Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#561 Gość_Klaudia_*

Gość_Klaudia_*
  • Gość

Napisano 08 lipca 2017 - 19:22

Część szukam bajki emitowanej w latach 2009-2012 nie pamiętam kanału jednak była ona o dziewczynce o ciemnych włosach która miała magiczną czerwoną wstążkę i szukała niebieskich kryształów tyle pamiętam. Pomóżcie!!
  • 0

#562 Gość_anna_*

Gość_anna_*
  • Gość

Napisano 10 lipca 2017 - 19:25

W tej bajce chłopiec (z Chin/Japoni) walczył za pomocą obręczy i szarfy. Występuje w niej lisica, która zakochała się w człowieku (chyba w cesarzu) i zamienia się w kobietę. Proszę, pomóżcie znaleźć tą bajkę... leciała a tvp/polsat/tvn

"Legenda Nezha"?

• 0

#563 Gość_anna_*

Gość_anna_*
  • Gość

Napisano 10 lipca 2017 - 21:12

Część szukam bajki emitowanej w latach 2009-2012 nie pamiętam kanału jednak była ona o dziewczynce o ciemnych włosach która miała magiczną czerwoną wstążkę i szukała niebieskich kryształów tyle pamiętam. Pomóżcie!!

Wydaje mi się, że to może być "Legenda Nezha", z tą różnicą, że to jest chłopiec

• 0

#564 Gość_anna_*

Gość_anna_*
  • Gość

Napisano 10 lipca 2017 - 21:22

Witam to jest bardzo bardzo ważne bo ja zapomniałam jak się nazywa taka bajka jedna znaczy nie pamiętam jej prawie wogole pamiętam tylko początek w sumie to nawet nie wiem czy to by początek ale mniejsza o to było coś takiego ze były dzieci dwójka i onegatywne coś tam na lodzie robiły .. to była dziewczynka i chłopak i ta dziewczynka wpadła chyba gdzieś do wody dziury czy coś i ten chlopakt krzyczał "anita" bajka była animowana i bardzo mi zależy żeby ją znaleza

Mój Brat Niedźwiedź 2

• 0

#565 Gość_anna_*

Gość_anna_*
  • Gość

Napisano 10 lipca 2017 - 21:31

Witam, prawie nic nie pamiętam z bajki która próbuje juz kilka lat odszukać, mianowicie było cos o drzewie w którym były (chyba) 3psy i one czegoś pilnowaly, jakiegoś skarbu, kojarzy mi się ze były to skrzynie i wielki klucz w jednej z nich. Możliwe ze występowała tam również jakąś czarownica bądź ktos w ten desen. Niestety nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć a bardzo chciałabym odnalezc tytuł tej bajki, proszę o pomoc:/!!!!!!!

Skojarzyło mi się to z "Pan Andersen Opowiada: Krzesiwo".

• 0

#566 Gość_anna_*

Gość_anna_*
  • Gość

Napisano 10 lipca 2017 - 22:23

Hej! Od dawna szukam tej bajki. A więc pamiętam to:Był sobie chłopiec i spotkał staruszkę (tam było coś z kapustą czy czymś)Chłopiec odprowadził ją do zamku i potem ona stała się czerownicą i on uciekał przed cieniemi cień go dotknął i stał się brzydki.Pare dni potem spotkał gęś(chyba) i ona też była zaczarowana.I był jakiś zamek i potem byli odczarowani. I bardzo proszę o odpowiedź na pytanie bo bardzo tego potrzebuje. Pozdrawiam wszystkich.

"Jakub i Księżniczka" Wydaje mi się, że to to. Pozdrawiam :)

• 0

#567 Gość_Kasia_*

Gość_Kasia_*
  • Gość

Napisano 13 lipca 2017 - 10:14

Szukam bajki o zwierzętach. Pamiętam ją jak przez mgłę, ale jestem pewna, że wszystkie zwierzęta były czarno-białe, tj. nie miały kolorów. Były tam słoń, tygrys i na pewno wiele innych zwierząt, które chyba się ścigały. Najwolniejszy był wąż - jako "rekompensatę" otrzymał piękne kolory. Może to była bajka o tym, jak powstawały zwierzęta, ale tego nie pamiętam. Szukam i szukam, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Może ktoś kojarzy?

• 0

#568 Gość_LoLek_*

Gość_LoLek_*
  • Gość

Napisano 13 lipca 2017 - 18:03

Szukam bajki o takim dinozaurze i innych takich stworach które mogły ewoluować, a najbardziej ewoluować mógł dinozaur i jakiś pies. Była to fajna bajka i chyba zaczynała się na g. Ktoś kojarzy?

• 0

#569 Daguchna

Daguchna

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 462 postów

Napisano 13 lipca 2017 - 19:37

Szukam bajki o zwierzętach. Pamiętam ją jak przez mgłę, ale jestem pewna, że wszystkie zwierzęta były czarno-białe, tj. nie miały kolorów. Były tam słoń, tygrys i na pewno wiele innych zwierząt, które chyba się ścigały. Najwolniejszy był wąż - jako "rekompensatę" otrzymał piękne kolory. Może to była bajka o tym, jak powstawały zwierzęta, ale tego nie pamiętam. Szukam i szukam, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Może ktoś kojarzy?

Był taki odcinek serialu "Tao Tao, mały miś panda" - mama panda opowiadała bajkę o tym, jak Bóg stworzył zwierzęta, ale bez nóg. Zorientował się, że się pomylił, zrobił mnóstwo nóg i zaprosił zwierzęta do nieba, żeby sobie wybrały, jakie chcą i ile. Wąż faktycznie był najwolniejszy, spóźnił się i nic nie dostał (bo Bóg kupkę ostatnich kończyn dał stonodze), więc w zamian otrzymał kolorki ;)

• 0

#570 Gość_Kasia_*

Gość_Kasia_*
  • Gość

Napisano 14 lipca 2017 - 11:04

Był taki odcinek serialu "Tao Tao, mały miś panda" - mama panda opowiadała bajkę o tym, jak Bóg stworzył zwierzęta, ale bez nóg. Zorientował się, że się pomylił, zrobił mnóstwo nóg i zaprosił zwierzęta do nieba, żeby sobie wybrały, jakie chcą i ile. Wąż faktycznie był najwolniejszy, spóźnił się i nic nie dostał (bo Bóg kupkę ostatnich kończyn dał stonodze), więc w zamian otrzymał kolorki ;)

Tak, to to! Znalazłam po francusku: https://www.youtube....h?v=H8Tv0VKKn7U

Ślicznie dziękuję! Kilka lat tego szukałam!

• 0

#571 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 03 sierpnia 2017 - 12:32

taka bajka nie wiem jak sie nazywa z tej bajki jest piosenka we are number one ktoś wie jak sie nazywa ?  :unsure:

• 0

#572 Gość_Anna_*

Gość_Anna_*
  • Gość

Napisano 07 sierpnia 2017 - 11:18

taka bajka nie wiem jak sie nazywa z tej bajki jest piosenka we are number one ktoś wie jak sie nazywa ?  :unsure:

Leniuchowo?

• 0

#573 SPINKA

SPINKA

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 185 postów

Napisano 08 sierpnia 2017 - 21:20

Tak, Leniuchowo a konkretnie odcinek Drużyna Robbiego. Sezon 4 odcinek 12.

https://youtu.be/So_b4yHN26c

Nie wiem czemu ta piosenka mi się tak podoba... :P

• 0

#574 Gość_Angelika_*

Gość_Angelika_*
  • Gość

Napisano 10 sierpnia 2017 - 01:38

Szukam bajki o leśnym ludziku z żołędzia. Miał on na głowie liść. Mieszkał w domku w drzewie. Ten domek był chyba piętrowy,bo o ile pamiętam była tam tez zjeżdżalnia. Było bardzo zielono. Ten ludzik był chyba dziadkiem. Zjeżdżał na zjeżdżalni i śpiewał. Jeszcze miał taki drewniany samochodzik z dachem z liścia. To stara bajka. Miałam ją na vhs

• 0

#575 Caroline

Caroline

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 10 sierpnia 2017 - 22:22

Szukam bajki o leśnym ludziku z żołędzia. Miał on na głowie liść. Mieszkał w domku w drzewie. Ten domek był chyba piętrowy,bo o ile pamiętam była tam tez zjeżdżalnia. Było bardzo zielono. Ten ludzik był chyba dziadkiem. Zjeżdżał na zjeżdżalni i śpiewał. Jeszcze miał taki drewniany samochodzik z dachem z liścia. To stara bajka. Miałam ją na vhs

Czyżby to był Oakie Doke? :)

https://www.youtube....h?v=EbqaxWjIgOg

• 1

#576 Gość_Łukasz_*

Gość_Łukasz_*
  • Gość

Napisano 18 sierpnia 2017 - 09:45

Część szukam bajki w której rysownik w ciemnym pomieszczeniu wymyślał historyjki miał magiczne Przybory i one rysowały była tam opowieść o ołowianym żołnierzyku oraz o 3 świnkach i wilku ale zamiast świnek były tam króliki oraz historyjka o królikolwie lwie który chciał być królikiem potrzebuje tytuł bo kaseta VHS zaginęła 😔
  • 0

#577 Gość_Dracon_*

Gość_Dracon_*
  • Gość

Napisano 19 sierpnia 2017 - 20:52

Witam,
Szukam od blisko 3 lat pewnej bajki, która była emitowana na TV4 (chociaż nie jestem pewien) i niemieckim kanale z bajkami KIKA+. Był to serial o deskorolkarzach, chyba z Australii (bo też umieli surfować), 3 chłopaków i 1 dziewczyna. Jeden z nich miał ciemną skórę, brązowe włosy (chyba dredy) i okulary, był liderem całej grupy tak jakby. Drugi też miał okulary i chyba białe, krótkie włosy (tak go zapamiętałem), był niższy od innych i nie umiał jeździć na deskorolce. Trzeci zaś miał trochę głupkowaty wyraz twarzy i jeśli się nie mylę miał na imię Twister (wołali na niego Twista, przynajmniej w niemieckiej wersji, emitowanej na kanale KIKA+, czy w polskiej też, nie wiem), nosił niebieską koszulkę. Dziewczyna zaś miała ciemnofioletowe włosy i na imię miała Reggie (fonetycznie Redżi). Proszę, pomóżcie!! Mam jeszcze fragment muzyki z openingu. Link poniżej, czas: 8:14
https://www.youtube....h?v=9163f1MRp8I

• 0

#578 Gość_Dracon_*

Gość_Dracon_*
  • Gość

Napisano 19 sierpnia 2017 - 20:58

Już, nie trzeba szukać, znalazłem! Serial nazywa się Rocket Power! Niech zostanie dla potomnych :)

• 0

#579 MACIEK2005

MACIEK2005

Nowy

• Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 23 sierpnia 2017 - 16:48

Szukam bajki o 2 przyjaciolkach (byli też inni bohaterowie) jedna byla slawna.Bylodcinek gdzie znalazly Gina a na koniec wywalily go do Morza czy tam jeziora. Był też inny odcinek gdzie były te przyjaciolki, jakas inna dziewczyna i chlopak i byli wtedy na nocce w jakims studio. Byl tez taki jakby ochroniarz gruby ktory tam przepuszczal auta na parking i wgl. Byla tez tam chyba jakas kafejka czy cos PROSZE O POMOC

Użytkownik MACIEK2005 edytował ten post 23 sierpnia 2017 - 16:49

• 0

#580 Daguchna

Daguchna

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 462 postów

Napisano 25 sierpnia 2017 - 20:03

Przekazuję prośbę o pomoc z innej części internetów:

Pytanie do tych troche starszych.

Ok roku 2000 w tv leciała pewna bajka, której bardzo nie lubiłem, teraz jednak chciał bym do niej wrócić i sprawdzić czy faktycznie była taka zła, niestety bardzo mało zniej pamiętam. To co mam jeszcze w głowie to:

-Było trzech głównych bohaterów, Kangurzyca, robot o imieniu Dość (przynajmniej w polskiej wersji językowej)miał swoje powiedzenie "Dość ma już dość, trzeciego nie pamiętam.
-Polski lektor na francuskim dubingu.
-Emitowany byl albo na RTL7 albo TV4
-bohaterowie poruszali się pojazdem o kształcie banana
-Tytuł danego odcinka był zawsze na końcu (co zawsze mnie dziwiło)

To chyba tyle co pamiętam.

Jakby ktoś coś kojarzył, to dajcie znać.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2024 logo forum bajki-tv.com