Brygada RR
Napisano 27 lipca 2007 - 09:32
Napisano 27 lipca 2007 - 10:46
Napisano 31 lipca 2007 - 20:40
**odcinek: Za kupisami **
Napisano 09 sierpnia 2007 - 14:55
http://www.cinepix.com.pl/search
paru odcinkow z tych nie mamy. osobiscie polecam "pogromcow zla" bo jest tam slynny epizod z metalowymi psami, ktory jak do tej pory na tym forum sie nie pojawil, a jest swietny
oczywiscie jak ktos sie w to zaopatrzy, mysle ze nie byloby problemem zgrac dzwiek?
Napisano 09 sierpnia 2007 - 15:06
oczywiscie jak ktos sie w to zaopatrzy, mysle ze nie byloby problemem zgrac dzwiek?
A nie lepiej by było zgrac na dysk w postaci plików Avi ? wtedy byłyby to DVDRipy
#26 Gość_iff3_*
Napisano 09 sierpnia 2007 - 15:14
Użytkownik iff3 edytował ten post 09 sierpnia 2007 - 15:17
Napisano 09 sierpnia 2007 - 15:15
I jeszcze chyba "Piec Baskervillów", ale nie jestem pewien czy to nie jest inny tytuł "Zamku Baskervillów".
Hmm, a to nie czasem był "Pies Baskervillów" ?
#28 Gość_iff3_*
Napisano 09 sierpnia 2007 - 15:19
Napisano 09 sierpnia 2007 - 15:35
Napisano 09 sierpnia 2007 - 16:03
DVDRipy... a płyt sobie nie łaska kupić? aż takie drogie nie są,
Racja, płyty nie są zbyt drogie..lecz na pewno nie kazdy je kupi...
a ripowanie płyt w formie telecined nie jest zbyt ładne, jeśli chodzi o efekt...
Odcinki przed wydaniem na DVD były na pewno "obrabiane" dzwięk czyszczony a obraz rowniez pewno zosał poddany cyfrowej obróbce, więc jakośc byłaby na pewno b. dobra
Napisano 09 sierpnia 2007 - 16:56
Podwodni piraci - są dostępni na forum... To pierwszy odcinek Brygady RRDzięki Raziel za linka No to mi wychodzi, że tych odcinków nie mamy:
"Nowy dzieciak"
"Bzykowny interes"
"Kotki pod kontrolą"
"Podwodni piraci"
"Mysz maltajska" (według mnie to chyba maltańska, ale mogę się mylić, już nie pamiętam dobrze)
I jeszcze chyba "Piec Baskervillów", ale nie jestem pewien czy to nie jest inny tytuł "Zamku Baskervillów".
A jak tak dalej pójdzie, to Imperial wyda wszystkie odcinki. Oby
Maltańska mysz - ten odcinek też mam, ale nie robię go ponieważ, audio jest naprawde kiepskie. jasio21 ma ten odcinek na VHSie, ale jest on w LP
Pies (Zamek) Baskerwillów - zgoda, ale piec?? hahaha W odcinku nawet takie słowo nie pada, ani kakcja nie dziele się w pomieszczeniu z piecem... hihi może chodziło o kominek?? Bo jeśli miała by to być wpadka wydawnictwa, to naprawdę chylić przed nimi czoła za ich tłumaczy Tak czy siak odcinek jest dostępny na forum.
Co do reszty to jeśli nie nia ma różnic w tłumaczeniu to pozostałych odcinków - brak.
Cały czas czekam, nie wiem jak Wy, na jakikolwiek znak od owych trzech kolegów, którzy napisali, że posiadają odcinki na VHSach, ale chyba się już nie doczekam.
Napisano 10 sierpnia 2007 - 17:20
Napisano 10 sierpnia 2007 - 17:38
Odcinki przed wydaniem na DVD były na pewno "obrabiane" dzwięk czyszczony a obraz rowniez pewno zosał poddany cyfrowej obróbce, więc jakośc byłaby na pewno b. dobra
Raczej nie, jakość jest ładna, ale nie w tym rzecz - nikt normalny nie zostawi przeplotu w pliku AVI, a z drugie stroy zostanie lekkie rozmycie przy ruchu. Dałem demo openingu: klik, ten jest lekko przerobiony - chyba niezle, ale nie jestem pewien, czy przy odcinku byłoby tak dobrze...
A może demonizuję xD
Napisano 10 sierpnia 2007 - 17:53
Napisano 10 sierpnia 2007 - 21:18
Napisano 10 sierpnia 2007 - 21:28
Napisano 12 sierpnia 2007 - 20:30
Co przerabia? Oni sie pomylili i w dziale DVD dali stare kasety (spojrzcie na date wydania). Nie ma ich na DVD, plyta dvd wyszla jedna - "Mali bohaterowie".
Raczej nie, jakość jest ładna, ale nie w tym rzecz - nikt normalny nie zostawi przeplotu w pliku AVI, a z drugie stroy zostanie lekkie rozmycie przy ruchu. Dałem demo openingu: klik, ten jest lekko przerobiony - chyba niezle, ale nie jestem pewien, czy przy odcinku byłoby tak dobrze...
A może demonizuję xD
jak dla mnie ten opening jest git
#38 Gość_iff3_*
Napisano 27 sierpnia 2007 - 23:04
ja to mam na vhs !!!!!
Ja mam, odcinki są ze starym odcinkiem i w ogóle super!
Oprócz tego mam kilkanaście odcinków na VHSie, moja ulubiona kreskówka :-)
Ech, na początku lipca były te posty pisane, a tymczasem już wrzesień za pasem i...nic. Jakby to powiedział poeta:
"Ciemno wszędzie, głucho wszędzie - kto new odcinki zdobędzie?"
Napisano 28 sierpnia 2007 - 10:55
Wspominam bardzo dobrze widziałem większość odcinków mimo że rysunkowo jest równie dobrze jak w Kaczych Opowieściach czy Gumisiach to już fabuła i gagi są momentami drugiej świeżości ale lubię sobie czasem jakiś odcinek obejrzeć tak z sentymentu oraz ze względu na wzorcowy dubbing :
Włodzimierz Bednarski - Rokfor
Ewa Kania - Chip
Ryszard Nawrocki - Profesor Nimnul
Ilona Kuśmierska - Gadżet
Marcin Sosnowski - Spaślak
Jednakże tak jak napisałem poziom nieco niższy niż w Kaczych czy Gumisiach , tak czwarte miejsce po Alladynie w moim subiektywnym rankingu.
O wydaniu DVD :
To już tak jest że Imperial lubi dziabać po dwa odcinki na płytę wydusi 20 zł (sprzeda się bo ludzie którzy z sentymentem wspominają Brygadę RR kupią chociażby dwa odcinki ) później kolejną płytę rzucą , znów wielka sprzedaż i może ale to może jak się ugadają z kim trzeba z dyrekcji zza oceanu to może Brygada do nas dopłynie ?
Wiadomo "marzenie ściętej głowy" co do Boxu ale w Wielkiej Brytanii już mają no tak ale oni płacą w funtach i są sprawdzeni a my ? Okrojone wydania bo jesteśmy w "strefie złodziejskiej" i nie możemy tak jak inni Europejczycy cieszyć się na ten przykład kompeltnym eydaniem Lost z dodatkami lub też nie ma u nas jeszcze innych żelaznych klasyków z seriali więc nie wiem jak to będzie ale są drobne kroki na przód więc myślę że jakoś to będzie.
Napisano 30 września 2007 - 12:19
Uwielbiam te postacie, tak różnorodne, a jednak się uzupelniające. I ten specyficzny klimat lat osiemdziesiątych jest tu obecny
Jeszcze na koniec taka ciekawostka, może ktoś widział, może nie - powstał bardzo obszerny fanowski komiks.
http://www.electricf...ic.com/001.html
Obrazki pierwszej jakości, niestety nikt nie pokusił się o przetłumaczenie na język polski
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych