Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#501 Gość_Gabibara_*

Gość_Gabibara_*
  • Gość

Napisano 01 lutego 2017 - 17:48

Szukam bajki z dzieciństwa. Główną bohaterką była młoda dziewczyna (kojarzą mi się ciemne włosy, nisko spięte w kitkę) walczyła z jakimś złym charakterem. Towarzyszył jej ożywiony kamien i mówiąca gęś. Pod koniec odcinka sum zapowiadał odcinek, zadawał zagadkę lub mówił morał. Akcja działa się głownie w lasach. 

• 0

#502 Draconis

Draconis

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 584 postów

Napisano 01 lutego 2017 - 18:38

Szukam bajki z dzieciństwa. Główną bohaterką była młoda dziewczyna (kojarzą mi się ciemne włosy, nisko spięte w kitkę) walczyła z jakimś złym charakterem. Towarzyszył jej ożywiony kamien i mówiąca gęś. Pod koniec odcinka sum zapowiadał odcinek, zadawał zagadkę lub mówił morał. Akcja działa się głownie w lasach. 

Pewnie chodzi o "Księżniczkę Fantaghiro" (1999-2000).

https://www.youtube.com/watch?v=uhZz--5cnOY

• 0

#503 Caroline

Caroline

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 02 lutego 2017 - 20:26

Szukam bajki o małym czlekopodobnym czarodzieju który wykonywał posługę u wielkiego strasznego jakby smoka na tronie którego nie mógł za żadne skarby znudzić ten smok siedział jakby w jaskini wielkiej otoczony ława to było w wypożyczalniach w latach 90 ale mogło być produkcja z końca 80. Świta mi nazwa na A od imienia bohatera albo na W, pozdrawiam

Cześć Bastian:)

Hmm... Z bajek o smokach z lat 80-tych kojarzę tylko "The Flight Of Dragons" 

https://www.youtube....h?v=-qC2P7QYjaE

Przy okazji - jako forumowa nowicjuszka witam wszystkich cieplutko :)

• 0

#504 Gość_antek_*

Gość_antek_*
  • Gość

Napisano 08 lutego 2017 - 21:39

Witam, ja z kolei szukam bajki którą miałem na vhsie, lata 90-te. Była to bajka o dinozaurach/jaskiniowcach. Jeden jaskinioniec wyruszył chyba w wędrówkę czy coś i pamiętam że była scena jak uciekał przed tyranozaurem, miał też taką dzide. Jak na bajkę była dość brutalna. Chyba była w odcinkach, ale nie była to bajka z tv. Może ktoś kojarzy?

• 0

#505 Gość_Kamilos_*

Gość_Kamilos_*
  • Gość

Napisano 13 lutego 2017 - 09:49

Może ktoś to jeszcze przeczyta ;) Chciałbym zapytać czy ktoś kojarzy taką bajkę o grupce małych zwierzątek mieszkających w sklepie zoologicznym. Wydaje mi się, że leciała na tvn, ale nie jestem do końca pewny. Na początku tematu pojawiło się już zapytanie o to i nawet ktoś odpowiedział, że to littlest pet shop ale to nie to. Czy komuś coś się przypomina? Nie daje mi to już spokoju od kilku lat ;) Pozdrawiam.

• 0

#506 Robert

Robert

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 238 postów

Napisano 13 lutego 2017 - 16:21

Może ktoś to jeszcze przeczyta ;) Chciałbym zapytać czy ktoś kojarzy taką bajkę o grupce małych zwierzątek mieszkających w sklepie zoologicznym. Wydaje mi się, że leciała na tvn, ale nie jestem do końca pewny. Na początku tematu pojawiło się już zapytanie o to i nawet ktoś odpowiedział, że to littlest pet shop ale to nie to. Czy komuś coś się przypomina? Nie daje mi to już spokoju od kilku lat ;) Pozdrawiam.

Littlest Pet Shop miał dwie wersje, ta stara klasyczna animacja z lat 90-tych leciała właśnie na TVN-ie pod tytułem: "Zwierzątka ze sklepiku" -> https://www.youtube....h?v=beY97XKdZzk

• 0

#507 Gość_Kamilos_*

Gość_Kamilos_*
  • Gość

Napisano 13 lutego 2017 - 18:19

Littlest Pet Shop miał dwie wersje, ta stara klasyczna animacja z lat 90-tych leciała właśnie na TVN-ie pod tytułem: "Zwierzątka ze sklepiku" -> https://www.youtube....h?v=beY97XKdZzk

O to chodziło :D serdecznie dziękuję :):)

• 0

#508 Gość_Dawid_*

Gość_Dawid_*
  • Gość

Napisano 14 lutego 2017 - 20:51

Witam was czy może ktoś mi pomóc w odszukaniu bajek miałem je na kasecie VHS były to krótkie bajki i rysowane chyba 1 była o takim błaźnie który miał czerwony strój na sobie taki i szpiczastą brodę ale nie brodę ze Włochata broda tylko kształt twarzy taka szpiczastą brodę i w tle był chyba mur zamku i rycerze i duże drzewo na którym były klatki z ptaszkami złapanymi i ona chciał je uwolnić i starł się z rycerzami chyba i wszedł na drzewo i je uwolnił z klatek 2 bajka to o mieszkańcach w którym rządził król i on przemawiał żeby nadać nowe imię miastu i ci ludzi tam co byli pracowali na takim bazarze 1 jako piekarz pamiętam rolował ciasto na bułki a 2 dzieci przed jego lada jadło bułki i pili mleko z dzbanka inny sprzedawał futra z lisa itd 3 był kowalem i 4 szewcem był kominiarz i to była bajka rymowana taka bardziej i jak oni zaczęli się potem kłócić ze sobą na bazarze wszyscy i rzucali w siebie przedmiotami i trafiali w nie tego co trzeba a potem się pogodzili i nazwali jakoś miasto dobro coś tam chyba a 3 bajka była o królu co siedział na tronie w zamku w kożuchu i było mu zimno dawali mu poduszki koce i nic było w zamku pełno pieców i on potem ten król biegał po zamku po każdym pokoju żeby zobaczyć czy te piece grzeją i tak się rozgrzał ze ściągnął wszystko prawie z siebie i na końcu za pałacem czy zamkiem w którym mieszkał było lodowisko i w samym swetrze jeździł i miał pamiętam on czerwony nos proszę pomóżcie bo bardzo mi zależy

• 0

#509 Gość_Szymon Kanarski_*

Gość_Szymon Kanarski_*
  • Gość

Napisano 22 lutego 2017 - 13:31

Witam,

Poszukuję bajki o piratach była ona gdzieś z początku 2000 roku. Pamiętam że jej główną bohateką jest dziewczyna o imieniu Miranda/Mirinda coś tego typu i że gdy miała brać ślub zbuntowała się i uciekła.

• 0

#510 Gość_Ewa_*

Gość_Ewa_*
  • Gość

Napisano 23 lutego 2017 - 11:13

Witam, szukam bajki z lat 90. Gdzie takie stworki chorował butelki na drzewach, a ich wrogiem był olbrzymi dinozaur/smok siedzący na tronie, z którego prawie w ogóle nie schodził. Siedział w jakiejś jaskini, a na jego usługi były jakieś małe potwory, które przychodząc do niego stawały na takiej płaskiej skale. Proszę o pomoc
  • 0

#511 Gość_Mati_*

Gość_Mati_*
  • Gość

Napisano 24 lutego 2017 - 11:32

Teź szukam tej bajki
  • 0

#512 Gość_Mati_*

Gość_Mati_*
  • Gość

Napisano 24 lutego 2017 - 11:36

Szukam bajki o dziewczynce ktòra trafiła na wysypisko śmieci i były tan takie kaski i plaszcz jakiegoś detektywa pls szukam tej bajki ...
  • 0

#513 Gość_Anka_*

Gość_Anka_*
  • Gość

Napisano 25 lutego 2017 - 22:12

Szukam tytułu bajki o białym niedźwiedziu co kradł ryby i za to pies go kąsał w pupę. Ten niedźwiedź brał na ręce tego psa, kołysał i śpiewał kołysankę. Ktoś pomoże? Z góry dziękuje :)
  • 0

#514 Gość_Ewa_*

Gość_Ewa_*
  • Gość

Napisano 26 lutego 2017 - 22:47

Teź szukam tej bajki

Już wiem jak się nazywa ta bajka. Jest to klejnot snów 😀
  • 0

#515 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 01 marca 2017 - 21:52

Witam, szukam tytulu bajki z przed 20 lat lub lepiej. Glownymi bohateerami sa ludzie i ich uzbrojone dinozaury.   Jak by ktos,cos to prosze o info na maila: krystian.swiatek551@gmail.com   Z gory  dziekuje.

• 0

#516 Gość_Rafał_*

Gość_Rafał_*
  • Gość

Napisano 02 marca 2017 - 21:26

Witam,

szukam bajki z lat 90 która opowiadała historię chłopca który podczas snu został przeniesiony do jakiejś fantastycznej krainy, coś jak kraina snów dla dzieciaków. Jednak przez przypadek otworzył chyba jakieś zakazane drzwi za którymi była więziona czarna gęsta maź, lawa czy coś. Ta zła ciecz zaczęła pochłaniać wszystko i wszystkich, nawet takiego super króla snów. Tylko ten chłopiec się ostał chyba wraz z nowo poznaną księżniczką i wyruszyli w podróż żeby to naprawić. Było też tam takie berło strzelające światłem. Ogólnie czad.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.  

• 0

#517 Gość_WiKtOrIa67789_*

Gość_WiKtOrIa67789_*
  • Gość

Napisano 04 marca 2017 - 13:13

Hej, od dawna szukam pewnej bajki, którą oglądałam z siostrą w dzieciństwie na internecie. Niestety ona jej nie pamięta. Głównym bohaterem było dziecko lub grupka dzieci i chyba było Halloween. Bali się wejść do jednego domu i w końcu poszło jedno, ale nie pamiętam płci. W tym domu mieszkała czarownica i ona ukryła to dziecko gdzieś, żeby jej goście go nie widzieli. Pamiętam, że jednym z gości był kościotrup (chyba z szafy wyszedł ale nie jestem pewna), była też trójka wampirów. Bardzo zależy mi na znalezieniu tej bajki i mam nadzieję, że mi pomożecie.
  • 0

#518 czerep

czerep

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 260 postów

Napisano 04 marca 2017 - 13:20

Witam,

szukam bajki z lat 90 która opowiadała historię chłopca który podczas snu został przeniesiony do jakiejś fantastycznej krainy, coś jak kraina snów dla dzieciaków. Jednak przez przypadek otworzył chyba jakieś zakazane drzwi za którymi była więziona czarna gęsta maź, lawa czy coś. Ta zła ciecz zaczęła pochłaniać wszystko i wszystkich, nawet takiego super króla snów. Tylko ten chłopiec się ostał chyba wraz z nowo poznaną księżniczką i wyruszyli w podróż żeby to naprawić. Było też tam takie berło strzelające światłem. Ogólnie czad.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.  

Przygody małego Nemo w krainie snów

• 0

#519 GumiSmerf

GumiSmerf

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • 815 postów

Napisano 05 marca 2017 - 11:15

o mam to gdzieś na VHS

• 0

#520 Robert

Robert

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • 1 238 postów

Napisano 05 marca 2017 - 13:24

Witam, szukam tytulu bajki z przed 20 lat lub lepiej. Glownymi bohateerami sa ludzie i ich uzbrojone dinozaury.   Jak by ktos,cos to prosze o info na maila: krystian.swiatek551@gmail.com   Z gory  dziekuje.

Już było nie raz odpowiadane, to pewnie:

Valorianie i dinozaury

https://www.youtube....h?v=GgtLSqKXLrY

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2025 logo forum bajki-tv.com