Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
#381 Gość_Adrian .S_*
Napisano 24 sierpnia 2016 - 00:30
#382 Gość_Kalom_*
Napisano 25 sierpnia 2016 - 12:13
Witam,
widzę że wszyscy sa bardzo obeznani w bajkach więc może pomożecie i mnie:
Kiedyś w wypożyczalni VHS dostałem do obejrzenia bakę pełno metrażową jak mniemam - która miała ok 7-8 części, z tego co pamiętam była o poszukiwaniu zaklętych kryształów, jedna ze scen która mi została w pamięci to jak ogromny "ptako-nietoperz" był zaklęty w ogromnym dzwonie, ruszenie kamienia podwodowało uwolnienie stwora... to jest jedna bajka, natomiast z druga jest większy problem gdyż informacji z mojej głowy mam bardzo mało tj. bajka działa się w przyszłości dosyć odległej (kosmos) pamiętam tylko że bohaterem był młody chłopak, a walczył czy polowały na niego roboty - wspomniana mówią mi o scenie w którym wchodzą do ciemnej komnaty i tym robotom zapala się czerwone oko, to był chyba motyw przewodni bajki bo zapamiętalem tylko to i talko jak chłopak musiał uciekać... jeżeli ma ktoś pojęcie, lub wie o co chodzi bardzo proszę o pomoc...
Napisano 25 sierpnia 2016 - 15:38
Witam,
Od dawna szukam tytułu bajki, w której chłopiec każdego dnia przemieniał się w inną postać np zwierzę. Byli chyba tam też jego przyjaciele, bajkę oglądałam w 2005/6/7 roku na TVP rano bardzo proszę o pomoc
Marcin Ranek (Martin Morning)??
Napisano 25 sierpnia 2016 - 15:59
Pamiętam z dzieciństwa film animowany... na pewno był produkcji azjatyckiej, ale nie pamiętam czy akcja działa się w Japonii czy Chinach...
Opowiadał o dziewczynce, która poszła z rodzicami na jakiś festiwal, i oni zjedli zaczarowane jedzenie które zamieniło ich w świnie. Ona potem próbowała ich odczarować.
Nie mam pewności, czy to ten sam film czy coś mi się miesza, ale był chyba jakiś wątek o wpadaniu dwa razy do tej samej rzeki??
EDIT: Znaleziony, chodziło o Spirited Away
Użytkownik okashii edytował ten post 25 sierpnia 2016 - 16:02
Napisano 26 sierpnia 2016 - 00:38
z druga jest większy problem gdyż informacji z mojej głowy mam bardzo mało tj. bajka działa się w przyszłości dosyć odległej (kosmos) pamiętam tylko że bohaterem był młody chłopak, a walczył czy polowały na niego roboty - wspomniana mówią mi o scenie w którym wchodzą do ciemnej komnaty i tym robotom zapala się czerwone oko, to był chyba motyw przewodni bajki bo zapamiętalem tylko to i talko jak chłopak musiał uciekać... jeżeli ma ktoś pojęcie, lub wie o co chodzi bardzo proszę o pomoc...
Podobna scena jest w 1. odcinku Ulissesa (https://www.youtube....h?v=7xe4OMf19vg), jest młody chłopak Telemach uciekający przed cyklopem i jego wyznawcami.
#386 Gość_Kalom_*
Napisano 26 sierpnia 2016 - 06:28
Podobna scena jest w 1. odcinku Ulissesa (https://www.youtube....h?v=7xe4OMf19vg), jest młody chłopak Telemach uciekający przed cyklopem i jego wyznawcami.
Niestety to nie jest to, nie przypominam sobie bestii, ani innych ludzi same roboty...
#387 Gość_GGGeralt_*
Napisano 28 sierpnia 2016 - 23:42
#388 Gość_Łukasz_*
Napisano 29 sierpnia 2016 - 20:31
Witam. Poszukuję filmu animowanego (nie mam pojęcia czy był pełnometrażowy czy w odcinkach), w którym ludzie zamieniali się w zwierzęta. Wydaje mi się, że głowni bohaterowie mogli być kimś w rodzaju wojowników lub rycerzy, ale pewności nie mam. Pamiętam tylko jedną scenę, w której jeden z bohaterów zamieniał się w lwa, a inny inny w niedźwiedzia.i walczyli ze sobą na jakieś pustyni lub na zboczu kanionu. Oglądałem tę animację na kasecie VHS na przełomie lat 80/90. Ps. Na pewno nie jest to serial animowany "Beast Wars”.
#389 Gość_Jogi_*
Napisano 30 sierpnia 2016 - 21:54
Witam. Poszukuję bajki którą katowałem w dzieciństwie na VHSie. To było w okolicach 1995r. Z tego co pamiętam rzecz się działa w kosmosie. Grupa ludzi podróżowała statkiem (bądź statkami) kosmicznym przypominającym pociąg (taki ala pendolino) były normalne wagony w których jak dobrze pamiętam przewożono dzieci bądź jakichś ludzi. i ten pociąg ścigały jakieś roboty. W momencie zaatakowania lokomotywa zamieniała się w robota którym sterowali główni bohaterowie. Bajka przypomina transformerów ale to zupełnie coś innego. Prosze was o pomoc jeśli coś o tym słyszeliście.
Napisano 31 sierpnia 2016 - 17:40
Witam,
Poszukuję bajki na prośbę znajomej. Film pełnometrażowy sprzed na pewno 10ciu lat, o czasach greckich bogów, gdzie głównym bohaterem był syn Posejdona, "który uciekł z domu, spotkał czerwonowłosą dziewczynę, która czciła boga złodziei i chyba sama była złodziejem. Dziewczyna była szantażowana przez Hadesa, by wykradła trójząb. Główny bohater miał jakieś 14-16 lat niebieskie oczy i włosy". Tak przynajmniej zostało mi to wyjaśnione i pomimo poszukiwań, sama nie potrafiłam ani nic takiego sobie przypomnieć, ani znaleźć tego w internecie.
Może ktoś coś takiego pamięta?
#391 Gość_GGGeralt_*
Napisano 31 sierpnia 2016 - 21:24
Witam,
Poszukuję bajki na prośbę znajomej. Film pełnometrażowy sprzed na pewno 10ciu lat, o czasach greckich bogów, gdzie głównym bohaterem był syn Posejdona, "który uciekł z domu, spotkał czerwonowłosą dziewczynę, która czciła boga złodziei i chyba sama była złodziejem. Dziewczyna była szantażowana przez Hadesa, by wykradła trójząb. Główny bohater miał jakieś 14-16 lat niebieskie oczy i włosy". Tak przynajmniej zostało mi to wyjaśnione i pomimo poszukiwań, sama nie potrafiłam ani nic takiego sobie przypomnieć, ani znaleźć tego w internecie.
Może Percy Jackson?
#392 Gość_Edyta_*
Napisano 03 września 2016 - 22:36
Napisano 04 września 2016 - 17:01
Witam,
Może Percy Jackson?
Nie mówię o filmie, a o bajce. Nie wspominając o tym, że Parcy, z tego, co pamiętam, nie miał niebieskich włosów, nie mówiąc o tym, że Hades nikogo tam nie szantażował. Bajka powstała na pewno przed 2000 rokiem.
Użytkownik Finka edytował ten post 04 września 2016 - 17:02
#394 Gość_greylost_*
Napisano 07 września 2016 - 17:40
Dobry^^
Szukam tytułu starej bajki która leciała na początku lat 90 na (chyba)tv regionalnej. Była o ludziach jeżdżących na dinozaurach z uzbrojeniem. Był tam stegozaur i tyranozaur itp. Walczyli z jakimiś "mutantami" które też miały uzbrojone dinozaury.
Komuś coś świta?
Napisano 07 września 2016 - 17:59
Dobry^^
Szukam tytułu starej bajki która leciała na początku lat 90 na (chyba)tv regionalnej. Była o ludziach jeżdżących na dinozaurach z uzbrojeniem. Był tam stegozaur i tyranozaur itp. Walczyli z jakimiś "mutantami" które też miały uzbrojone dinozaury.
Komuś coś świta?
Valorianie i Dinozaury (Dino Jeźdźcy) - https://www.youtube....h?v=lor_uUkJkkw
#396 Gość_greylost_*
Napisano 07 września 2016 - 18:17
Dobry^^
Komuś coś świta?
Valorianie i Dinozaury (Dino Jeźdźcy) - https://www.youtube....h?v=lor_uUkJkkw
Dokładnie to szukałem dziekuje bardzo^^
#397 Gość_Justyna_*
Napisano 11 września 2016 - 12:56
Witam,
Od dawna poszukuję tytułu bajki, którą miałam kiedyś wypożyczoną na kasecie VHS (lata 90). Bajka opowiadała o jakiś kolorowych zwierzaczkach, stworkach lub pluszakach. W bajce skakały one na swoich ogonach i przyjaźniły się z chłopcem i dziewczynką i może mieszkały w ich domu? Pamiętam, że w bajce trochę one rozrabiały i była jakaś scena w supermarkecie, w ogrodzie gdzie z tymi dziećmi skakały na takiej nodze ze sprężyną i na pustyni też była jakaś scena. Wiem, że to niewiele, ale jak ktokolwiek ma jakieś pomysły, byłabym bardzo wdzięczna!
Napisano 14 września 2016 - 13:03
https://www.youtube.com/watch?v=zTxaPVvMfZc
Czyżby to?
Napisano 14 września 2016 - 23:18
Witam,
Może Percy Jackson?
Po długich i żmudnych poszukiwaniach, znalazłyśmy z koleżanką w zakamarkach internetu. Chodziło o "Obrońcę Olimpu"
Napisano 21 września 2016 - 20:50
Witam!
Niedawno przypomniałem sobię czasy dzieciństwa a z nimi pewną bajkę, nie pamiętam za dużo jednak co mogę powiedzieć
-była emitowana w latach 2007-2011 +/-
-główny bohater/bohaterka nosił/a długą czerwoną wstęgę
-była na jednym z podstawowych kanałów ( polsat, tvn, tv4 itp.)
jeżeli ktoś przypomina sobie jakiś tytuł proszę o odpowiedź.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych