Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#381 Gość_Adrian .S_*

Gość_Adrian .S_*
  • Gość

Napisano 24 sierpnia 2016 - 00:30

Mam problem szukam pewnej bajki. Było to o małej dziewczynce której rodzice przypadkowo wyrzucili coś do śmieci ale śmieciarka zawiozła to na wysypisko śmieci. Tam nagle zaczęły te przedmioty gadać itp. Pliska podajcie nazwę bajki. Albo o kogucie i kosmitach na niebie.
  • 0

#382 Gość_Kalom_*

Gość_Kalom_*
  • Gość

Napisano 25 sierpnia 2016 - 12:13

Witam,

widzę że wszyscy sa bardzo obeznani w bajkach więc może pomożecie i mnie:

Kiedyś w wypożyczalni VHS dostałem do obejrzenia bakę pełno metrażową jak mniemam - która miała ok 7-8 części, z  tego co pamiętam była o poszukiwaniu zaklętych kryształów, jedna ze scen która mi została w pamięci to jak ogromny "ptako-nietoperz" był zaklęty w ogromnym dzwonie, ruszenie kamienia podwodowało uwolnienie stwora... to jest jedna bajka, natomiast z druga jest większy problem gdyż informacji z mojej głowy mam bardzo mało tj. bajka działa się w przyszłości dosyć odległej (kosmos) pamiętam tylko że bohaterem był młody chłopak, a walczył czy polowały na niego roboty - wspomniana mówią mi o scenie w którym wchodzą do ciemnej komnaty i tym robotom zapala się czerwone oko, to był chyba motyw przewodni bajki bo zapamiętalem tylko to i talko jak chłopak musiał uciekać... jeżeli ma ktoś pojęcie, lub wie o co chodzi bardzo proszę o pomoc... 

• 0

#383 okashii

okashii

Nowy

• Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 25 sierpnia 2016 - 15:38

Witam,
Od dawna szukam tytułu bajki, w której chłopiec każdego dnia przemieniał się w inną postać np zwierzę. Byli chyba tam też jego przyjaciele, bajkę oglądałam w 2005/6/7 roku na TVP rano bardzo proszę o pomoc

Marcin Ranek (Martin Morning)??

• 0

#384 okashii

okashii

Nowy

• Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 25 sierpnia 2016 - 15:59

Pamiętam z dzieciństwa film animowany... na pewno był produkcji azjatyckiej, ale nie pamiętam czy akcja działa się w Japonii czy Chinach...

Opowiadał o dziewczynce, która poszła z rodzicami na jakiś festiwal, i oni zjedli zaczarowane jedzenie które zamieniło ich w świnie. Ona potem próbowała ich odczarować.

Nie mam pewności, czy to ten sam film czy coś mi się miesza, ale był chyba jakiś wątek o wpadaniu dwa razy do tej samej rzeki??

EDIT: Znaleziony, chodziło o Spirited Away

Użytkownik okashii edytował ten post 25 sierpnia 2016 - 16:02

• 1

#385 kinichi

kinichi

Bajkowy Pomagacz

• Moderator
  • 1 959 postów

Napisano 26 sierpnia 2016 - 00:38

z druga jest większy problem gdyż informacji z mojej głowy mam bardzo mało tj. bajka działa się w przyszłości dosyć odległej (kosmos) pamiętam tylko że bohaterem był młody chłopak, a walczył czy polowały na niego roboty - wspomniana mówią mi o scenie w którym wchodzą do ciemnej komnaty i tym robotom zapala się czerwone oko, to był chyba motyw przewodni bajki bo zapamiętalem tylko to i talko jak chłopak musiał uciekać... jeżeli ma ktoś pojęcie, lub wie o co chodzi bardzo proszę o pomoc... 

Podobna scena jest w 1. odcinku Ulissesa (https://www.youtube....h?v=7xe4OMf19vg), jest młody chłopak Telemach uciekający przed cyklopem i jego wyznawcami.

• 0

#386 Gość_Kalom_*

Gość_Kalom_*
  • Gość

Napisano 26 sierpnia 2016 - 06:28

Podobna scena jest w 1. odcinku Ulissesa (https://www.youtube....h?v=7xe4OMf19vg), jest młody chłopak Telemach uciekający przed cyklopem i jego wyznawcami.

Niestety to nie jest to, nie przypominam sobie bestii, ani innych ludzi same roboty... 

• 0

#387 Gość_GGGeralt_*

Gość_GGGeralt_*
  • Gość

Napisano 28 sierpnia 2016 - 23:42

Oglądałem ta bajkę 6-10 lat temu. Pamiętam tylko to że był chłopiec z dziadkiem. Chłopiec miał akurat zawody które wygrał. Dziadek dał my amulet. W sypialny chłopca były plakaty że zwierzakiem chyba nazywał się arhok. Potem coś się stało i został przeniesiony do innego wymiaru gdzie jakaś dziewczyna ukradła chyba książkę. I potem się okazało że amulet od dziadka w tamtym wymiarze przeżywał tego stworka był dosyć duży. To było chyba imaginations ale nie mogę znaleźć gdyby ktoś podesłał linka byłbym bardzoooooooo wdzięczny.
  • 0

#388 Gość_Łukasz_*

Gość_Łukasz_*
  • Gość

Napisano 29 sierpnia 2016 - 20:31

Witam. Poszukuję filmu animowanego (nie mam pojęcia czy był pełnometrażowy czy w odcinkach), w którym ludzie zamieniali się w zwierzęta. Wydaje mi się, że głowni bohaterowie mogli być kimś w rodzaju wojowników lub rycerzy, ale pewności nie mam. Pamiętam tylko jedną scenę, w której jeden z bohaterów zamieniał się w lwa, a inny inny w niedźwiedzia.i walczyli ze sobą na jakieś pustyni lub na zboczu kanionu. Oglądałem tę animację na kasecie VHS na przełomie lat 80/90. Ps. Na pewno nie jest to serial animowany "Beast Wars”.

• 0

#389 Gość_Jogi_*

Gość_Jogi_*
  • Gość

Napisano 30 sierpnia 2016 - 21:54

Witam. Poszukuję bajki którą katowałem w dzieciństwie na VHSie. To było w okolicach 1995r. Z tego co pamiętam rzecz się działa w kosmosie. Grupa ludzi podróżowała statkiem (bądź statkami) kosmicznym przypominającym pociąg (taki ala pendolino) były normalne wagony w których jak dobrze pamiętam przewożono dzieci bądź jakichś ludzi. i ten pociąg ścigały jakieś roboty. W momencie zaatakowania lokomotywa zamieniała się w robota którym sterowali główni bohaterowie. Bajka przypomina transformerów ale to zupełnie coś innego. Prosze was o pomoc jeśli coś o tym słyszeliście.

• 0

#390 Finka

Finka

Nowy

• Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 31 sierpnia 2016 - 17:40

Witam, 

Poszukuję bajki na prośbę znajomej. Film pełnometrażowy sprzed na pewno 10ciu lat, o czasach greckich bogów, gdzie głównym bohaterem był syn Posejdona, "który uciekł z domu, spotkał czerwonowłosą dziewczynę, która czciła boga złodziei i chyba sama była złodziejem. Dziewczyna była szantażowana przez Hadesa, by wykradła trójząb. Główny bohater miał jakieś 14-16 lat niebieskie oczy i włosy". Tak przynajmniej zostało mi to wyjaśnione i pomimo poszukiwań, sama nie potrafiłam ani nic takiego sobie przypomnieć, ani znaleźć tego w internecie.

Może ktoś coś takiego pamięta?

• 0

#391 Gość_GGGeralt_*

Gość_GGGeralt_*
  • Gość

Napisano 31 sierpnia 2016 - 21:24

Witam, 
Poszukuję bajki na prośbę znajomej. Film pełnometrażowy sprzed na pewno 10ciu lat, o czasach greckich bogów, gdzie głównym bohaterem był syn Posejdona, "który uciekł z domu, spotkał czerwonowłosą dziewczynę, która czciła boga złodziei i chyba sama była złodziejem. Dziewczyna była szantażowana przez Hadesa, by wykradła trójząb. Główny bohater miał jakieś 14-16 lat niebieskie oczy i włosy". Tak przynajmniej zostało mi to wyjaśnione i pomimo poszukiwań, sama nie potrafiłam ani nic takiego sobie przypomnieć, ani znaleźć tego w internecie.

Może Percy Jackson?
  • 0

#392 Gość_Edyta_*

Gość_Edyta_*
  • Gość

Napisano 03 września 2016 - 22:36

Witam. Szukam tytułu bajki o dziewczynce,która leczyła zwierzątka. Chyba umiała z nimi rozmawiać. Więcej niestety nie pamiętam. Wydaje mi się,że nie jest to stara bajka. Proszę o pomoc.i nie chodzi mi o littles pet shop. Z góry dziękuję. Mizka
  • 0

#393 Finka

Finka

Nowy

• Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 04 września 2016 - 17:01

Witam, 

Może Percy Jackson?

Nie mówię o filmie, a o bajce. Nie wspominając o tym, że Parcy, z tego, co pamiętam, nie miał niebieskich włosów, nie mówiąc o tym, że Hades nikogo tam nie szantażował. Bajka powstała na pewno przed 2000 rokiem.

Użytkownik Finka edytował ten post 04 września 2016 - 17:02

• 0

#394 Gość_greylost_*

Gość_greylost_*
  • Gość

Napisano 07 września 2016 - 17:40

Dobry^^

Szukam tytułu starej bajki która leciała na początku lat 90 na (chyba)tv regionalnej. Była o ludziach jeżdżących na dinozaurach z uzbrojeniem. Był tam stegozaur i tyranozaur itp. Walczyli z jakimiś "mutantami" które też miały uzbrojone dinozaury.

Komuś coś świta?

• 0

#395 Robert

Robert

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 238 postów

Napisano 07 września 2016 - 17:59

Dobry^^

Szukam tytułu starej bajki która leciała na początku lat 90 na (chyba)tv regionalnej. Była o ludziach jeżdżących na dinozaurach z uzbrojeniem. Był tam stegozaur i tyranozaur itp. Walczyli z jakimiś "mutantami" które też miały uzbrojone dinozaury.

Komuś coś świta?

Valorianie i Dinozaury (Dino Jeźdźcy) - https://www.youtube....h?v=lor_uUkJkkw

• 0

#396 Gość_greylost_*

Gość_greylost_*
  • Gość

Napisano 07 września 2016 - 18:17

Dobry^^

Komuś coś świta?

Valorianie i Dinozaury (Dino Jeźdźcy) - https://www.youtube....h?v=lor_uUkJkkw

Dokładnie to szukałem dziekuje bardzo^^

• 0

#397 Gość_Justyna_*

Gość_Justyna_*
  • Gość

Napisano 11 września 2016 - 12:56

Witam,

Od dawna poszukuję tytułu bajki, którą miałam kiedyś wypożyczoną na kasecie VHS (lata 90). Bajka opowiadała o jakiś kolorowych zwierzaczkach, stworkach lub pluszakach. W bajce skakały one na swoich ogonach i przyjaźniły się z chłopcem i dziewczynką i może mieszkały w ich domu? Pamiętam, że w bajce trochę one rozrabiały i była jakaś scena w supermarkecie, w ogrodzie gdzie z tymi dziećmi skakały na takiej nodze ze sprężyną i na pustyni też była jakaś scena. Wiem, że to niewiele, ale jak ktokolwiek ma jakieś pomysły, byłabym bardzo wdzięczna!

• 0

#398 Daguchna

Daguchna

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 462 postów

Napisano 14 września 2016 - 13:03

https://www.youtube.com/watch?v=zTxaPVvMfZc

Czyżby to?

• 0

#399 Finka

Finka

Nowy

• Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 14 września 2016 - 23:18

Witam, 

Może Percy Jackson?

Po długich i żmudnych poszukiwaniach, znalazłyśmy z koleżanką w zakamarkach internetu. Chodziło o "Obrońcę Olimpu" :)

• 0

#400 stanakor

stanakor

Nowy

• Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 21 września 2016 - 20:50

Witam!

Niedawno przypomniałem sobię czasy dzieciństwa a z nimi pewną bajkę, nie pamiętam za dużo jednak co mogę powiedzieć

-była emitowana w latach 2007-2011 +/-

-główny bohater/bohaterka nosił/a długą czerwoną wstęgę 

-była na jednym z podstawowych kanałów ( polsat, tvn, tv4 itp.)

jeżeli ktoś przypomina sobie jakiś tytuł proszę o odpowiedź.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2025 logo forum bajki-tv.com