Dla rozruszania tematu odgrzeję news który od dłuższego czasu krąży w sieci. Jeśli jednak nie dotarł do wiadomości naszych forumowiczów, to miło mi będzie wspomnieć, iż w związku z obchodami 20-lecia serii w Japonii podczas oficjalnego konwentu zorganizowanego z tej okazji, autorka mangi Naoko Takeuchi zapowiedziała, iż rok 2013, a dokładniej okres wakacyjny będzie optymistyczny dla fanów tej serii.
Otóż obecnie w Japonii trwają prace nad kontynuacją serii o Czarodziejkach. Co prawda szczegóły nie są jeszcze bliżej znane, niemniej jednak z oficjalnych informacji wynika, iż seria ma być wzorowana na mandze. Tak na dobrą sprawę nikt jeszcze nie wie jaka będzie fabuła, ile odcinków będzie liczył serial i tak na dobrą sprawę czy to będzie jedna historia zamknięta w sezonie, czy też tak jak w obecnie istniejącym anime kilka serii - czas pokaże
Podaje linka do strony gdzie można przeczytać nowinki ze świata anime

SM Powraca
Donosząc o powyższym jestem ciekaw jak Wy zareagowaliście na te wieści? Przypuszczam że na forum jest wiele osób czy to moich rówieśników (rocznik 86) czy też w zbliżonym okresie, co nie zmienia faktu, że znaczne grono z Was miało do czynienia z tym anime, wielu z nas się na nim wychowało i myślę że tak samo wielu z Was ma miłe wspomnienia z okresu dzieciństwa.
Zachęcam do dyskusji i podzielenia się własnymi refleksjami