Nie wiesz jak nazywała się jakaś bajka ? Pisz !
Napisano 07 lutego 2009 - 23:40
Napisano 17 lutego 2009 - 02:13
Napisano 17 lutego 2009 - 11:46
1. Ufozaury i tam właśnie "normalnie" były antropomorficzne dinozaury, ale kiedy zachodziłą taka potrzeba to zmieniały się w prawdziwe dinozaury (bardzo fajny serial, chętnie bym sobie go przypomniał) http://www.youtube.c...h?v=5uhZ8l56_p8
2. Wojny Bestii http://bajki-tv.com/...p?showtopic=168
Napisano 27 lutego 2009 - 19:44
Napisano 27 lutego 2009 - 19:53
Jesli chodzi o boskie maszyny wojowniczek, to bnazywaly sie Rayearth, Ceres i Windom (w kazdym razie tak to brzmi w odcinkach nadawanych na RTL7).mam pytanko wie ktos jak sie nazywaly golemy z "Wojowniczek z krainy marzen"?
Napisano 10 maja 2009 - 11:57
Cytat z konkurencyjnego forum. Jak ktoś będzie coś wiedział, proszę o info. Sam też jestem ciekaw, co to za pozycja.Poszukuje tytulu bajki,ktora obejzalam jakies 15 lat temu z kasety video.Widzialam tylko dwie czesci,wiec nie znam zakonczenia.
Baja(wydaje mi sie,ze anime)opowiadala o grupce ludzi,ktorzy rozbijaja sie na nieznanej planecie.Tam dziela sie na dwa obozy.Jak sie potem okazuje dobrych i zlych....Po pewnym czasie okazuje sie,ze nie sa sami.
Planete niegdys zamieszkiwali czlekopodobni obcy z twarzami podobnymi do malpek,ale nadchodzil jakis kataklizm,wiec postanowili sie zachibernowac (lub cos w ten desen).Ich ciala przechowywano w przezroczystych zbiornikach,w jakims ukrytm schronie,którym kierowal komputer (nie jestem pewna)o kobiecym glosie.
Kilkoro z nich przenioslo swoje osobowosci do wielkich robotow.Nie pamietam dokladnie dlaczego,ale walczyli oni ze innymi/zlymi maszynami.I wlasnie w mamencie kiedy dobre roboty sa przyparte do muru,wtracaja sie ludzie.Jeden z bohaterow wchodzi do kapsuly/wnetrza dobrego robota,dzieki czemu ten staje sie silniejszy i jest w stanie odepszec wroga,ktory zapowiada zemste.
Oczywiscie druga grupa ludzi przylacza sie do zlych robotow.
Z tego co pamietam,w obu obozach sa pojedynczy przedstawiciele robotow z dusza kobieca.
Za wszelkie info z gory dziekuje.
#187 Gość_Aristo_*
Napisano 05 czerwca 2009 - 19:40
Napisano 07 czerwca 2009 - 23:21
Napisano 08 czerwca 2009 - 15:20
#190 Gość_Aristo_*
Napisano 08 czerwca 2009 - 23:01
Napisano 09 czerwca 2009 - 13:59
Napisano 17 czerwca 2009 - 13:39
Mam jeszcze kilka bajek do znalezienia do kolekcji:
1.Szukam tytulu bajki.
Chyba leciala taka smieszna bajka w TV o dinozaurach lub czasach prehistorycznych.
Wiekszosci nie pamietam ale NIE byly to dinusie ani niebezpieczne dinozaury ani dink maly dinozaur ani pradawny lad.
Byl tam na pewno ptak dodo, nie wiem czy to stala postac czy jeden epizod.
2.Czy ktos pamieta stara bajke (nie wiem czy to serial animowany, w pelnometrazowej czy to moze tylko odcinek lub fragment jakiejs znanej baji. gdzie zly smok albo potwor( w kazdym razie ktos duzy i zly) inny zlapal male elfy/wrozki/ czy tam inne sliczne latajace stworki i zamknal je w kokonach/ pąkach kwiatowych czy w owocach?
w bajce przewazaja raczej kolory: rozowy i zolty...
pomocy
tradycyjny obrazek tu:
3. pamietam z TV, choc leciala dosyc niedawno nie nie moge sobie przypomniec tytulu
Wszystko dzialo sie glownie w restauracji - chyba zwiazanej z wloskim jedzeniem
- spaghetti
- ketchup
Postacie to zabawne koty roznej kolorwej masci
itd.
I to na pewno nie samurai pizza cats
Użytkownik Chevrolette edytował ten post 09 lipca 2009 - 18:44
Napisano 10 lipca 2009 - 17:38
Znalazłam fajną stronkę na której znajdują się opisy anime i zdjęcie i tytuła danej bajki, co może pomóc niektórym w szukaniu.
http://anime.info.pl/lista.php
Użytkownik Veronicka edytował ten post 17 lipca 2009 - 20:40
Napisano 19 lipca 2009 - 14:34
Słuchajcie... widziałem niedawno fragment bajki, o której zapomniałem, że oglądałem. No ale, nie wszystko musi się się pamiętać. Kojarzycie może taką bajkę o trzech małych dziewczynkach (bliźniaczki, a raczej trojaczki) takie w wieku na oko 10-13 lat i taka czarownica była. Taka z typu "baby-jagi" która nie była zła, a pomagała tym dziewczynkom. Tak jakby nauczycielka - można by powiedzieć. Komuś przychodzi do głowy jakiś tytuł tego?
To najwyraźniej "Les tres bessones" ^^
http://www.lestresbessones.com/
Napisano 26 sierpnia 2009 - 09:38
Kolega z forum Tanuka potrzepowałby pomocy.Czołem
Aktualnie jestem na etapie zbierania edukacyjnych filmów (m.in. rewelacyjne Było sobie życie). Pamietam jak przez mgłę, że kiedyś - chyba w ramach programu 5-10-15 lub Teleranku - nadawany był animowany film animowany poruszający trudne kwestie związane z dojrzewaniem seksualnym człowieka. Była jakaś burza w mediach ale tego akurat nie pamietam. Pamietam za to, że było kilka odcinków, krótkich.
Pamieta to ktoś? Zna? Tytuł? Wydawca? Cokolwiek?
Napisano 17 września 2009 - 09:21
Napisano 17 września 2009 - 14:37
A to by było niezłe Tropiciele Zagadek są z 2007 roku, więc pierwszy raz w historii TVP (w ogole jakakolwiek stacja) wyemitowałaby serial dekadę przed jego powstaniem Ale byłeś blisko Kubo, bo Tropiciele Zagadek są robieni na podstawie Wesołego Świata Richarda Scarry'ego i to pewnie o ten serial chodziło temu komuśGdzięś kiedyś ktoś szukał takiej bajki co głównym bohaterem była glizda, a sam serial leciał na TVP1 w okolicach 1997r. Ta bajka znowu jest emitowana na TVP1 a jej nazwa to Tropiciele Zagadek
Napisano 19 września 2009 - 18:26
No to jest jakiś dodatek do Tego Waszego co szukaliście. Jednakże tak samo nudny i pustyA to by było niezłe Tropiciele Zagadek są z 2007 roku, więc pierwszy raz w historii TVP (w ogole jakakolwiek stacja) wyemitowałaby serial dekadę przed jego powstaniem Ale byłeś blisko Kubo, bo Tropiciele Zagadek są robieni na podstawie Wesołego Świata Richarda Scarry'ego i to pewnie o ten serial chodziło temu komuś
Napisano 21 stycznia 2010 - 13:48
Cytuje:
Nie mogę przypomnieć sobie nazwy jednej bajki. Mam nadzieję, że Wy jako pasjonaci w kolekcjonowaniu filmów animowanych, będziecie w stanie mi pomóc.
Pamiętam jedynie iż fabuła kręciła się wokół jakiegoś osiołka, który (jeśli mnie pamięć nie zawodzi) przewoził małego Jezusa. W tle grała spokojna melancholijna muzyka...i właściwie tyle. Bajka jest dosyć stara. Niewiele tego, ale może ktoś z Was zna tytuł. Byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Bajki do tej pory nie udało mi się znaleźć, dlatego proszę o pomoc.
Pzdr.,
Przemo
Napisano 30 maja 2010 - 21:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych