Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#481 Gość_Aga_*

Gość_Aga_*
  • Gość

Napisano 18 stycznia 2017 - 16:38

hej szukam bajki która leciała ok.2006-7 r. Była tam główną bohaterką dziewczyna, która chyba była jakąś księżniczką czy coś, ale wolała być wojowniczką i miała jakiś medalion. Chodzi o to, że od czasu do czasu wymykała się chyba z pałacu.

• 0

#482 Gość_Judyta_*

Gość_Judyta_*
  • Gość

Napisano 22 stycznia 2017 - 00:50

Jak się nazywa bajka, w której występuje nadmuchiwany asystent opieki medycznej "Tamada" wykonany przez młodego naukowca o tym samym nazwisku, który zginął w pożarze ratując swego wykładowcę? Bardzo proszę o pomoc.

• 0

#483 Gość_KrecikOwsik_*

Gość_KrecikOwsik_*
  • Gość

Napisano 22 stycznia 2017 - 13:37

Hej, szukam bajki, która leciała na TVP1 albo TVP2 w niedziele między godziną 10:00 a 13:00 w okolicy roku 2000, może trochę wcześniej. Pamiętam tyle, że była o archeologu latającym balonem. Mieli jakieś piramidy do teleportacji. W sumie niewiele więcej umiem sobie przypomnieć. Pomoże ktoś?

• 0

#484 GreatRivals

GreatRivals

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 22 stycznia 2017 - 19:54

Szukam kreskówki która leciała jak dobrze pamiętam w 2010-2013 w tych latach na Disney XD. (chyba na Disney XD,ale najprawdopodobniej)

Kreskówka ta była podobna do bakugan tylko te potworki były mniejsze.

Na samym początku w 1 odcinku główny bohater skończył 18 lat i mógł wreszcie otworzyć list od swojego ojca.Była w nim napisana informacja o tym jak dostać się do innej krainy (musiał wejść do ścieków i z tam tąd zjechał do tej krainy chyba windo lub coś w tym stylu) w której żyją inni ludzie (lub podobny gatunek człowieka) oraz wśród nich są potworki,stworki które walczyły za swoich właścicieli. Poznał on swoich późniejszych przyjaciół na walce. Dostał on takie małe stworki które po wystrzeleniu lub coś w tym stylu śmierdziały.

Pamiętam tylko tyle i nie wiem czy było to dokładnie tak,ale coś w tym stylu.

Z góry dziękuje za pomoc.

Użytkownik GreatRivals edytował ten post 22 stycznia 2017 - 20:00

• 0

#485 Daguchna

Daguchna

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 462 postów

Napisano 23 stycznia 2017 - 21:22

Hej, szukam bajki, która leciała na TVP1 albo TVP2 w niedziele między godziną 10:00 a 13:00 w okolicy roku 2000, może trochę wcześniej. Pamiętam tyle, że była o archeologu latającym balonem. Mieli jakieś piramidy do teleportacji. W sumie niewiele więcej umiem sobie przypomnieć. Pomoże ktoś?

Prawdziwe przygody profesora Thompsona :P

• 0

#486 Gość_KrecikOwsik_*

Gość_KrecikOwsik_*
  • Gość

Napisano 23 stycznia 2017 - 23:16

Prawdziwe przygody profesora Thompsona :P

Dzięki piękne! Dokładnie o tę bajkę chodziło :)

• 0

#487 GreatRivals

GreatRivals

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 13:21

Szukam kreskówki która leciała jak dobrze pamiętam w 2010-2013 w tych latach na Disney XD. (chyba na Disney XD,ale najprawdopodobniej)

Na samym początku w 1 odcinku główny bohater skończył 18 lat i mógł wreszcie otworzyć list od swojego ojca.Była w nim napisana informacja o tym jak dostać się do innej krainy (musiał wejść do ścieków i z tam tąd zjechał do tej krainy chyba windo lub coś w tym stylu) w której żyją inni ludzie (lub podobny gatunek człowieka) oraz wśród nich są potworki,stworki które walczyły za swoich właścicieli. Poznał on swoich późniejszych przyjaciół na walce. Dostał on takie małe stworki które po wystrzeleniu lub coś w tym stylu śmierdziały.

Ponawiam prośbę. Pilnie jej szukam.

• 0

#488 vandal

vandal

Użytkownik

• Members
  • PipPip
  • 22 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 18:01

Szukam nazwy pewnej kreskówki. Gdy miałem 3 czy 4 lata w mym domu zagościł magnetowid i w pierwszych latach był wypożyczany znajomej, która miała telewizję satelitarną i nagrywała różne bajki - wspominam o tym, gdyż sam nie pamiętam, czy bajka była w wersji polskiej, czy innej (niemieckiej?).

Bohaterem była olbrzymia małpa. Jak przez mgłę pamiętam jeden odcinek. Małpa jakby zniknęła, tzn. nikt jej nie widział, a jedynie słyszał. Okazało się, że umyła się jakimś super-mydłem i stała się widzialna dopiero, gdy spadł deszcz i się ubrudziła.

Mogłem oczywiście wszystko pomieszać. Jak już pisałem, byłem bardzo mały, gdy to oglądałem.

Zdaje się, że nazywałem tę bajkę (fonetycznie) "Łybej" :)

• 0

#489 Gość_Michał_*

Gość_Michał_*
  • Gość

Napisano 24 stycznia 2017 - 20:02

Cześć

Prawdopodobnie chodzi Ci o ''Wielka Szóstka''  (Big Hero 6)

Pozdrawiam

• 0

#490 GreatRivals

GreatRivals

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 21:17

Ponawiam prośbę. Pilnie jej szukam.

Ponownie powtarzam prośbę.

• 0

#491 Gość_Mickiewicz_*

Gość_Mickiewicz_*
  • Gość

Napisano 27 stycznia 2017 - 12:42

Szukam bajki gdzie główni bohaterowie walczyli za pomocą broni która wystrzeliwała takie stworki i każdy z tych stworków przy osiągnięciu danej prędkości się przemieniał i atakował. Zły charakter łapał te stworki i przemieniał je na złe, aby były silniejsze. Bohaterowie głównie podróżowali na maszynach w kształcie zwierząt. Z góry dzięki za odpowiedź.
  • 0

#492 Gość_Blasza_*

Gość_Blasza_*
  • Gość

Napisano 27 stycznia 2017 - 16:05

Mam dla was pradziwą gratkę oczywiście byłbym niezmiernie wdzięczny gdyby ktoś kojarzył tytuł takiej bajki:

bajkę widziałem z 13 lat temu na kasecie VHS a opowiadała ona o potworach które w nocy zbierały się w chatce jeden po drugim (Diabeł, Baba Jaga i wiele innych) pamiętam też że Baba jaga wleciała przez komin tej chatki i była tam niezła "impreza"

• 0

#493 xxx

xxx

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 57 postów

Napisano 27 stycznia 2017 - 21:43

Szukam bajki gdzie główni bohaterowie walczyli za pomocą broni która wystrzeliwała takie stworki i każdy z tych stworków przy osiągnięciu danej prędkości się przemieniał i atakował. Zły charakter łapał te stworki i przemieniał je na złe, aby były silniejsze. Bohaterowie głównie podróżowali na maszynach w kształcie zwierząt. Z góry dzięki za odpowiedź.

Czyżby chodziło o Yattamana?

• 0

#494 AtoMan

AtoMan

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 176 postów

Napisano 28 stycznia 2017 - 13:05

Bynajmniej - chodzi zapewne o Slugterrę.
  • 1

#495 GreatRivals

GreatRivals

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 28 stycznia 2017 - 16:09

Bynajmniej - chodzi zapewne o Slugterrę.

Dziękuje.O to właśnie chodziło. Jestem ci naprawdę wdzięczny.

• 0

#496 vandal

vandal

Użytkownik

• Members
  • PipPip
  • 22 postów

Napisano 29 stycznia 2017 - 00:53

Cześć

Prawdopodobnie chodzi Ci o ''Wielka Szóstka''  (Big Hero 6)

Pozdrawiam

Nie jestem pewien, czy ta odpowiedź była do mnie, gdyż...

Szukam nazwy pewnej kreskówki. Gdy miałem 3 czy 4 lata w mym domu zagościł magnetowid i w pierwszych latach był wypożyczany znajomej, która miała telewizję satelitarną i nagrywała różne bajki - wspominam o tym, gdyż sam nie pamiętam, czy bajka była w wersji polskiej, czy innej (niemieckiej?).

Bohaterem była olbrzymia małpa. Jak przez mgłę pamiętam jeden odcinek. Małpa jakby zniknęła, tzn. nikt jej nie widział, a jedynie słyszał. Okazało się, że umyła się jakimś super-mydłem i stała się widzialna dopiero, gdy spadł deszcz i się ubrudziła.

Mogłem oczywiście wszystko pomieszać. Jak już pisałem, byłem bardzo mały, gdy to oglądałem.

Zdaje się, że nazywałem tę bajkę (fonetycznie) "Łybej" :)

...jak pisałem, miałem 3-4 lata, a "Wielka szóstka" jest z 2014 roku :)

Niemniej jednak, wziąłem się na dobre za poszukiwania i na angielskojęzycznej wikipedii znalazłem artykuł o wszelkich wystąpieniach postaci goryla w filmach animowanych. Przeglądałem wszystko po kolei i znalazłem! Chodziło o "The Great Grape Ape Show". Z intro wiadomo, skąd się wziął "Łybej" : https://www.youtube....h?v=E8G5gSP64D4

• 0

#497 Gość_Pola_*

Gość_Pola_*
  • Gość

Napisano 29 stycznia 2017 - 20:13

witam

szukam pewnej bajki, miala ona grafike podobna do starych anime

Bohaterowie mieli super moce i ratowali świat przed złem

pamiętam ze w jednym odcinku kolega z druzyny bral udzial w jakims meczu z ich wrogiem. Wtedy ten "worg" zakochał się w jednej dziewczynie z ich druzyny, a potem ją porwał...

nie pamietam zbyt wiele ale mam nadzieje ze wystarczy :((

• 0

#498 Gość_Pola_*

Gość_Pola_*
  • Gość

Napisano 29 stycznia 2017 - 20:13

witam

szukam pewnej bajki, miala ona grafike podobna do starych anime

Bohaterowie mieli super moce i ratowali świat przed złem

pamiętam ze w jednym odcinku kolega z druzyny bral udzial w jakims meczu z ich wrogiem. Wtedy ten "worg" zakochał się w jednej dziewczynie z ich druzyny, a potem ją porwał...

nie pamietam zbyt wiele ale mam nadzieje ze wystarczy :((

• 0

#499 Gość_Zrozpaczonyposzukiwaczek_*

Gość_Zrozpaczonyposzukiwaczek_*
  • Gość

Napisano 29 stycznia 2017 - 20:55

Jak się nazywa bajka, w której występuje nadmuchiwany asystent opieki medycznej "Tamada" wykonany przez młodego naukowca o tym samym nazwisku, który zginął w pożarze ratując swego wykładowcę? Bardzo proszę o pomoc.

To raczej Tobie proponowano bajkę Wielka Szóstka ;)
  • 0

#500 Gość_Bastian_*

Gość_Bastian_*
  • Gość

Napisano 01 lutego 2017 - 01:49

Szukam bajki o małym czlekopodobnym czarodzieju który wykonywał posługę u wielkiego strasznego jakby smoka na tronie którego nie mógł za żadne skarby znudzić ten smok siedział jakby w jaskini wielkiej otoczony ława to było w wypożyczalniach w latach 90 ale mogło być produkcja z końca 80. Świta mi nazwa na A od imienia bohatera albo na W, pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2025 logo forum bajki-tv.com