Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#581 Gość_Mateusz_*

Gość_Mateusz_*
  • Gość

Napisano 28 sierpnia 2017 - 20:51

Cześć szukam bajki w której grupa osób podróżuje i zdobywa miecze żywiołów może ktoś kojarzy?

• 0

#582 Gość_Tyu_*

Gość_Tyu_*
  • Gość

Napisano 28 sierpnia 2017 - 21:54

Miałem taką bajkę na vhs, gdzie był taki wątek, że chyba jakiś król skakał do rozgrzanych kotłów z mlekiem i zamienił się w niemowlę. Jaki był tytuł i czy jest to na YouTube?
  • 0

#583 kinichi

kinichi

Bajkowy Pomagacz

• Moderator
  • 1 972 postów

Napisano 28 sierpnia 2017 - 22:19

Cześć szukam bajki w której grupa osób podróżuje i zdobywa miecze żywiołów może ktoś kojarzy?

Yaiba - legendarny samuraj? Zapraszam na forum

https://www.youtube....h?v=Akq9Cin9jbs

• 0

#584 luq

luq

Nowy

• Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 30 sierpnia 2017 - 22:08

Cześć,

Szukam bajki którą oglądałem bardzo dawno. O drużynie bohaterów niczym w baldur's gate. Pamiętam że był tam czarodziej, który rzucał kule ognia i miał ograniczenie typowo jak w grze RPG(np trzy zaklęcia na dzień) walczyli z jakimś złym tworem, kobieta chyba zamieniała się w smoka lub coś w tym stylu. W jednej z początkowych scen spotkali się w karczmie.

Pomocy!!!

Dodam że była to pełnometrażowa ponad godzinna bajka.

Użytkownik luq edytował ten post 31 sierpnia 2017 - 17:44

• 0

#585 Gość_Helpmepls_*

Gość_Helpmepls_*
  • Gość

Napisano 31 sierpnia 2017 - 20:42

Hej szukam bajki o bohaterze który miał swoją druzyne mieli bazę na statku kosmicznym gdy bajka się zaczynala bohater oraz jego drużyna zjeżdżali takimi rurami że szkła pamiętam że pierwsza część bajki była w realu a druga część animowana walczył z wrogim gościem nazwy jego nie pamiętam miał swoją armię i opaskę na oku dodam że bajka była na dvd pozdrawiam
  • 0

#586 Gość_james_*

Gość_james_*
  • Gość

Napisano 31 sierpnia 2017 - 23:39

Jak sie nazywa bajka o małym kaskaderze, jego brat to Brad

• 0

#587 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 31 sierpnia 2017 - 23:41

Kick strach się bać
  • 0

#588 Gość_jk_*

Gość_jk_*
  • Gość

Napisano 31 sierpnia 2017 - 23:57

witam. Poszukuje bajki z lat 90 była na VHS wydaje mi się ze z tej samej serii co ta Calineczka do której podaje link. bajka opowiadała o biednym szewczyku i jego zonie  do którego w nocy przychodziły elfy i robiły buciki. Jego zona zrobiła tym elfom później malutkie ubranka. czołówka tych bajek zawsze rozpoczynała się tak ze dzieci biegły chyba na strych, do zaczarowanej książki czy coś w tym stylu albo chyba ja potrącały otwierała się i zaczynała się bajka :-) https://www.youtube....h?v=vBSDW4RhG9E ta baja o szewczyku naprawdę była piękna :-) nigdzie nie mogę jej znaleźć a chciałabym pokazać synkowi.

Myślę, że to bajka z serii "Czarodziejskie Opowieści". Niestety trudno znaleźć te bajki, sam szukałem Anastazji i nie udało się. Zeszłego roku leciały te bajki na Jim Jam, lecz nie udało mi się nikogo znaleźć kto by je zgrał. Pozdrawiam

• 0

#589 Gość_Emilia_*

Gość_Emilia_*
  • Gość

Napisano 02 września 2017 - 14:35

Cześć wszystkim!

Od dawna zastanawiam się jak brzmiał tytuł bajki, która opowiadała o chłopcu co każdego dnia zamieniał się w inną postać, np w smoka :) Bajka leciała prawdopodobnie na TVP w godzinach porannych w latach 2004-2007/8. Jeśli ktoś ją kojarzy to proszę o pomoc, bo zaczynam podejrzewać że mi się przyśniła :D
  • 0

#590 kolon

kolon

Przyjaciel

• TEAM
  • 337 postów

Napisano 02 września 2017 - 20:23

Marcin Ranek:)

https://www.olx.pl/o...html#eab18c5e07

u7odlln.jpg

• 0

#591 Gość_Dominik_*

Gość_Dominik_*
  • Gość

Napisano 04 września 2017 - 18:26

Witam, poszukuje starej bajki w której została użyta kompozycja 'Tańca cukrowej WIeszczki'. Wiem, ze to byla bajka świąteczna i muzyka leciała kiedy lektor opowiadał opowieść, pamietam też ze była tam jakaś opuszczona fabryka zabawek. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc w odnalezieniu!

• 0

#592 Gość_LisKanek_*

Gość_LisKanek_*
  • Gość

Napisano 09 września 2017 - 06:44

Halo jak nazywała się bajka w której było trzech bohaterów i mieli takie urządzenia na w których mieli takie potwory i mogli się niminstać. Sorry ale nie pamietam kiedy leciała albo na jakim kanale ale pamiętam kilka odcinków naprzykład ze główny bohater stracił ojca i poźniej znalazł jego urzadzenie z kartami, drugi bohater był kócharzem, i bohaterka była spokrewniona z głownym czarnym harakterem
  • 0

#593 Gość_Michał_*

Gość_Michał_*
  • Gość

Napisano 19 września 2017 - 18:38

Siemka pyatnie kiedys leciala bajka albo jetix albo carton network albo cos innego pamietam ze osoby z tamteho swiata posiadaly krysztaly z ktorych wychodzily stwory do walki glowny bohater wraz z przyjaciółmi szukali jakis zadkich kamieni by przywrocic rownowage w tamtym swiecie pamietam ze stwoj glownej postaci byl niebieski i mial niebieski kryształ z gory dzięki
  • 0

#594 Gość_Monika_*

Gość_Monika_*
  • Gość

Napisano 20 września 2017 - 00:43

Nie wiem, czy mi ktoś pomoże, ale spróbuję.
Dawno, dawno temu, kiedy jeszcze królowały vhsy, wypożyczało się ogromną ilość kaset z bajkami. Do tej pory pamiętam jedną i ostatnio zaczęła mnie intrygować. Nie pamiętam dokładnie fabuły, ale widzę dokładnie w pamięci jedną scenę- była w niej Śmierć, która znajdowała się w takim dużym pokoju, a w nim było mnóstwo świeczek. Niektóre były większe, inne mniejsze, a symbolizowały one życie człowieka. Jeżeli świeczka się wypalała albo sama Śmierć zdmuchnęła płomień- osoba umierała. I z tego co pamiętam jedna ze świeczek została na koniec zdmuchnięta i bohater umarł.
To jedyne, co pamiętam. Prawdopodobnie był to film pełnometrażowy, ale nie dam sobie głowy uciąć. Z moich poszukiwań w internecie wnioskuję, że była to bajka na podstawie jakiejś Baśni braci Grimm.
Z góry dzięki za pomoc ;)

Ja obstawiam że to była bajka "O Bartku doktorze"

A może to? Baśnie Braci Grimm  

https://www.youtube....h?v=vdvLsHpNPfM

• 0

#595 Gość_Monika_*

Gość_Monika_*
  • Gość

Napisano 20 września 2017 - 01:03

Szukam bajki a raczej zbioru bajek, które były na kasecie VHS.
Kojarzę coś z Baśniami orientalnymi podobnymi do Baśni Tysiąca i jednej nocy, bo klimat w tych bajkach na to wskazywał.
Pierwsza, którą pamiętam, była o młodym mężczyźnie, który pięknie zdobił naczynia ze stali i jakiś tajemniczy klient podał mu przepis na złoto albo miedź, żeby te talerze były godne jego talentu. Było też coś o wróżkach (miały sukienki we wszystkich kolorach tęczy i mieszkały w zawieszonych na drzewach gniazdkach) i jakiejś ich królowej, która wychodziła do altany w jeziorze tylko w nocy. Te wróżki przyprowadziły tego chłopca tam i  on się w niej zakochał... Bodajże kolejna bajka z tej kasety była o księciu, który nogi miał zamienione w kamień (jakby w połowie statua), stał na arenie i pilnował go byk...  Ktoś coś kojarzy? ;)

• 0

#596 Gość_kara_*

Gość_kara_*
  • Gość

Napisano 26 września 2017 - 10:01

Ness un Nesija (1991) - youtube

• 0

#597 Gość_Kara_*

Gość_Kara_*
  • Gość

Napisano 03 października 2017 - 09:48

Ness un nesija

• 0

#598 Gość_Iunas_*

Gość_Iunas_*
  • Gość

Napisano 12 października 2017 - 20:36

Jak się nazywała bajka w której bohater/bohaterowie podłączali się do hmm jakichś komputerów i tam mieli swoich wojowników jakby, wiem.ze chyba w finale mieli wrogów jeden grubszy drugi chudy taki komputerowy wirus i oni ich musieli pokonać tak właśnie chyba oni walczyli z wirusami
  • 0

#599 Gość_Asia_*

Gość_Asia_*
  • Gość

Napisano 14 października 2017 - 11:47

Mam pytanie jak nazywa się bajka była na DVD o zwierzętach i przemadrzalej papudze była przerysowana i bardzo kolorowa dużo tam zwierzaki śpiewały rok cos kolo2000 2006 dzieciom strasznie zależy by ja obejrzeć
  • 0

#600 Gość_Gregor1397_*

Gość_Gregor1397_*
  • Gość

Napisano 03 listopada 2017 - 19:15

Cześć, szukam bajki chyba japonska, były w niej wilki i dziki, pamiętam fragment w którym jakieś robaki wychodziły z skóry dzika a chłopiec próbował je zetrzec, bajka była emitowana chyba w latach 2005-2007. Zna ktoś tytuł?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Google (1)
Copyright © 2025 logo forum bajki-tv.com