Natomiast do robienia mirrorów mam inne podejście od czasu poszukiwań pewnego anime. Było ono na kilkunastu stronach, z linkami na MU, ale plik pewnego dnia wykryto i skasowano. Ludziom, którzy nie zdążyli, pozostało zgrzytanie zębami... albo dotarcie do stronek, gdzie ten plik wrzucony był na alternatywny serwer.
Jak najbardziej niech będą robione z tego powodu, ale nie z powodu tego, że jakiś uploader nie życzy sobie, by rozpowszechniać jego link.
A po co miałbyś mnie bronić albo nie miałbyś. Nie potrzebuję obrońcy. Każdy wyraża swoje zdanie na dany temat i tyle. Skoro piszesz w tym temacie i wypowiadasz się w nim to jakby nie patrzeć bierzesz udział w dyskusji więc po co piszesz, że abstrahujesz od całej sprawy zamkniętej rejestracji? Miej odwagę się wypowiedzieć i obstawaj przy tym a nie piszesz najpierw coś a potem twierdzisz, że tylko się przyglądasz całej sprawie z boku. Tak to twoje słowa tracą na wartości. Jeżeli naprawdę nie chciałbyś się wtrącać do całej sprawy z zamkniętą rejestracją to zamiast pisać w tym temacie, napisałbyś (użyję Twojego języka) do użytkownika Eire prywatnie.
Napisałem to tylko dlatego, iż nie chciałem, aby Eire odebrała to jako obrona osoby, której przecież bronić nie trzeba, jak sama napisałaś, bo przecież masz swój język, a raczej palce, żeby pisać.
Napisałem o abstrahowaniu od całej sprawy zamkniętej rejestracji, gdyż w moim poście chciałem skupić się wyłącznie na treści, do której nawiązywałem - ot taki disclaimer autorski. Nie muszę pisać do Eire prywatnie, jeśli chcę, by inni także to przeczytali, co wcale nie oznacza wtrącania się do CAŁOŚCI sprawy, a jedynie odnoszenia się do fragmentu postu któregoś z poprzedników.
Ty natomiast "pięknie" odnosisz się do gości odwiedzających to forum. Rozumiem, że używając słowa "użytkownika" w zdaniu: "UWAGA: Nie bronię tutaj użytkownika Lilka212" chciałeś szczególnie podkreślić jaką w danym momencie pełnię funkcję - jestem użytkowniczką. Dobrze, że to napisałeś bo pewnie sama bym na to nie wpadła . No dosłownie jakby komputer napisał...Ciekawe czy na co dzień też mówisz "Widziałem się wczoraj ze studentem Mirkiem", "Oddaj zeszyt uczniowi Sławkowi".
Pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Zwykle ludzie by napisali "Nie bronię tutaj Lilki212" ale tutaj jest inaczej. Trzeba było jeszcze dodać "gościa" bo przecież wypadałoby mi wskazać, że nim jestem prawda?
Pisząc to miałem na uwadze, iż jesteś dziewczyną/kobietą/płcią piękną, aczkolwiek zdecydowałem się na pozostanie przy formie komputerowej, która jest troszkę formalna. To podoba sytuacja jak klienci/klienty (np. FTP), tylko tutaj już nie mamy wyboru.
Nawet nie wiedziałam, że można zbierać punty za uploadowanie.
Można, jeśli ktoś założy sobie konto. Ja np. założyłem w Rapidshare - Collector's Zone. Za 10000 punktów dają konto premium na miesiąc. No to sobie poczekam, tymbardziej, że nie jestem uploaderem www z prawdziwego zdarzenia.
Mnie akurat nie kręci barnie udziału w dyskusjach za bardzo. Jestem już na kilku forach ale piszę tam od czasu do czasu kiedy mam ochotę się wypowiedzieć. Na siłę chyba nie ma sensu sie produkować.
O, zgadzam się. Z ciekawej perspektywy na to popatrzyłaś, co rodzi kolejne pytania o to, kto jest sępem, a kto jednak ma dobre intencje i bardzo rzadko, ale ma swój wkład. Tak to trudniej rozróżnić.
Moje zdanie jest takie administracja podejmuje decyzje jakie uważa my ich nie zmienimy żadnymi protestami.
Mufat90, administracja powinna być dla użytkowników, a nie dla siebie, a użytkownicy nie powinni protestować, tylko grzecznie i kulturalnie komentować/proponować/oceniać decyzje i zmiany, tak by administracja mogła się do nich swobodnie odnosić, a nie łapać się za głowę "nie no, a oni znowu mi tu protestują, jęczą, klną"!
Użytkownik Billcow edytował ten post 06 lipca 2007 - 18:37