość

Napisano 07 marca 2018 - 20:49

Cześć chciałbym odwiedzić się jak nazywa się bajka która leciała kiedyś chyba na nicoldeonie ale nie jestem pewien. W tej bajce bohaterowie posługiwali się swoimi kapsułami w których znajdowały się tak jak by potwory, kapsuły aktywowały się po zderzeniu z terenem. Było to coś w stylu bakugans albo slugterra. Proszę o pomoc.
  • 0

#658 AtoMan

AtoMan

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 177 postów

Napisano 07 marca 2018 - 23:07

Monsuno.

• 0

#659 Gość_Majki_*

Gość_Majki_*
  • Gość

Napisano 10 marca 2018 - 20:38

Cześć wszystkim!

Od pewnego czasu szukam pewnego serialu anoniowanego o losach załogi pewnego statku. Pamiętam, że serial Sci-Fi był stworzony w dość nietypowej stylistyce: postacie miały długie nogi i pociągłe twarze. Na pewno nie było to anime, a bardziej bajka powstająca w Europie (tak mi się wydaje). Serial opowiadał o wydarzeniach złogi w szaro-czarnych unifomach, gdzieś w kosmosie, na planecie mieli swoją bazę, lub statek. Niestety więcej nie pamiętam, ale chyba leciał na TV4.

• 0

#660 Gość_Iza_*

Gość_Iza_*
  • Gość

Napisano 03 kwietnia 2018 - 17:18

Witam. Poszukuję kreskówki, która opowiadała o trójce przyjaciół (2 chłopakach i dziewczynie). Mogli przyzywać z różnych krain stwory, pamiętam, że główny bohater posługiwał się magiczną rękawicą, którą bodajże dostał w spadku po ojcu. Dziewczyna nazywała się chyba Alison i miała blond włosy, a jedno ze zwierzątek jakie przyzywała był to taki fioletowy chomik.

Jeśli ktoś z was ma jakieś domysły to proszę o odpowiedź. :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2025 logo forum bajki-tv.com