Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1314 odpowiedzi w tym temacie

#241 Robert

Robert

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 240 postów

Napisano 25 grudnia 2013 - 18:04

Czy chodzi o "Świat Bobby'ego"

http://en.wikipedia....i/Bobby's_World
  • 0

#242 Copper199

Copper199

Nowy

• Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 25 grudnia 2013 - 19:03

dokładnie o to:)
  • 0

#243 Cortiel

Cortiel

Nowy

• Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 19:01

Witajcie. Co to za bajka? Emitowana na kanale Fox Kids lub Cartoon Network w latach ok. 2002- 2005 nie pamiętam dokładnie. W godzinach wieczornych. Intro wyglądało w ten sposób, że były jakieś zielone napisy, albo zielona linia do której potem się tam wchodziło i był tam taki jakby labirynt z zielonym tłem. Głównego bohatera pamietam tylko jednego bo może więcej ich tam nie było. Taki młody chłopak ciemnoskóry z jasnymi krótkimi włosami. On tam też chyba jeździł na jakimś motocyklu czy coś. Fabuły nie pamiętam, ale oni się chyba w miejscach i czasie też może przenosili. Oczywiście walczył ze złem. Ta bajka leciała jakoś tak równolegle gdy leciały Spiderman i X- meni.
  • 0

#244 Shadowcat

Shadowcat

Bajkowy Nałogowiec

• TEAM
  • 700 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 15:30

Witajcie. Co to za bajka? Emitowana na kanale Fox Kids lub Cartoon Network w latach ok. 2002- 2005 nie pamiętam dokładnie. W godzinach wieczornych. Intro wyglądało w ten sposób, że były jakieś zielone napisy, albo zielona linia do której potem się tam wchodziło i był tam taki jakby labirynt z zielonym tłem. Głównego bohatera pamietam tylko jednego bo może więcej ich tam nie było. Taki młody chłopak ciemnoskóry z jasnymi krótkimi włosami. On tam też chyba jeździł na jakimś motocyklu czy coś. Fabuły nie pamiętam, ale oni się chyba w miejscach i czasie też może przenosili. Oczywiście walczył ze złem. Ta bajka leciała jakoś tak równolegle gdy leciały Spiderman i X- meni.

Może to?:

http://www.youtube.com/watch?v=0_uYJySWlco

• 0

#245 Mario

Mario

Bajkowy Nałogowiec

• TEAM
  • 1 957 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 09:52

Ktoś do mnie napisał z pytaniem niestety nie wiem więc się was drodzy bajkowicze pytam :)

Treść pytania osoby:
"Pamiętam niewiele bo byłem dzieckiem wtedy. W czołówce wbiegał z daleka w strone kamery czarny kot chyba pantera i nazywał się bodaj Sigma. Czy kojarzycie może tytuł tej animacji? z góry pozdrawiam i dziekuje"

Z góry dziękuję za pomoc :-)

• 0

#246 Daguchna

Daguchna

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 462 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 00:31

Animowane dzikie koty to mi się głównie z Thundercats kojarzą, ale to chyba nie to...

• 1

#247 Robert

Robert

Bajkowy Nałogowiec

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 240 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 18:52

Z kotami w roli głównej byli jeszcze SWAT Kats.

http://www.youtube.c...h?v=K_AdxJWFUh4

• 1

#248 Cortiel

Cortiel

Nowy

• Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 01:55

Jej Gaduła, dziękuje za pomoc. To to. Szukałam tego wszędzie, a zapomniała o tym temacie tutaj :D

• 0

#249 Gość_Damian_*

Gość_Damian_*
  • Gość

Napisano 19 marca 2014 - 17:53

Witam wszystkich serdecznie. Mam bardzo malo informacji na temat tej bajki ponieważ oglądałem ją w wieku ok 4 lat. Bajka stara ok 1990-1998, dziewczynka ktora bawi się razem z zabawkami (zabawki żyły) , w openingu lub endingu jest scena w której siedzi lub leży na łóżku razem z tymi zabawkami. Wiele bajek z dzieciństwa udało się mi znaleźć, brakuje mi tylko tej :( Prosze o pomoc...
  • 0

#250 Gość_Toudi_*

Gość_Toudi_*
  • Gość

Napisano 22 marca 2014 - 12:17

Witam serdecznie forumowiczów i jeśli ktoś jest w stanie, proszę o pomoc. 

Otóż lat temu naście, podejrzewam, że około roku 98 oglądałem na DVD pewną bajkę, seria paru odcinków na płycie traktowała o pewnych stworzonkach żyjących w ścianie budynku. 
Owe żyjątka z natury bardzo przyjazne pomagały ludziom ale oczywiście bez ujawniania się szerokiemu gronu, a także miały kontakt, bodajże, mieszkającym również w tym budynku młodym chłopcem, który jednocześnie chronił je, a jak, że by inaczej, przed garstką złych osób/stworzeń pragnących zdemaskować naszych pociesznych znajomych. 

Jeśli macie jakieś skojarzenia, przypuszczalne tytuły, bardzo proszę o wypisanie ich poniżej, ja naturalnie zweryfikuje sobie czy wśród podanych propozycji znajduje się ta właściwa, a za zwycięzce zostanie wzniesiony rytualny toast, przy najbliższe okazji!

• 0

#251 jacobs

jacobs

Gaduła

• Ripper
  • 427 postów

Napisano 22 marca 2014 - 13:01

Może Malusińscy: http://pl.wikipedia....iki/Malusińscy
  • 1

#252 Gość_Toudi_*

Gość_Toudi_*
  • Gość

Napisano 22 marca 2014 - 16:43

Tak! Dokładnie, wielki dzięki za odpowiedz :)

• 0

#253 Daguchna

Daguchna

Gaduła

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 462 postów

Napisano 30 marca 2014 - 02:48

To ja może jeszcze w związku z tym...

Witam wszystkich serdecznie. Mam bardzo malo informacji na temat tej bajki ponieważ oglądałem ją w wieku ok 4 lat. Bajka stara ok 1990-1998, dziewczynka ktora bawi się razem z zabawkami (zabawki żyły) , w openingu lub endingu jest scena w której siedzi lub leży na łóżku razem z tymi zabawkami. Wiele bajek z dzieciństwa udało się mi znaleźć, brakuje mi tylko tej :( Prosze o pomoc...

Kojarzy mi się z "Sekretnym życiem zabawek", ale tam zabawki raczej się nie ujawniały przed właścicielką.

• 0

#254 Michu_Weasley

Michu_Weasley

Zaawansowany użytkownik

• Members
  • PipPipPip
  • 72 postów

Napisano 06 kwietnia 2014 - 03:09

Kiedyś już pytałem o ten tytuł, może teraz się uda :)

Bajka leciała na TVP2 ok. 96-99 roku. Pamiętam, że była nadawana przed/po sejmie który wtedy był emitowany.

Kreskówka opowiadała o psiej załodze statku, głównym bohaterem był majtek - łaciaty pies w niebieskim stroju.

• 0

#255 Gość_Son Goku_*

Gość_Son Goku_*
  • Gość

Napisano 09 lipca 2014 - 17:29

Witam serdecznie wszystkich użytkoników.

Szukam pewnej bajki, która prawdopodobnie leciała na TV4. Opowiadała ona o warzywach. Z tego co pamietam był tam ziemniak, któremu chyba wyrastały frytki na 'głowie' kiedy się zdenerwował (aczkolwiek nie jestem tego pewien bo pamiętam ją jak przez mgłę).

Z góry wielkie dzięki :) !

• 0

#256 Gość_NoName_*

Gość_NoName_*
  • Gość

Napisano 07 października 2014 - 10:10

Witam serdecznie.Szukam aż czterech tytulów a mianowicie:

1. Jakaś azjatycka bajka gdzie głowny bohater latal na hipopotamie lub czymś podobnym, byl jakimś bogiem burzy, wiekszosc akcji dziala sie w powietrzu.

2. Bajka gdzie glowny bohater byl chlopcem, z fryzury podobny do goku, w miecz wkladal kulki, kazda byla inna i dawala inna moc, jego wrog tez mial taki miecz.

3. bajka gdzie bohaterzy mieli kamienie dzieki ktorym przemieniali sie. Bylo chyba 7 roznokolorowych, kamien sprawial ze cecha bohatera stawala sie wyrazna i nawiazywala to tego jego forma. kamienie przypominaly diamenty, o wielkosci smoczych kul mniej wiecej, pamietam tylko czarny charakter ktory byl w plaszczu detektywa i mial twarz owinieta jak mumia.

4. Ludzie i kosmici walczyli w mechach chyba miedzy soba, obcy mieli krysztal na czole, byli koloru szarego albo fioletowego.

Bardzo prosze o pomoc :)

• 0

#257 kinichi

kinichi

Bajkowy Pomagacz

• Moderator
  • 1 959 postów

Napisano 07 października 2014 - 14:25

1. Soul Hunter - łowca dusz

2. Yaiba - legendarny samuraj

• 0

#258 fozomat

fozomat

Przyjaciel

• Ripper
  • 373 postów

Napisano 07 października 2014 - 17:04

3. Power Stone - Magiczny Kamiń   ??

• 0

#259 Gość_NoName_*

Gość_NoName_*
  • Gość

Napisano 07 października 2014 - 18:20

Wielkie dzieki dla Kinichi i Fozomat, wszystkie tytuly sie zgadzaja. :)

• 0

#260 Gość_Janeo_*

Gość_Janeo_*
  • Gość

Napisano 13 października 2014 - 19:33

Cześć, szukam bajki emitowanej w latach 1990-2000, nie pamiętam kanału, ale opowiadała historię grupki przyjaciół, którzy grali razem w zespole (na skrzypcach, pianinie itp) i jeden się nazywał mozart, drugi vivaldi (tego nie pamiętam, bo ciągle gadali o nich, może cośp omyliłam, to byli fani mozarta i vivaldiego - możliwe, że przyjęli sobie te pseudonimy w ramach gry w zespole) i często chodzili do pizzeri po próbach.

Pamiętam jeden odcinek, w którym kot głównego bohatera - rudego mozarta został przypadkowo (a własciwie celowo przez wroga rudego chlopaka) zamknięty w sali prób. I oni chodzili po próbach do tej pizzeri i gadali o muzyce klasycznej xD :P tyle pamiętam, szukałam po necie i nic nie mogę znaleźć.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Copyright © 2025 logo forum bajki-tv.com