Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#261 Gość_Paulina_*

Gość_Paulina_*
  • Gość

Napisano 21 października 2014 - 10:17

Jak nazywała się bajka w której chłopak miał ogromny bałagan w pokoju, który później ożywa i staje się jego kumplem? Bajka leciała w latach 90.

• 0

#262 Samowar

Samowar

Użytkownik

• Members
  • PipPip
  • 10 postów

Napisano 22 października 2014 - 13:33

Szukam takiego dziwnego filmu animowanego, był jakiś łysy gość z czerwoną peruką na głowie. Pod tą peruką miał zawór i jak był zły to leciała mu para z głowy. Były tez jakieś ruiny zamku, które miały jakieś znaczenie.

To jest zryte nieźle, ale nie daje mi to spokoju.

• 0

#263 Gość_alstro_*

Gość_alstro_*
  • Gość

Napisano 15 listopada 2014 - 11:06

czy ktoś pamięta tytuł amerykańskiej (?) kreskówki o dwu królestwach toczących ze sobą nieustanne swary... np. jak smarować chleb - z wierzchu, czy od spodu? były tam wpadające w uch piosenki - hymny dwóch krain...

• 0

#264 Robert

Robert

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 240 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 13:03

czy ktoś pamięta tytuł amerykańskiej (?) kreskówki o dwu królestwach toczących ze sobą nieustanne swary... np. jak smarować chleb - z wierzchu, czy od spodu? były tam wpadające w uch piosenki - hymny dwóch krain...

The Butter Battle Book (Dr. Seuss), leciało kiedyś na Cartoon Network, choć nie wiem czy w Polsce.

https://www.youtube....h?v=dEJkeJl4s_U

• 0

#265 Gość_wiktor_*

Gość_wiktor_*
  • Gość

Napisano 07 stycznia 2015 - 18:57

to ja mam pytnie.

Jak nazywa sie bajka  ktorej jest nastoletni chlopak ktory jest pol smokiem pol czlowiekiem.

Wiem jedynie tylko tyle ze zaczybalo sie dragon i napewno to nie jest dragon ball

• 0

#266 Kondziu

Kondziu

Przyjaciel

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 390 postów

Napisano 08 stycznia 2015 - 13:58

to ja mam pytnie.

Jak nazywa sie bajka  ktorej jest nastoletni chlopak ktory jest pol smokiem pol czlowiekiem.

Wiem jedynie tylko tyle ze zaczybalo sie dragon i napewno to nie jest dragon ball

Czy kreskówka była emitowana w Polsce ? Jeśli tak to może chodzi o "Amerykańskiego smoka Jake Longa" (American Dragon: Jake Long) ?

• 0

#267 Gość_Siemkaxd_*

Gość_Siemkaxd_*
  • Gość

Napisano 15 lutego 2015 - 17:27

Siemano, mam pytanie. Wie ktos ja nazywa sie bajka w której. robaki gromadzily zbiory na zime i ciagle podkradaly im je szerszenie. Wkoncu jeden z nich postanowil poszukac jedzenia trafil na cyrk byla to bodajze mrówka. bajka animowana.

• 0

#268 GumiSmerf

GumiSmerf

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 819 postów

Napisano 15 lutego 2015 - 18:10

Siemano, mam pytanie. Wie ktos ja nazywa sie bajka w której. robaki gromadzily zbiory na zime i ciagle podkradaly im je szerszenie. Wkoncu jeden z nich postanowil poszukac jedzenia trafil na cyrk byla to bodajze mrówka. bajka animowana.

A.Bugs.Life.1998 - Dawno temu w trawie (1998)
  • 0

#269 Gość_Karen_*

Gość_Karen_*
  • Gość

Napisano 22 lutego 2015 - 19:22

Jak nazywała się bajka w której chłopak miał ogromny bałagan w pokoju, który później ożywa i staje się jego kumplem? Bajka leciała w latach 90.

Jedyne z czym mi się to kojarzy to "Nowe Przygody Kubusia Puchatka", odcinek "Wielkie Sprzątanie". 

Mi z kolei nie daje spokoju bajka, która na pewno leciała jako Wieczorynka. Pamiętam, że główny bohater miał przyjaciela takiego białego ptaka. Sam główny bohater, nie jestem pewna, ale mógł być świnką. Pamiętam taki odcinek, że lecieli gdzieś samolotem, zdaje się że rozbili się na wyspie i znaleźli tam jakieś wielkie jajo (chyba dinozaura). W innym odcinku było coś o yeti. W jeszcze innym chyba kręcili film na pustyni i były takie wielbłądy na kółkach. Ktoś kojarzy?

• 0

#270 Daguchna

Daguchna

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 462 postów

Napisano 24 lutego 2015 - 17:29

Jedyne z czym mi się to kojarzy to "Nowe Przygody Kubusia Puchatka", odcinek "Wielkie Sprzątanie". 

Rupieć! http://en.wikipedia.org/wiki/Klutter!   :P

Użytkownik Daguchna edytował ten post 24 lutego 2015 - 17:30

• 0

#271 Gość_bb_*

Gość_bb_*
  • Gość

Napisano 31 marca 2015 - 10:45

"Jak dobrze, że każdy jest inny, że różne są punkty widzenia, słyszenia, jak dobrze, że każdy jest inny, i świetnie, że każdy się zmienia."
prosze o autora i tytul bakji skad to pochdzi, a najlepiej tekst w pdf,
pilnie potrzebuje

• 0

#272 kinichi

kinichi

Bajkowy Pomagacz

• Moderator
  • 1 959 postów

Napisano 31 marca 2015 - 10:53

cytat niedokładny, a wujek Google nie gryzie https://www.google.p...sm=122&ie=UTF-8

• 0

#273 Gość_Musik500l_*

Gość_Musik500l_*
  • Gość

Napisano 14 kwietnia 2015 - 21:59

Siemano
Jak nazywa się bajka o mechach walczących na ziemii ? Pamiętam że główny bohater miał białego mecha z zielonym kryształem na głowie i że owa bajka była emitowana na fox kids. Chyba jakaś dziewczyna w tej bajce nazywała się Sara ale nie jestem pewien.

• 0

#274 Drakath

Drakath

Nowy

• Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 22:40

Witam wszystkich i każdego z osobna

Mam dwa pytania o dokładne tytuły:

1. Nie pamiętam tytułu serii, ale widziałem to kiedyś na VHS. Było coś o (chyba) węgierskich bajkach, a tytuły bajek z tej serii jakie pamiętam to "Diablik Pinko" oraz "Abrakadabra".

2. Był to pełnometrażowy film animowany. Fabuła podchodziła pod narodzenie Pańskie ale miejsce akcji odbywało się w mieście kontrolowanym przez zły rząd. W tym filmie aż wiało klimatem PRL. Ludzie byli nieszczęśliwi, gdy spali, marzyli o wolności, o tym, żeby trafili do miejsca gdzie będą mogli się śmiać i być szczęśliwi. "Służby porządkowe" wyglądało centralnie jak ZOMO a "królowie" byli (chyba) podobni do jakiegoś polityka z epoki PRL.

Jakby co, to dzięki za pomoc oraz chęci :)

• 0

#275 cris3

cris3

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 247 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 10:12

Siemano
Jak nazywa się bajka o mechach walczących na ziemii ? Pamiętam że główny bohater miał białego mecha z zielonym kryształem na głowie i że owa bajka była emitowana na fox kids. Chyba jakaś dziewczyna w tej bajce nazywała się Sara ale nie jestem pewien.

Teknoman

• 0

#276 Suomalainen

Suomalainen

Nowy

• Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 02 maja 2015 - 20:16

Druga: akcja działa się w jeziorze, w którym mieszkały dwa takie wielkie węże morskie, zupełnie jak potwory z Loch Ness. Jeden nazywał się CHYBA Nessie. Był to samiec i samiczka, którzy stanowili parę, ale zostali rozdzieleni przez wielki głaz, który uniemożliwił im dalszy kontakt w jeziorze ze sobą. Umierali z tęsknoty. Jedno z nich miało przyjaciela, który starał sie pomóc nie utracic im kontaktu. Również ta bajka mogła leciez na TVP1, TVP2 lub Polsacie. Emitowana była rano, dosyć wcześnie.

Równiez szukam tej bajki. Wydaje mi sie, że to leciało w 1997 roku, mozliwe, że jesienią.

Czy ktoś wie? :)

• 0

#277 Gość_Lenka_*

Gość_Lenka_*
  • Gość

Napisano 21 maja 2015 - 20:17

Jakieś 20 lat temu w wypożyczalni kaset wypożyczyłam bajkę o sępie o imieniu Łako (nie wiem jak się pisze).  Pamiętam, że była bardzo zabawna. Ale w sumie nie potrafię podać więcej szczegółów. Czy komuś przychodzi coś na myśl???

• 0

#278 Gość_annnna_*

Gość_annnna_*
  • Gość

Napisano 26 maja 2015 - 18:50

Czy ktoś kojarzy bajkę (lub anime) która leciała na tvp1, w latach około 2007-2009. Była tam dziewczyna, chyba jakaś księżniczka, pamiętam że w którymś odcinku jakiś potwór zmieniał ludzi w kamień. Były tam też żywioły (takie jakby duchy) które podlegały jakieś złej królowej. W którymś odcinku dziwczyna znalazła się w lesie i spotkała jakiegoś dużego kota (chyba tygrysa). Dodam że bajka leciała w wakacje, rano
  • 0

#279 Gość_Pawel_*

Gość_Pawel_*
  • Gość

Napisano 17 czerwca 2015 - 18:28

Witam,

Kojarzycie może bajkę o dzieciach, które zostały przeniesione z wesołego miasteczka do innego świata?

W każdym odcinku przychodził do nich karzeł i mówił, że im pomoże wrócić do ich świata.

A dzieci zdaje się miały magiczne moce w tym nowym świecie.

• 0

#280 czerep

czerep

Dobry Qmpel

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 260 postów

Napisano 17 czerwca 2015 - 19:14

Lochy i smoki.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych