Brawo, że udało Ci się po latach znaleźć odpowiedź.
Ja nawet po ponad 10 latach nie pamiętam dwóch seriali, a mam ich przebłyski fabuły w pamięci.
Pierwszy.
Nie pamiętam stacji na jakiej był nadawany, ale chyba był to TVN. Był to taki serial co opowiadał o takich potworach, które powstały ze ścieków (albo jakieś odpady, śmieci.... coś w ten deseń.) Były one dobre i miałby takie coś... jakby klepsydrę? Noo nie wiem jak to nazwać. ale taki jakby emblemat na piersi. Był tam tam tez jakiś chłopiec co się z nimi przyjaźnił. Komuś coś coś świta?
Drugi.
Tutaj coś więcej mi się przypomina. A może to sobie wymyśliłem? Nie wydaje mi się. Ten serial na pewno był nadawany na TV4 w latach 97-99 (wiem, bo w tym samym czasie nadawane było Wodnikowe Wzgórze na TVN). Opowiadał on, może to dosc dziwacznie zabrzmi, ale opowiadał o antropomorficznych świniach. Tak świniach. Mam przed oczami w myślach obraz jak wyglądały postacie, ale nie potrafię rysować
Głownymi bohaterami była rodzina świń (rodzice+brat i siostra) Zapamiętałem jeden z odcinków, którym to mama nie mogąc znaleźć pracy, wkręciła się w zapasy (coś jak WWE - zamaskowani zapaśnicy), Jej rodzina, która oglądała te "zmagania" zachwycała się tą nową zawodniczką, wcale nie wiedząc, że to ich mama. Na końcu odcinka się oczywiście przyznała.
Odcinków było niewiele, a niedługo po tym serial został zastąpiony tym:
http://www.youtube.c...h?v=jRS11z7v0QU co już tak mi się nie podobało jak wcześniejsze. Szukałem tego na wielu stronach portalach, Przekoptowałem chyba całe YT, ale na nic się nie natknąłem
Już powoli przyzwyczajam się do myśli, że może ubzdurałem sobie ten serial, ale może jeszcze nie jest ze mną tak źle, a taki serial jednak istniał?
Nie jest na na pewno Prosiaczkowo (to co prezentuję wyżej) ani nie są to Śliczne Świnki (tam jest krokodylica Madam Queeni - której sobie nie przypominam), ani nie jest to Super Świnka. Tam postacie były ludzkie, ale nie były ludźmi (ani nie transformowały się), choć były bardzo stylizowane na ludzi - jak to zwykle w serialach lat `90 (co teraz nieudolnie robi się w animacji, rysując takie rzeczy że to do niczego nie podobne)
Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. Gdyby komuś się cokolwiek nasuwało na myśl to chętnie zapoznam się z każdą opinią, sugestią, radą.
Pozdrawiam.