Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#401 Bluslaw

Bluslaw

Nowy

• Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 23 września 2016 - 17:58

Witam

Szukam Bajki/Animacji która opowiadała o ucieczce zwierząt z laboratorium tj. jedno zwierze było kumate, rozumiało ludzi i uwolniło reszte zwierząt.

Wszyscy uciekli w góry- prawdopodobnie himalaje.

• 0

#402 pshq

pshq

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 200 postów

Napisano 23 września 2016 - 18:57

Witam

Szukam Bajki/Animacji która opowiadała o ucieczce zwierząt z laboratorium tj. jedno zwierze było kumate, rozumiało ludzi i uwolniło reszte zwierząt.

Wszyscy uciekli w góry- prawdopodobnie himalaje.

Trochę jak Pinky i Mózg, ale to pewnie nie o to chodzi.

• 0

#403 Bluslaw

Bluslaw

Nowy

• Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 23 września 2016 - 19:38

Niestety nie, to było pełnometrażowe.

• 0

#404 Gość_Kacper_*

Gość_Kacper_*
  • Gość

Napisano 23 września 2016 - 22:03

Witam :)

Ja szukam starej bajki. Chodziło tam o to że był jakiś facet (nie pamiętam kim był) i, chyba zielarka, dała mu glinę z której ulepił 3 garnki. Każdy rozmnażał wszystko co się do niego włoży. Ten facet miał dwa pozostałe garnki podarować innym dobrym ludziom i dał jeden pewnemu staruszkowi który bez nogi wracał z wojny, staruszek włożył do garnka kikut z protezą i wyciągnął zdrową nogę. Trzeci garnek trafił do chciwego kuśnierz. Przez jego złe uczynki garnki przestały działać a za miast tego zaczęły wyć jak wilki. Zbicie garnka przywołało, chyba, zielarkę a ta naprawiła garnki i zło wyrządzone przez kuśnierza. To była chyba najlepsza bajka jaką widziałem.

Bardzo proszę o podpowiedzenie mi tytułu :)

• 0

#405 Gość_Jogi_*

Gość_Jogi_*
  • Gość

Napisano 24 września 2016 - 01:20

Witam!

Niedawno przypomniałem sobię czasy dzieciństwa a z nimi pewną bajkę, nie pamiętam za dużo jednak co mogę powiedzieć

-była emitowana w latach 2007-2011 +/-

-główny bohater/bohaterka nosił/a długą czerwoną wstęgę 

-była na jednym z podstawowych kanałów ( polsat, tvn, tv4 itp.)

jeżeli ktoś przypomina sobie jakiś tytuł proszę o odpowiedź.

Chodzi ci o Beyblade - Latające dyski?

• 0

#406 Gość_Konrad_*

Gość_Konrad_*
  • Gość

Napisano 25 września 2016 - 09:50

Witam.

Proszę o pomoc bo nie dawno przypomnialem se film animowany , bajke.

Nie pamietam nazwy imienia bochaterow. Tylko sama fabule. Te dzieciaki mialy po 12 lat chodzily do szkoly. I walczyly w innym swiecie z potworami. Przenosily sie do niego. Moze to malo informacji ale może ktoś bedzie wiedzial o co chodzi. Slucham sie kazdej sugesti. Jeszcze dodam ze leciala ona w telewizji w odc.
  • 0

#407 pshq

pshq

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 200 postów

Napisano 25 września 2016 - 20:17

Witam.

Nie pamietam nazwy imienia bochaterow. Tylko sama fabule. Te dzieciaki mialy po 12 lat chodzily do szkoly. I walczyly w innym swiecie z potworami. Przenosily sie do niego. Moze to malo informacji ale może ktoś bedzie wiedzial o co chodzi. Slucham sie kazdej sugesti. Jeszcze dodam ze leciala ona w telewizji w odc.

O ile dobrze zrozumiałem… może Diplodo? Trochę pasuje…

• 0

#408 Gość_Konrad_*

Gość_Konrad_*
  • Gość

Napisano 25 września 2016 - 22:30

Nie mój drogi to jest film bardziej realistyczny. I tak jak muwilem oni walcza z potworami. O to zeby realny swiat nie byl przejety przez zlo. Tych dzieciaków bylo chyba 6-7
  • 0

#409 Lukovsky

Lukovsky

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 27 września 2016 - 17:03

Poszukuję bajki o smokach. Pamiętam że był jeden smok dwugłowy, taki niebieski i małe dzieci chyba się do nich teleportowały.
  • 0

#410 Gość_Borys_*

Gość_Borys_*
  • Gość

Napisano 28 września 2016 - 14:25

Witajcie,
dawno temu w telewizji widziałem kreskówkę, gdzie głównym bohaterem był Pompon. Nie jestem jednak pewien a w wyszukiwarka nie znajduje niczego. Ktoś pomoże?

• 0

#411 pshq

pshq

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 200 postów

Napisano 05 października 2016 - 17:14

Nie mój drogi to jest film bardziej realistyczny. I tak jak muwilem oni walcza z potworami. O to zeby realny swiat nie byl przejety przez zlo. Tych dzieciaków bylo chyba 6-7

To nie wiem, niestety.

Poszukuję bajki o smokach. Pamiętam że był jeden smok dwugłowy, taki niebieski i małe dzieci chyba się do nich teleportowały.

Smocze opowieści?

• 0

#412 Gość_Prezes_*

Gość_Prezes_*
  • Gość

Napisano 09 października 2016 - 21:36

Witam szukam filmu animowanego o zabawkach ktore naprawialy stare zabawki przyszywaly im guziki na oczy byl tam rowniez jakis mis co nimi przewodzil pomoze ktos?
  • 0

#413 Gość_Gość_*

Gość_Gość_*
  • Gość

Napisano 09 października 2016 - 21:42

Witam szukam filmu animowanego o zabawkach ktore naprawialy stare zabawki przyszywaly im guziki na oczy byl tam rowniez jakis mis co nimi przewodzil pomoze ktos?

i te zabawki jesscze z jakiegos wysypiska chyba zabieraly te porzucone i niechciane zabawki xd
  • 0

#414 Daguchna

Daguchna

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 462 postów

Napisano 12 października 2016 - 00:03

Uwaga, leci pomoc zbiorowa.

Witam.

Pachnie nieco jak Kod Lyoko.

Witajcie,
dawno temu w telewizji widziałem kreskówkę, gdzie głównym bohaterem był Pompon. Nie jestem jednak pewien a w wyszukiwarka nie znajduje niczego. Ktoś pomoże?

https://www.youtube.com/results?q=pom+pom+mesei

Motyw przyszywania guzików na oczy kojarzy mi się tylko z tym:

https://www.youtube.com/watch?v=qECsfVSFRRU
:P
  • 0

#415 Gość_Piotr_*

Gość_Piotr_*
  • Gość

Napisano 12 października 2016 - 11:46

Witam.

Bardzo poszukuje pewnej bajki z dzieciństwa. Jest to Pierwsza bajka jaka w życiu pamietam urodzilem sie w 1988 r. Bajka była nadawana w tvp3 Kraków z tego co pamietam. Postacie były bardzo dziwne i miały dziwne głowy. Jeden miał spiczan zamiast głowy, inny plaster jeszcze inny młotek. Kurcze wiecej chyba nie pamietam. Chyba o godzinie 12:00 była transmisja 

• 0

#416 Lukovsky

Lukovsky

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 16 października 2016 - 07:43

psqh, tak, dzięki.
  • 0

#417 Gość_Marjatka_*

Gość_Marjatka_*
  • Gość

Napisano 17 października 2016 - 23:53

Nie wiem czy to forum dalej działa ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji. Była na kasetach VHS bajka o niegrzecznych dzieciach, które nie pamiętam w jakich okolicznościach (chyba w śnie) trafiały do domku takiego dziadka i on je zmniejszal i przechodziły przez małe drzwiczki do alternatywnego świata. Tam żyły antropomorficzne zwierzęta (tak mi się wydaje) i te dzieci musiały im w czymś pomóc, a do domu wracaly już grzeczne. Ten dziadek mówił coś w stylu "stan się mały, malutenki, jeszcze mniejszy. Ktoś kojarzy?
  • 0

#418 AtoMan

AtoMan

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 176 postów

Napisano 18 października 2016 - 09:34

Leśna rodzina.

• 0

#419 Lukovsky

Lukovsky

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 18 października 2016 - 11:25

Pamiętam tylko urywki - oglądałem dawno (miałem może 3 lata) taka bajkę na kasecie, że był jakiś mężczyzna w białym stroju i zjezdzal po drabinie koło swojego domu, a za nim ciągła się gromada jakichś robali które wszystko na co ten facet stanął pozeraly. Coś mi się kojarzy, że się nazywała ta bajka Papirus, ale w grafice google wyświetla się jakiś faraon, a to chyba nie to.
  • 0

#420 hubix

hubix

Nowy

• Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 19 października 2016 - 11:13

Witam

Mam pytanie o bajkę (kreskówkę)

Bajka emitowana była na początku lat 90 w TVP w godzinach porannych. Niestety nie pamiętam żadnych szczegółów większych, zapamiętałem jedynie jedną scenę z jednego odcinka.

Ta bajka była odcinkowa (nie fantastyczna), głównymi bohaterami byli ludzie (grupka bohaterów, 20-30 lat może mieli), nie zwierzęta, a akcja działa się chyba przed II Wojną Światową (może początek XX wieku)

Jak była ta bajka emitowana miałem może 4-6 lat (jestem rocznik 1987)

Zapamiętana scena:

Jakieś osoby (pewnie główni bohaterowie) startują samolotem dwupłatowym (stąd myślę, że akcja bajki to I połowa XX wieku), jakaś dziewczyna (też pewnie jedna z głównych bohaterek) stoi obok miejsca gdzie startuje ten samolot. Samolot z bohaterami ma problem z wystartowaniem i zbliża się coraz bliżej wielkiego głazu (ten samolot nie może się wzbić). Pokazana jest scena jak startuje i coraz bliżej zbliża się do głazu. (jak się potoczyło dalej nie pamiętam. To jedyny urywek który kojarzę)

Ktoś może wie z jakiej bajki było to ujęcia ?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2025 logo forum bajki-tv.com